Un prostonac la „înalta poartă” a micului Paris!

646x404Ori face pe naivul ori a rămas așa cum l-a definit mentorul lui spiritual: „prostonac”! Sau poate l-a pus „Mihaela, dragostea lui” să-și caute de lucru prin preajma neamțului! Și dacă l-a pus nevasta să-și facă un rost, nu mai contează că se face de baftă, nu?! Că ne convinge încă o dată că este doar un personaj de bășcălie, un politruc care trage la spa-ul confortului chiar și cu riscul de a râde țara în hohete de el…

Și nu încape vorbă că a dat-o deja cu bâta în baltă când a început să se amuze pe seama lui „dottore”, pe care îl ironiza că el nu a apucat nici măcar să pună de formă geana de președinte, dar felul în care contorsionistul și-a oferit serviciile noului președinte ales îl aduce direct sub lumina reflectoarelor. A felinarelor roșii…

În fapt, „prostonacul” nu e chiar atât de prostonac. Și nici fudul. Dar la oportunism nu-l întrece nimeni. Că așa a învățat că se definește politicianul-diplomat: un descurcăreț. Și cum nu își permite să se dea la traseimul politic în forma primară a centurii politice, de la un partid la altul, pentru că nu îl vrea nimeni, s-a pornit în traseismul individual, agățându-se disperat de poarta Cotrocenilor.

Așa că, fără să-i solicite nimeni „serviciile”, Mircea Geonă s-a apucat să-și laude talentele diplomatice, ofertându-se la pachetul oratoric pe lângă înalta poartă care e pe cale să se deschidă la Cotroceni. Și în fața căreia se vor strânge multe vreascuri de neamuri (politice) proaste.

Și aidoma unei fete de centură care se crede deja matroană, personajul președinției de o noapte s-a oferit pe post de călăuză și îndrumător pe cărări externe pentru noul președinte ales. Culmea tupeului, oferindu-se să-l ducă pe acesta să-i deschidă el porțile diplomatice de la Berlin! Unde, desigur, în amintirea vremurilor trecute, Klaus Iohannis ar putea să facă, nu pe șoferul, ci pe translatorul, și să-i traducă lui Geoană pe geană tot ceea ce va spune Merkel.

Și da, părea că am văzut traseismul politic în toate formele sale perverse. Dar Mircea Spa le-a depășit pe toate prin forma sa de cerșeală după un os de diplomație. Dacă nu un post de consilier pe externe la Cotrocenii lui Santa… Klaus, măcar un post călduț de ambasadă.

Ce-ar fi să mergem împreună la Berlin?” – i-a făcut dară ochi dulci prostonacul, nu Mihaelei, ci lui Iohannis, tânjind la un pachet diplomatic sub bradul unde ar fi în stare să cânte acum, nu doar colinde anti-Ponta, ci să dea și de boală pentru PSD.

De fapt, Geoană doar și-a pus niște fuste mai vechi în cap. De pe vremea în care îl pâra la poarta Cotrocenilor pe tătucul prostonacilor, rugându-se de Emil Constantinescu să-i mai lase cheia de la ambasada de la Washington. Și totuși, dacă Santa… Klaus îi va face hatârul prostonacului, doar-doar o scăpa de cerșetor de la poartă, și îi va da un post de consilier în echipa de reni de la Cotroceni, oare cum se va simți în trena adevăratei prime doamne… taman „Mihalea, dragostea lui”, căreia nu i-a fost dat să fie primă doamnă decât tot o noapte?!

De fapt, omul se dă în stambă în speranța că poate îl alege PSD-ul președinte de partid. Iar în 2016 poate îi iese de o primă doamnă (măcar de premier) pentru Mihaela lui. Și ca un diplomat adevărat, după ce s-a ofertat pe post de călăuză de Berlin, prostonacul a azvârlit iarăși cu fasolea în zidul la care a doua zi avea să lingă iarăși umil. Cică, dacă PSD câștigă în 2016, iar Iohannis nu pune premier pesedist (adică pe el!) președintele ales va dovedi că este de fapt tot un… Traian Băsescu.

Cât de ridicol, cât de prostonac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*