Opinii: Klaus Iohannis – legături primejdioase…

Un mare semn de întrebare mi-a ridicat felicitarea lui Vladimir Putin faţă de preşedintele ales Klaus Iohannis, lucru care nu l-a mai făcut faţă de alţi politicieni români până acum. Sigur că internauţii români încă excitaţi că l-au pus cu un like pe primarul Sibiului preşedinte al Facebook România nu s-au trezit din beţia electorală şi jubilează că avem un preşedinte sas şi luteran în fruntea ţării. Nici măcar dezvăluirile din anii 90, când Klaus Iohannis a fost implicat în traficul internaţional de copiii, că a făcut afaceri cu imobile ca inspector general adjunct şi a dat ca primar aproape toate clădirile din centrul Sibiului organizaţiei Forumul German, românii devenind ca în evul mediu extra muros, nu i-a trezit pe internauţii cu drept de vot la realitate. Chiar şi faptul că Klaus Iohannis nu-şi poate justifica cele şapte case deţinute obţinute dintr-un salariu modest de profesor/funcţionar, că campania sa electorală a fost una dintre cele mai scumpe din istoria alegerilor prezidenţiale: a cheltuit peste 200 milioane de euro, nu i-a trezit pe români din reveria victoriei unui om care nu are nimic sfânt şi curat în trecutul său politic, fiind un altoi politic clasic al clasei politice dâmboviţene.

Şi totuşi, lucrurile sunt mult mai grave în cazul lui Klaus Iohannis, decât alţi politicieni români care au furat dar nu au făcut trafic cu copii, el pe filiera germană este apropiat de cercurile suspecte din Germania şi…Rusia. Recenta dezvăluire a jurnalistului Victor Roncea ar fi trebuit să zguduie scena politică, faptul că Klaus Iohannis este un apropiat al cercurilor FSB din Republica Moldova şi pe timpul campaniei electorale prezidenţiale, când românii erau mânaţi şi manipulaţi în naivitatea, idealismul şi sinceritatea lor de către Facebook să voteze anti-corupţia, schimbarea şi democraţia, ei voteau de fapt un personaj controlat de către oameni apropiaţi ai serviciilor secrete ruse, care locuia în Bucureşti în apartamentul de pe B-dul (nomenclaturii) Primăverii nr. 33, proprietate al celebrului spion FSB deconspirat de către Republica Moldova şi exilat la Moscova, Renato Usatîi. Klaus Iohannis e foarte bun prieten cu afaceristul german controversat Michael Horst Schimdt, soţul Veronicăi, sora spionului FSB, nimeni altul decât preşedintele patidului Rodina, Renato Usatîi. Procuratura Republicii Moldova în acţiunea împotriva spionului FSB, înainte de alegerile parlamentare, a descoperit în conturile lui Usatîi o sumă mare de bani proveniţi de la Moscova, care s-au volatilizat spre Bucureşti, folosiţi posibil într-o altă campanie electorală? Omul de afaceri german Michael Horst Schmidt e un sas care a plecat în Germania în anii 70, cu aprobarea DIE, şi s-a întors în anii 90 în ţară, la Sibiu.

Aici, şi cu sprijinul lui Klaus Iohannis devine director general BMW România. Iohannis îşi recompensează prietenul cu terenuri şi privilegii la Sibiu. Iohannis primeşte recompensă cadou să conducă cea mai scumpă maşină BMW. Michael Horst Schmidt se căsătoreşte cu Veronica, sora spionului FSB Usatîi, care îl cazează pe Iohannis în casa lor din Bucureşti şi o parte din banii ruseşti din Moldova ai partidului Rodina, conform procuraturii de la Chişinău, ar fi ajuns în campania elctorală a primarului Sibiului? În această chestiune DNA ar trebui să se autosesizeze, deşi mă îndoiesc că o va face pentru că această instituţie face doar jocul judiciar al marilor puteri pe scena politică internă. În acest context, vizita lui Klaus Iohannis la Chişinău în preziua alegerilor din Republica Moldova a făcut jocul forţelor anti-româneşti de la Chişinău şi implicit al Moscovei, favorizând partidul socialistului Igor Dodon. Cadoul lui Iohannis pentru Putin a fost declaraţia că doreşte două state româneşti independente în UE, nu unirea românilor într-un singur stat până în 2018. Sprijinul acordat de Klaus Iohannis pentru forţele anti-româneşti de la Chişinău înainte de alegerile de peste Prut, i-a adus felicitările entuziaste ale lui Vladimir Putin. Sunt tot mai sigur că primarul Sibiului a candidat la funcţia de preşedinte al României, pe lângă faptul de a scăpa de braţul justiţiei privind afacerile murdare făcute şi de procesul ANI, şi să facă jocul agenţilor de influenţă BND/FSB?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*