Titus Corlățean a dovedit că e un laș care a dat bir cu fugiții!

Dezastrul alegerilor din primul tur al prezidențialelor din Diaspora poarta marca, iată, deja a fostului ministru de externe Titus Corlățean. Lipsa organizării eficiente a unor noi secții de votare arată incapacitatea lui Titus Corlățean de a se mobiliza și organiza conform noilor realități ale Diasporei, care a crescut numeric substanțial din 2007, când România a intrat în UE. Lipsa de coordonare a centralei MAE în organizarea unui vot corect în Diaspora în primul tur poartă numele lui Titus Corlățean. El a dovedit acum, demisionând că este un laș, ce a dat bir cu fugiții în fața responsabilității. Titus Corlățean nu a avut bărbăția să recunoască că personal a greșit și că e principalul vinovat pentru lipsa de organizare a votului românilor din străinătate.

Cu demisia pe masă, ministrul Titus Corlăţean şi-a justificat oficial retragerea de la Externe cu argumentul că nu poate accepta “ca instituţia MAE să fie forţată să încalce legea şi legalitatea pe considerente de interese politice şi electorale”. Ministrul a invocat mincinos argumentul că adresa prin care Biroul Electoral Central a transmis MAE explicit “inexistenţa impedimentului legal referitor la organizarea de noi secţii de votare în străinătate” nu ar fi decât “un comunicat de presă, comunicat care nu are forţă juridică”. Adevărul care nu l-a văzut Corlățean e că comunicatul reia şi traduce o hotărâre dată de BEC pe 4 noiembrie şi publicată în Monitorul Oficial a doua zi, potrivit căreia limitarea din lege care impune organizarea turului al doilea al alegerilor “în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale (…) şi pe baza aceloraşi liste de alegători de la primul tur” se referă strict la secţiile de pe teritoriul ţării, nu şi la cele din diaspora. Ca urmare, articolul de lege pe care Titus Corlăţean susţine că nu a dorit să îl încalce nu reglementează organizarea alegerilor de către MAE, ci de către Ministerul de Interne.

Titus Corlățean avea baza legală să organizeze alegeri corecte în Diaspora și să înființeze noi secții de votare. El a preferat să acționeze suspect, ca un comunist de serviciu, care are ceva de ascuns și nu respectă legile Țării și chiar ale Guvernului din care face parte. Păcat că Titus Corlățean nu s-a consultat cu colegul său, ministrul Bogdan Stanoevici de la D.R.P. -, un excelent profesionist ce a realizat multe lucruri bune pentru Diaspora-, care sigur i-ar fi comunicat baza legală că alegerile se pot organiza în mod corect în Diaspora. Mai mult, ambasadele subordonate lui Titus Corlăţean, fugind de răspundere, ca şi şeful lor, au aruncat vina pentru proasta organizare a alegerilor din Diaspora pe membrii simpli ai birourilor secţiilor de votare.

Venirea fostului șef SIE, Teodor Meleșcanu, în fruntea MAE nu îmi inspiră încredere. El e a fost numit politic în fruntea serviciului secret de Traian Băsescu, ca apoi să se dezică de el, și chiar să se certe, că nu i-a oferit informațiile clasificate privind ofițerii acoperiți din Guvernul Victor Ponta. Imaginea publică a numirii lui Teodor Meleșcanu în fruntea MAE este aceea că agenții SIE se vor implica în Diaspora pentru manevrarea și cenzurarea votului electoral al românilor plecați unde au văzut cu ochii să scape de Republica securistică România. În acext cadru politic dramatic al alegerilor prezidențiale, de care depinde viitorul națiunii noastre, demisia lui Titus Corlățean e un act pur de lașitate politică și o clasică fugă de răspundere față de cetățenii români, care trăiesc și votează în străinătate.

One Response to Titus Corlățean a dovedit că e un laș care a dat bir cu fugiții!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *