A doua Scrisoare deschisă adresată președintelui României, Traian Băsescu

Având în vedere încălcarea unui drept fundamental al cetăţenilor români, a dreptului la informaţie, prevăzut la articolul 31 din Constituţia României, care statuează că nu poate fi interzis accesul alegătorilor la informaţiile de interes public, inclusiv cu referire la cei 14 candidaţi la funcţia de Preşedinte al României şi Respectând rolul Preşedintelui României, stipulat în articolul 80 al Constituţiei,

Vă solicit domnule Preşedinte să acceptaţi următoarea soluţie rapidă pentru aflarea ADEVĂRULUI, respectiv:

 1 .Să organizaţi, la Palatul Cotroceni, o întrunire la care să fie invitaţi cei 14 candidaţi la funcţia de Preşedinte al României, membrii Curţii Constituţionale şi ai Biroului Electoral Central.

2. Să le solicitaţi fiecăruia dintre cei 14 candidaţi la funcţia de Preşedinte al României să jure, cu mâna dreaptă pe Biblie şi pe Constituţie şi cu mâna stângă pe Drapelul României, că nu au fost şi nu sunt ofiţeri activi ai unor Servicii Secrete româneşti şi/sau străine. De asemenea, este nevoie ca aceştia să jure că nu au cetăţenie străină. În cazul în care au dobândit cetăţenia altui stat să precizeze denumirea acestuia.

3. Întreaga ceremonie să fie transmisă în direct de posturile de televiziune şi radio.

Vă asigur, domnule Preşedinte al României, că voi răspunde la invitaţia Dumneavoastră pe aceste teme, în orice zi şi la orice oră, dar cel târziu până la data de 31 octombrie a.c.

Vă mulţumesc pentru colaborare în vederea aflării ADEVĂRULUI, a respectării Constituţiei şi a legilor.

Lasă un răspuns