Zilele Guvernului Victor Ponta sunt numărate!

În timp ce premierul Victor Viorel Ponta se relaxează cu familia, după o obositoare campanie electorală pe care a pierdut-o cu brio, trimişii speciali ai guvernului american au venit în desant la Bucureşti, ca foştii capugii ai Sultanului la mazilit domnitori în Valahia. Ţara noastră e un aliat de nădejde al SUA, o neo-colonie americană, iar ce spune marele nostru prieten, clasa politică execută întocmai şi duce dezideratele Washington-ului la îndeplinire ca pe vremea când URSS dicta Bucureştiului, în anii 50. Emisarii secretarului de stat american John Kerry, Rose Gottemoeller, subsecretar de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, şi Frank Rose, negociatorul principal al SUA pentru acordul cu România privind scutul antirachetă, au vorbit într-un interviu acordat în Gândul.info, subliniind că “Iohannis trebuie să-şi facă guvernul său”.

De altfel, preşedintele ales Klaus Iohannis a declarat acum două zile că trebuie ca premierul Victor Ponta să plece şi să vină un guvern patronat de PNL, lucru firesc de altfel. Până la urmă partidele care l-au susţinut pe Iohannis să câştige alegerile doresc să vină la guvernare, să fie la butoane şi să-şi implementeze proiectele şi interesele politico-economice. Aşa funcţionează democraţia. În orice sistem democratic, clasa politică nu e o adunătură de activişti civici sau o confrerie de sfinţi, ci e formată din politicieni cu bune şi rele

Mai mult, Klaus Iohannis este îndatorat preşedintelui în funcţie Traian Băsescu, care l-a sprijinit politic deschis în campania electorală şi i-a pus şi serviciile la dispoziţie, ca să câştige sigur alegerile. În politică orice serviciu se plăteşte. Să vedem dacă Iohannis îi va oferi după 21 decembrie funcţia de premier al României, pe care Traian Băsescu a reclamat-o de două ori în interviurile de la TVR din luna august. E o chestiune de zile, după 21 decembrie, ca să înceapă mişcările în parlament şi să fie înlăturat premierul Victor Ponta de la putere. E mai bine şi pentru PSD în opoziţie, motiv a se reforma şi scăpa de baronii roşii, dar şi pentru români ca să vadă şi să aprecieze binefacerile reale ale unui preşedinte sas, de religie lutherană, în fruntea ţării, o realitate în exerciţiul funcţiunii şi nu doar un mit, care nu ţine de guvernare sau de foame.

Lasă un răspuns