
La 25 de ani de la sacrificiul românilor pentru libertate, noul președinte Klaus Iohannis are datoria să respingă legea securității cibernetice pentru ca aceasta să intre cu adevărat în dezbaterea publică și să fie votată doar dacă se dovedește necesară și numai cu respectarea dreptului la viață privată.
Îi solicit de aceea președintelui Iohannis să retrimită legea la Parlament sau măcar să o atace la Curtea Constituțională, având în vedere faptul că a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, ceea ce dovedește un mod suspect de a trece prin Parlament o lege de o asemenea importanță și care aduce atingere dreptului la viață privată.
Președintele Iohannis are datoria de a bloca această lege votată doar de Senat pentru că primii care au protestat împotriva ei sunt tocmai tinerii din așa numita generație Facebook de care președintele Iohannis a profitat din plin pentru a ajunge președinte. Acum, fostul candidat Iohannis, ajuns președinte, are datoria față de această generație să îi protejeze dreptul la libertate și la viața privată și să dea ocazia opiniei publice și Parlamentului să o dezbată pe larg și să găsească formulele necesare pentru ca prevederile privind securitatea cibernetică să nu afecteze dreptul la libertate pentru care s-a murit în urmă cu 25 de ani.
Cât despre oportunitatea unei asemenea legi, este bine că Guvernul, inițiatorul acestei legi, se preocupă de amenințările din afara țării, dar este ciudat că nu le observă pe cele de dinăuntru care se desfășoară la vedere. Până la pericolele cibernetice, România se confruntă din ce în ce mai tare cu pericolul extremismului și al separatismului maghiar, de inspirație rusească, dar pentru stoparea acestui flagel Guvernul Ponta nu a luat nicio măsură decât îndepărtarea prefecților care asigurau respectarea legii! Iar pentru a opri secesionismul maghiar nu este nevoie de controlul datelor și de captarea informațiilor din mediul virtual, pentru că această amenințare se desfășoară la vedere, este strigată pe străzi și afișată în locuri publice.
Este cel puțin ciudat că Guvernul Victor Ponta caută soluții complicate și controversate pentru războiul nevăzut, dar nu are nicio soluție și nici măcar o reacție cu privire la subminarea siguranței naționale în zonele controlate de politicienii maghiari, fapte care au loc în public, fără niciun ascunziș!
La rândul său, președintele Iohannis a promis în discursul său inaugural că România va deveni exportator de securitate. Înainte de a exporta securitate la alții, ar trebuie să asigurăm siguranța cetățenilor români de etnie română aflați în anumite zone sub asaltul extremismului maghiar și abia apoi să le dăm altora ceva ce am dovedit că putem realiza la noi acasă. Iar siguranța românilor nu se obține controlându-le calculatoarele și telefoanele, ci asigurând respectarea legii și a Constituției pe tot teritoriul național al României!
Lasă un răspuns