Francul elveţian dă frisoane românilor, politicienilor români „li se rupe”…

Nebunia creşterii valorii francului elveţian a creat frisoane românilor, ba chiar drame personale. Zeci de mii de români cu împrumuturi bancare în franci elveţieni nu mai sunt în stare să-şi plătească zilele acestea ratele la bănci. Multe familii vor rămâne pe drumuri fiind date afară din case că nu mai pot să-şi achite ratele. Valoarea francului elveţian a urcat din 3 decembrie anul trecut de la 3,68 paritate cu leul la 4,47 astăzi, atingând un maxim istoric. Românilor li s-a dublat sau chiar triplat ratele. Asistăm la un caz social fără precedent ca în anii crizei economice din anii 30: zeci de mii de români vor intra în faliment şi îşi vor pierde casele.

Românii au luat credite pentru un apartament la bloc ca să-şi poată întemeia o familie, nu pentru lux cum „penal” afirma într-o emisiune Moise Guran. La această dramă socială politicienii noştri sunt „legaţi de mâni şi de picioare”, pur şi simplu „li se rupe”. Victor Ponta într-o declaraţie de presă la PSD se spală pe mâini afirmând să nu fim demagogi cu românii, iar şefa PNL, d-na Alina Ghorghiu spune ca politicienii să nu-şi bage nasul între dobânzi şi nivelul cursului valutar. Mai mult, BNR după ce în anii 2007/2009 îi îndemna pe români să se împrumute în franci elveţieni, ştiind foarte bine că paritatea franc elveţian şi euro de 1,2 e doar temporară şi că Banca Naţională a Elveţiei va liberaliza cursul franc/euro, conform înţelegerilor internaţionale din 2002, când s-a introdus moneda euro în UE. În realitate politicienii români se dovedesc prizonierii intereselor financiare şi bancare europene şi nu vor lua nicio măsură pentru protejarea cetăţenilor români cu credite, iar BNR nu este altceva decât o sucursală obedientă a intereselor rapace şi „penale” ale finanţei mondiale. Analiştii BNR intenţionat îi îndemnau pe români între anii 2007/2008 ca să ia credite în franci şi euro ca acum să dea sfaturi milioanelor de români fraieriţi de bancheri că aşa e în economia de piaţă?

Oare DNA-ul care arestează doar „covrigari” şi capitalişti români când vor da iama cu mascaţii la corporaţii şi pe la BNR să vadă de ce guvernatorul şi echipa sa îi îndemna pe români să ia credite în interesul băncilor străine, cu contracte conţinând clauze abuzive, ca apoi să se schimbe ratele de schimb valutar şi regula jocului. Oare ce comisioane au luat cei din conducerea BNR şi analiştii economici pentru că au servit interesele băncilor străine pentru a îi păcăli pe români? DNA-ul cred că ar găsi multe manevre financiare penale şi oculte, dar ştim şi noi, vorba fabulei justiţia, pardon „democraţia e doar pentru căţei”. Într-o lume în care toate bogăţiile lumii sunt în mâinile unui singur procent din populaţia lumii nu mai putem vorbi de democraţie, ci de o plutocraţie, în care serviciile secrete sunt umile şi fidele executante, cu Legea Big Brother în mână, în favoarea câtorva magnaţi corporatişti. Criza francului elveţian m-a lămurit definitiv. Reacţia slugarnică a politicienilor români, indiferent de partidul politic de la putere arată că ţară noastră e condusă de un cartel corupt aflat pe statele de plată ale intereselor străine. Politicienii de top nu au rate la bănci şi banii le sunt în Eveţia sau în tot felul de paradisuri fiscale.

O soluţie în rezolvarea crizei francului elveţian, dar şi a creditelor în euro ar fi aplicarea şi la noi a măsurilor lui Viktor Orban din Ungaria: plata creditelor la paritatea semnării contractului iniţial. Măsura a salvat milioane de unguri de la faliment. La noi chiar şi presa „liberă” în frunte cu Moise Guran (oare individul pe ce state de plată este?) plânge de mila băncilor elveţiene şi a organismelor financiare internaţionale că românii nu le mai pot plăti lunar ratele umflate de inginerii „penale” în favoarea celor unu la sută, care conduc lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*