Victoria lui Iohannis, o palmă peste obrazul și așa gros al extremiștilor moderați din UDMR

Românii au votat ieri în număr mare. Și nu oricum ci în mod surprinzător. Românii au votat un minoritar. Un etnic sas. Românii nu l-au vrut președinte pe românul ortodox ci pe sasul luteran. Dacă americanii au avut nevoie de 225 de ani ca să aleagă un candidat de culoare, românii au avut nevoie de 25 de ani ca să aleagă președinte un minoritar.

Victoria lui Klaus Iohannis dă foarte rău însă pentru extremiștii moderați din Uniunea Democrată Maghiară din România, UDMR. Victoria lui Iohannis aruncă la gunoi retorica UDMR privid intoleranța și naționalismul românilor, retorică atât de folosită de UDMR pentru a-și speria electoratul și pentru a-l controla în propiul folos. Românii au votat un minoritar, un român de etnie sas, dovedind astfel că toți minoritarii sunt parte a României și nu sunt cu nimic mai prejos decât majoritarii. Tupeul UDMR nu mai reprezintă de foarte mult timp o necunoscută. După această victorie a lui Iohannis însă rămâne de văzut dacă au sau nu bun simț.

Sunt convins că românii ar vota chiar și un etnic maghiar președinte. Din păcate însă nu-l văd încă pe acest etnic maghiar în vârful elitei maghiare din România. Elita comunității maghiare din România este încă captivă intereselor revizioniste maghiare. Elita politică și civică a comunității maghiare din România este încă ghidată după retorica propagandei șovine care promovează sistematic doar ura viscerală împotriva românilor și a României. Elita politică și civică maghiară merge în direcția total opusă României. Ori acest lucru nu poate fi trecut cu vederea de români.

Pur și simplu nu poți manifesta doar dispreț față de România și români iar apoi să pretinzi că nu ești respectat sau că românii sunt naționaliști. Românii l-au trimis pe Vadim și partidul lui la lada de gunoi a istoriei. Acum românii așteaptă de la maghiari același lucru: să-i trimită pe cei din UDMR și pe Tokes la lada de gunoi a istoriei. Doar așa pot pretinde respect. Noi suntem dispuși să arătăm respect. Am dovedit-o deja ieri.

2 răspunsuri la “Victoria lui Iohannis, o palmă peste obrazul și așa gros al extremiștilor moderați din UDMR”

  1. Istvan Nagy spune:

    Va salut domnule Tanase.Aceasta retorica de care vorbiti dvs.nu este altceva,decit reactia poporului impreuna cu minoritati la dispretul clasei politice mafiote romane,fata de intrega populatie al Romaniei care le a adus la sapa de lemn,la cea mai mare saracie si mizerie care a existat vreodata in Romania dupa al doilea razboi mondial.Daca nu ar fi asa,nu ar fi nevoiti 4 milioane de romani sa-si paraseasca tara si sa plece in alte tari de sluga sau chiar sclavi.Sa nu uitam ca economia Romaniei este mentinuta cumva abia la nivelul de plutire,tocmai de acesti romani si minoritati care lucra din greu si trmit banii cistigati in tara ca familile lor ramase acasa,sa-si poata plati taxele si impozitele exagerate,care nicicum nu sint la nivelul veniturilor cistigate din salarii din Rmania.Asa ca nu are nici un rost sa aruncati mata moarta,in ograda vecinului.Oameni cum sint C.V.Tudor si Tokes se gasasc in fiecare tara si nu este alta solutie,decit sa nu le bagam in seama.Cu cit sint de mai multe ori pomeniti,cu atit dam mai multa apa la moara lor.In cea ce priveste votul romanilor,de acea a iesit asa,pentru ca populatia nu mai are incredere in clasa politica romaneasca care lucra pentru propriul buzunar si nu pentru tara.Nici un om normal,nu mai putea accepta situatia care domina intreaga tara.Avem speranta ca Iohannis,vine cu o alta mentalitate si va face curatenie,daca nu va fi obstructionat de PSD si mafia baronilor.In mod normal,Ponta trebuia sa demisioneze si sa lase pe altcineva la conducere,care se pricepe cit decit la economie si nu cit percepe un procuror cu diploma de doctorat si acea plagiata.A-si putea sa va dau sute si mii de argumente,de ce nu merge bine si de ce a fost adusa o tara atit de bogata ca Romania,fara datorii in 1989,iar acum are datorii peste 100 de miliarde de euro pe care nici nepotii nepotilor,ni vor putea plati vreodata.Sa auzum numai de bine..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*