Opinii: De câte ori a fost „patriotul” Corneliu Vadim Tudor în Covasna și Harghita?

Am ezitat foarte mult timp să fac publică opinia mea cu privire la cel care este perceput ca lider al naționalistilor români, tribunul Corneliu Vadim Tudor. Asta pentru că am fost sfătuit să nu mă bag în troaca porcului pentru că mă voi murdări. Din păcate însă cred că a venit momentul să-mi exprim public opinia pe acest subiect. Asta și pentru că, la rândul meu, sunt perceput ca un jurnalist naționalist, deseori catalogat ca fiind vadimist.

De când a apărut Vadim pe scena politică românească toți cei care îndrăznesc să fie patrioți sunt catalogați ca ”vadimiști”. Vrei ca și românii din Covasna să fie respectați? Ești ”vadimist”! Vrei să promovezi tradițiile și istoria românilor? Ești automat catalogat ca membru al Partidului Româna Mare și ”vadimist”. Unii membri ai societății civile din Sfântu Gheorghe mi-au povestit cum în anii 90 de fiecare dată când erau prin țară și povesteau despre abuzurile administrației publice locale controlate de extemiștii moderați din UDMR erau întrebați dacă sunt membri ai partidului România Mare. Evident, nu erau.

În 25 de ani de politică, Corneliu Vadim Tudor și-a bătut joc de noțiunile de patriotism și naționalism. A flegmat unde a lins după care a lins unde a flegmat (vezi cazul Becali, cazul Victor Ponta), a răcnit, a amenințat, dar nu a făcut niciodată nimic concret. În ciuda faptului că a fost membru în Parlamentul României mai multe mandate (vreo trei dacă nu mă înșel, a fost chiar și vicepreședinte de Senat) și în Parlamentul European (cinci ani!) Corneliu Vadim Tudor nu a făcut nimic concret pentru a-și manifesta patriotismul și naționalismul. Da, sigur, a scris cărți. Dar personajul a fost parlamentar, a avut acces la informații, funcții și fonduri. A controlat un partid care a avut zeci de parlamentari (foarte mulți dintre ei securiști cu acte în regulă). Românii din Covasna și Harghita nu s-au ales cu mare lucru de pe urma prezenței PRM pe scena politică (sau poate chiar cu nimic!). Atât de lipsit de caracter este acest personaj sinistru încât nu a ezitat să se alieze chiar și cu UDMR, sprijinindu-l pe Victor Ponta în turul al doilea al prezidențialelor. Același Victor Ponta care a adus UDMR la guvernare după ce formațiunea extremiștilor moderați sprijinise toxicele guverne Emil Boc.

Întrebați-l pe Corneliu Vadim Tudor de câte ori a fost la Sfântu Gheorghe sau la Miercurea Ciuc să vobească cu românii de acolo? Sau la Toplița? Sau la Baraolt? Întrebați-l pe ”naționalistul” Corneliu Vadim Tudor câte legi a inițiat PRM (nu am pretenția să fi aprobat vreuna pentru că, nu-i așa, PRM nu a avut niciodată majoritate în Parlament) pentru a-i ajuta pe românii Covasna și Harghita? Sau pe românii din Ungaria sau Timoc? Să ne zică tribunul Corneliu Vadim Tudor câte interpelări a depus în Parlament pentru a atrage atenția asupra situației românilor din Covasna și Harghita? Sau pentru ca legile și Constituția României să fie respectate? Întrebați-l pe Vadim câți bani a donat asociațiilor de români din Covasna și Harghita? Sau câte parohii ortodoxe din Covasna și Harghita unde numărul românilor este redus a vizitat sau a ajutat? Să ne zică tribunul câte proteste a organizat pentru a ajuta ca situația românilor supuși deznaționalizării de către UDMR să fie auzită în țară?

Ca simplu cetățean am deja mai multe procese câștigate împotriva administrației controlate de extremiștii moderați de la UDMR decât are Vadim Tudor apariții la TV. În timp ce Vadim Tudor urlă ca un nebun la TV împotriva maghiarilor, eu câștig procese în instanțe împotriva CNCD și arăt cu documente cum sunt epurați etnic românii din Covasna și Harghita. Ca simplu cetățean am mai multe sesizări și petiții decât a avut sau va avea vreodată Corneliu Vadim Tudor interpelări în Parlamentul României. În timp ce Vadim urlă la TV, eu mă lupt singur să aplic legea. Și de foarte multe ori reușesc!

Dacă patriotismul și naționalismul înseamnă să răcnești ca un nebun la TV împotriva maghiarilor și evreilor (și mai nou să-i blamezi pe sași) atunci da, Vadim e un patriot și un naționalist. Din păcate însă, Corneliu Vadim Tudor a fost, este și va fi un simplu personaj sinistru de care clasa politică de după 1989 a avut nevoie pentru a balansa retorica naționalist-șovină a extremiștilor moderați de la UDMR și pentru ca ceilalți (PSD, PNL, PD, PNȚ etc.) să pară europeni și moderați. Din păcate însă, Corneliu Vadim Tudor a fost toxic pentru noțiunile de patriot și naționalist. Noțiuni cu care Vadim Tudor nu are absolut nimic în comun.

Nu rămâne mare lucru în urma carierei politice a tribunului. Rămâne însă sentimentul că a fi patriot este ceva urât, blamabil. Și asta pentru că ”patriotul” Corneliu Vadim Tudor a dus în derizoriu noțiunea de patriotism. A confiscat această noțiune de parcă ar fi moștenit-o și și-a bătut joc de ea. Din fericire însă, există deja un nou val de tineri care promovează patriotismul așa cum merită să fie promovat.

9 răspunsuri la “Opinii: De câte ori a fost „patriotul” Corneliu Vadim Tudor în Covasna și Harghita?”

 1. Vasile Zărnescu spune:

  Cu toate păcatele sale, Corneliu Vadim Tudor este, de departe, mai bun decît orice moghior din România. În proporţie de circa 90 la sută, moghiorii din România sunt români maghiarizaţi – adică trădători de neam, de limbă, de religie, de istorie, de tradiţii, de orice este românesc. Şi, totdeauna şi peste tot, trădătorii au suportat aceeaşi pedeapsă: spînzurătoarea; mai puţin în vremea lui Vlad Ţepeş, care a preferat ţeapa, care era o pedeapsă larg răspîndită printre popoarele de origine turco-mongolă, cum sunt şi moghiorii.
  De altfel, şi în Ungaria proporţia maghiarizării este aceeaşi. Un exemplu elocvent sunt ce 13 „generali” „maghiari”, executaţi de împăratul austriac pentru trădare, care nici nu erau toţi „generali” şi dintre care numai 3 (trei) erau moghiori, ceilalţi fiind de alte naţionalităţi, dar maghiarizaţi: vedeţi aici: http://www.altermedia.info/romania/2010/04/02/maghiarismul-sorgintea-fascismului-1/.
  Un moghior „pur-sînge” este preşedintele Uniunii Mondiale a Maghiarilor (U.M.U.), care, de moghior ce este, este unul dintre cei mai înverşunaţi români; ştiţi cum îl cheamă? Are un nume foarte „maghiar”: Micloş Patrubanuy! Vedeţi în ce a constat maghiarizarea numelui său? În litera „y” de la finalul numelui! Totdeauna – şi se poate verifica în istorie – cei mai „maghiarizaţi” şi cei mai antiromâni au fost asemenea renegaţi, cum este acest nemernic Micloş Patrubany!
  La fel, Gyorgy Frunda s-a numit, iniţial Gheorghe Frunda (provenit din Frundză); Petru Lakatos a fost Petru Lăcătuşu; Micloş Czoszokar a fost Micloş Cojocaru, Atilla Verestoy a fost Atilla Văruştoiu; ş.a.m.d.!
  Pe de altă parte, ca să compari poporul român cu melanjul din S.U.A., trebuie să fii idiot ca să faci aşa ceva.
  Evident, acest Istvan Nagy nu este idiot, ci este un revizionist de duzină, care scrie şi el să se afle în treabă. Poporul român este, încă, unul dintre cele mai omogene popoare din Europa – poate şi din lume – sub aspectul purităţii etnice şi religioase: peste 85 la sută sunt români şi peste 87 la sută sunt ortodocşi!
  Desigur, din păcate această compoziţie nu va mai dura mult cu actuala politică imigraţionistă a guvernanţilor trădători, care au permis să intre şi să se stabilească în ţară tot felul de venetici.
  Va trebui, curînd, să înlocuim actuala clasă politică antiromânească şi să începem să-i dăm afară din ţară pe toţi trădătorii şi veneticii!

  • Istvan Nagy spune:

   Domnule Zarnescu,cit de mare roman esti,nu cunosti propria ta limba si ai o exprimare,care lasa prea mult de dorit.Exemplele date sint niste aiureli probabil mai mult din necunostinta de istorie si cauza.Scurt si la tinta.Numai bine.

   • Cezar Adonis Mihalache spune:

    Domnule Istvan, chiar să veniți dvs. să-i dați lecții de limba română dl. Zărnescu?! Mai aveți un pic și îl învățați limba română și pe domnul profesor Coja! Totuși, un pic de decență! Tocmai dvs să ne vorbiți despre exprimări frazeologice nefericite?!

    • Istvan Nagy spune:

     Domnule Cezar,nu vreau eu sa dau lectii domnului Zarnescu dar nu inteleg expresia de”‘moghiorii’si ce legatura are comentariul meu la articolul de baza si afirmatiile domnului Zarnescu si mai ales evocarea momentelor istoroce care nu au nici o legatura cu subiectul. Pentru exprimare,eu macar am cerut scuze pentru ca nu am recitit textul inainte de postare si am observat ulterior cel putin doua greseli dar cea mai mare greseala a fost ca mi-am pus mintea ca sa raspund la comentariul extremistilor.Eu respect toti romanii care sint oameni de omenie si trebuie sa va spun ca am si am avut mai multi prieteni romani decit maghiari de-si ma considerati bozgor pe cind toti stramosii mei s-au nascut pe aces teritoriu inca din timpul cind Statul Roman nici nu exista,si am documente scrise in acest sens din anii 1800.Salutare si numai bine.Sa traim in pace si prietenie.Trebuie sa recunoasteti ca in ciuda faptului ca nu sint roman,ma descurc destul de bine cu gramatica romana si a-si putea da lectii multor romani mai ales celor 200 de mii de analfabeti i
     care exista la ora actuala in Romania recunoscut oficial.

     • Cezar Adonis Mihalache spune:

      Era mai simplu sa-l intrebați pe dl Zărnescu semnificația termenului! Dacă nu vă răspunde, o să inserez eu un articol despre aceasta notiune.
      Tot binele!

 2. ovidiunicolaescu spune:

  Așa este…. Am fost profund dezamăgit de acțiunile tribunalul Vădim Tudor. Precum sinonimul sovietic „JIRINOVSCHI” , CORNELIU VĂDIM TUDOR a preferat sa joace rolul bolnavului mintal care se crede patriot…. Alăturarea termenului de PATRIOT cu un nume ca al lui Vădim a ajuns sa fie sinonim bolnavului mintal …… Discreditarea Patriotismului s-a făcut prin concursul nemijlocit al senatorului șef de partid ….Vădim Tudor.
  Păcat …mare păcat ca tocmai un asemenea om a ajuns sa își aroge un asemenea titlu…. Patriot…..

  • Mircea Moise spune:

   Stimate Doamne si stimati Domni va rog sa publicati acest articol in ziarul dumneavoastra.
   Cu multumiri va doresc succes in activitatea dumneavoastra.

   Adresă poporului si electoratului Roman.

   Chem toti cetatenii Romani sa participe la turul doi al alegerilor prezidentiale din 16.11.2014 si ii sfatui ca inainte de a-si exprima votul sa urmeze vorba Ardeleanului „ să şadă şi să cujete”

   Alegerile prezidentiale din 02.11.2014 a fost un examen pentru candidatul Viorel Ponta si guvernul lui.
   Candidatul la presedentie care v-a cerut voturile la alegerile prezidentiale, caruia i-ati acordat 40% din voturile voastre la alegerile din 02.11.2014 v-a demonstrat cum o sa conduca tara impreuna cu guvernul si toate institutiile subordonate dupa ce il veti alege presedinte.
   Pe scurt o va conduce la fel cum au condus-o partidul lui si celelalte care au condus de 25 de ani Romania. Adica asa cum au fost organizate alegerile din 02.11.2014 si anume;
   In loc sa ia masuri ca sa suplimenteze sectiile de votare din strainatate pentru ca dupa 7 ani de la intrarea in UE si liberalizarea pietei muncii in mai multe tari ale uniunii, s-au inmultit numarul cetatenilor Romani din strainatate fata de anul 2009, au motivat pur si simplu ca nu s-au gindit ca vor fi mai multi alegatori ca in 2009.
   Asa au procedat pana acum si vor proceda si mai departe cand zapezile vor bloca o parte din tara, motivand ca in anii trecuti nu a nins prea mult si nu se asteptau sa fie atata zapada.
   La fel nu s-au gandit sa ia masuri ca sa suplimenteze sectiile de votare din tara si strainatate, pentru ca au introdus declaratiile pe proprie raspundere care prin completarea lor in fata comisiei de votare vor prelungi timpul de votare al persoanelor implicate, motivand fara sa-si dea seama ca motivul formularelor introduse reprezenta de fapt incompetenta lor de a organiza, adica din acest motiv (nu formularele ci incompetenta lor) nu li s-a permis sa voteze tuturor alegatorilor prezenti la vot.
   Asa au procedat pana acum si vor proceda si mai departe cand ploile vor ineca o parte din tara, motivand ca in anii trecuti nu a plouat prea mult si nu se asteptau sa fie atata apa.
   La fel nu s-au gandit ca s-ar fi putut intampla ca pe linga declaratii sa nu fie suficiente nici buletine de vot in care caz trebuia fiecare sectie de vot sa fie inzestrata cu o imprimanta.
   Asa au procedat pana acum si vor proceda si mai departe cu noile carti de scoala, adica le vor primi elevii la sfarsitul anului scolar sau cu medicamentele pentru bolnavii de cancer, adica le vor primi dupa ce vor muri s.a.m.d.
   La fel nu s-au gindit ca s-ar fi putut ivi situatii extraordinare care pentru rezolvarea urgenta necesitau prezenta anumitor organe competente la o centrala cu care sa aiba legatura toti sefii de sectii. Astfel sar fi putut rezolva imediat completarea declaratiilor sau scrise de mana inaintea intrarii la vot, precum si prelungirea orarului unor sectii de vot in caz de nevoie.
   Asa au procedat pana acum si vor proceda si mai departe cu gazele de sist, iar cand se vor intampla catastrofe ca in alte tari care au exploatat gaze de sist, vor motiva pur si simplu ca nu s-au gindit ca vor avea repercursiuni negative asupra naturii.
   Premierul impreuna cu guvernul sau s-a desculpat de raspunderea pentru cele intamplate la alegeri aruncand raspunderea asupra Biroului Electoral Central fara a lua la raspundere pe cei vinovati, minimalizand incidentele petrecute chiar afirmand neadevaruri, iar la urma le-au promis Romanilor ca la viitoarele alegeri totul va fi bine.
   La fel au procedat pana acum si la fel vor proceda mai departe batandusi joc de Romani, disculpandu-se de greseli si faptele negative comise, pacalindu-i si mintindu-i pe Romani si bineinteles promitandu-le ca in viitor totul va fi bine.
   Ma intreb retoric ce-au sa faca atunci cand va veni o criza, o calamitate naturala, un conflict intern sau international? Vor face exact ca la alegeri. Vor inchide telefoanele pentru ca nu vor sti cum sa reactioneze, vor plasa competenta de la unul la altul, iar candva va iesi presedintele ta televizor se va disculpa ca nu e treaba lui sau a guvernului si le va promite Romanilor ca in viitor totul va fi mai bine.
   Ponta impreuna cu partidul lui precum si cu celelalte partide care au fost la guvernare pana in prezent au fost partasi la distrugerea economiei Romaniei si nu au reparat nimic din ce au distrus cu toate ca la fiecare alegere au promis ca vor reface Romania, dar de fiecare data nu au facut nimic ba chiar au distrus mai mult.
   Asa vor face si de acum inainte pentru ca asa s-au invatat si altceva nu stiu nimic.
   I-mi pun intrebarea, cum pot Romanii sa-i voteze mai departe intr-un procent atat de mare. Mai ales acum ca nu a mai functionat punga cu ulei si faina, motiv cu care i-mi explicam alegerile trecute. Oare m-am nascut si fac parte dintr-o natie de tembeli?
   Ii sfatuesc pe cetatenii Romani carora nu li s-a permis sa voteze, sa se organizeze si sa depuna o sesizare la DNA pentru nerespectarea legislatiei privind dreptul la vot.
   Bineinteles ca si partidele care il sustin pe Johannis fac parte tot din garda veche si desigur nu si-au uitat obiceiurile. Totusi este un candidat la presedentie care inca nu a a fost la guvernare si nu are obligatii fata de persoane din actualul guvern si baronii lor, iar in calitate de primar a adus Sibiul atat din punct de vedere economic cat si cultural in fruntea tarii. Acesta avand si o sustinere deosebita din partea Germaniei si tot odata o obligatie morala fata de aceasta sustinere (adica de a nu-i facce de rusine pe sustinatorii lui), Romania avind nevoie de o astfel de sustinere. Acest candidat chiar daca nu vorbeste mult cred ca ar putea sa influenteze pozitiv guvernul lui si ar face pentru Romania mai mult decat au facut predecesorii lui care au vorbit mult dar numai minciuni sau ar face oricare dintre actualii candidati la presedentie care s-au vazut deja presedinti inainte de alegeri.
   Sunt sigur ca toti presedintii, guvernele, parlamentele si toti ceilalti care au condus Romania pana in prezent nu s-au gandit ca prin felul cum conduc tara o sa o aduca in starea in care se afla in prezent, dar pana acum nu s-a vazut intentia niciunuia de a repara ce a stricat, dimpotriva. Aceasta din cauza ca Romanii nu si-au ales conducatorii pe criteriile caracterului, inteligentei, corectitudinii, viziunii in viitor si in primul rind al experientei si cunoasterii sistemului democrat capitalist. Romanii i-au ales pe cei care le promiteau mai multe, ii minteau mai frumos, ii pacaleau cu o punga si ii lasau sa fure.
   Ar fi timpul ca Romanii „să şadă şi să cujete” pe cine aleg presedinte.
   Mircea Moise
   fost posibil candidat la alegerile prezidentiale.
   http://alegerile-prezidentiale-2014-ro.ibk.me

 3. Istvan Nagy spune:

  In final vreau sa ma scuzat pentru greselile de tastare.Trebuia sa recitesc comentariul inainte de a trimite pentru postare.La urma am constatat ca am facut,cel putin doua greseli.

 4. Istvan Nagy spune:

  Domnule Dan Tanase,am satisfactia ca pina la urma sinteti de acord cu mine referitor la un comentariu postat de mine la un articol de al dvs. in care ati elogiat pe C.V.Tudor,cit de vasta cultura are,iar eu am spus ca el este un nebun fara scrupule si iesirile sale nebunesti la diferite reportaje Tv,nu face altceva,decit sa provoace ura si dezbinare intre nationalitati conlocuitoare.Impartasesc total sau altfel zis,sint de acord cu caracterizarea dvs.despre acest personaj sinistru,fals patriot.Trebuie sa precizez ca si un ungur sau maghiar altfel zis,poate fi un patriot inflacarat,pentru ca si daca este ungur nu roman si traieste in Romania,in acelasi timp este si cetatean roman,deci patriotul tari sale in care traieste,si are tot interesul ca toate sa mearga bine si sa aiba un trai cit mai bun,in mediul unde traieste.Contradictile intre maghiar si romani,nu au nici un sens benefic.Omenia nu se masoara dupa ce fel de nationalitate esti,ci dupa cultura ta dobindita si cum te comporti intr-o societate,unde traiesc mai multe nationalitati laolalta si aici se poate spune ca definitia””Stat National Unitar: nu are nici un sens ca si cum nu se poate spune ca SUA ar fi stat national unitar cind traiesc zeci sau sute de nationalitati pe teritoriul respectiv.Aceasta definitie exclude existenta in aceasta societate,restul de nationalitat conlocuitoare la ordinea de citeva,sa zicem cel putin 4 milioane de oameni din 18 milioane.Nici un om cu citeva bile la cap nu poate accepta aceasta definitie care nu face altceva,decit sa exclude din rindurile sale nationalitatile conlocuitoare.Pe cine ar deranja definitia de multinational,daca aceasta este purul adecar necontestabil?Probabil pe cei care seamana cu C.V.Tudor.Optez pentru o Romanie,unde toti trim in pace si pritenie,fara mafioti si falsi patrioti.Va salut si va doresc toate cele bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*