Șapte motive simple pentru care Victor Ponta nu merită votul meu!

Victor Ponta nu merită votul meu. Nici acum și nici în viitor. Dacă mă uit la modul în care înțelege să facă politică acum, pentru mine este deja mult prea vizibil faptul că nu există absolut nicio diferență între el și Traian Băsescu. Am și câteva motive pentru care afirm faptul că Victor Ponta nu merită votul meu:

Traseismul politic. Victor Ponta a condamnat în permanență traseismul politic. Dar a făcut-o doar atunci când era în Opoziție. Atunci când a ajuns la putere însă, Victor Ponta a beneficiat din plin de efectele traseismului politic. După ce a câștigat alegerile din iunie 2012 și mai apoi pe cele din decembrie 2012, Victor Ponta și PSD au adus în PSD parlementari din alte partide. Traseismul politic e toxic doar atunci când parlamentarii pleacă din PSD, atunci când ei vin în PSD traseismul politic nu mai este ceva chiar atât de rău.

Mai mult chiar, în 2014 guvernul pe care îl conduce Victor Ponta a adoptat o ordonanță de urgență care a legiferat practic traseismul politic, permițând aleșilor locali care vor să își schime partidul în timpul mandatului să facă acest lucru fără să-și piardă mandatul. Iar motivația lui Ponta în luare acestei decizii a fost foare matură: și ceilalți au făcut la fel. Urmare acestei ordonanțe, sute de aleși locali, primari și consilieri locali, au trecut la PSD.

Românii din afara granițelor. Cine nu votează, nu conteză. Românii din afara granițelor suportă de ani de zile aceste vorbe.

Omul politic Victor Ponta nu are nici cea mai mică preocupare pentru soarta românilor din afara granițelor, fie că vorbim de românii care au emigrat, fie că vorbim de românii din comunitățile istorice din jurul granițelor. Și pentru că nu se putea altfel, Ponta a transferat acest dezinteres personal în activitatea Guvernului României, sau mai bine zis în lipsa de activitate.

Deși partidul pe care îl conduce se face responsabil în bună măsură de exodul a peste 3,5 milioane de români în ultimii 25 de ani, români care au fugit tocmai datorită modului în care Victor Ponta și PSD au înțeles să conducă România, Victor Ponta nu are nimic să le transmită românilor plecați din țară. Nu are nicio ofertă, nicio vorbă bună. Nu-i încurajează, nu-i apără, nu-i sfătuiește. Românii din afara granițelor contează pentru Victor Ponta doar în măsura în care pot produce voturi. În rest sunt lăsați singuri, să se descurce.

Corupția. Victor Ponta nu s-a delimitat niciodată public de vreun corupt din partidul pe care îl conduce. Condamnarea corupției în general nu face parte din vocabularul politic al prezidențiabilului Victor Ponta. Ponta nu s-a delimitat public niciodată nici de cei acuzați de fapte și corupție și nici de cei care au fost condamnați definitiv pentru fapte de corupție.

Deși este una din temele majore care preocupă și macină societatea românească, eradicarea corupției nu face parte din preocupările politice ale candidatului Victor Ponta tot așa cum nu face parte nici din preocupările instituționale ale Premierului Victor Ponta.

Clanurile mafiote. Nu există oraș mai mare în România care să nu fie sugrumat de unul sau mai multe clanuri mafiote care controlează zona. Trafic de carne vie, trafic de droguri, sechestrări de persoane, taxă de protecție. Dacă trăiești într-un oraș mai mare ai auzit probabil știri despre astfel de clanuri mafiote locale și despre faptele lor. Ceea ce cu siguranță nu ai auzit însă sunt politicienii care își propun să pună capăt acestor clanuri mafiote sau măcar să mimeze o preocupare a scăderii criminalității.

La fel stau lucrurile și în cazul lui Victor Ponta. Într-o țară în care marile orașe sunt terorizate de clanurile mafiote, premierul României nu suflă o vorbă despre asta. Clanurile mafiote, la fel ca eradicarea corupției, nu fac parte din preocupările lui Victor Ponta. Nici măcar în tipul campaniei electorale, atunci când politicianului român în general îi place cel mai mult să mintă.

Proiecte de viitor. Nici politicianul Victor Ponta și nici Premierul Victor Ponta nu au un plan de viitor pentru România. Eu, ca simplu cetățean, nu știu unde vrea să ajungă Victor Ponta cu România peste cinci ani sau peste zece ani. Ponta nu are niciun plan pe termen mediu și lung pentru români sau pentru România. La fel cum nici Băsescu nu a avut. Pentru Ponta totul se desfășoară aici și acum, guvernarea de azi pe mâine. Fără plan, fără obiective, doar cu prostirea celor mulți.

Românii din Covasna și Harghita. Cine nu votează, nu conteză. Și românii din Covasna și Harghita știu foarte bine ce înseamnă faptul că voturile lor nu valorează în calculul politic de la București. Iar de 25 de ani, românii din Covasna și Harghita sunt lăsați în afara acestui calcul politic. Iar Victor Ponta a dovedit deja că nu este cu nimic diferit de ceilalți politicieni în această chestiune.

Victor Ponta a cedat în fața UDMR în chestiunea steagului secuiesc arborat pe clădirile publice și a inscripțiilor în limba maghiară de pe instituțiile publice din Covasna și Harghita.

La cererea UDMR, Ponta a schimbat doi prefecți în Covasna care au îndrăznit să aplice legea și să pună capăt ilegalităților UDMR, în timp ce în Harghita a menținut un prefect, apropiat al ministrului Apărării, Mircea Dușa, care nu a făcut nimic pentru a aplica legea în cazul steagului secuiesc și a inscripțiilor în limba maghiară.

Victor Ponta a ignorat doleanțele românilor din cele două județe și a fost tot timpul preocupat doar de solicitările UDMR. Mai mult chiar, Guvernul Victor Ponta a fost primul guvern de după 1989 care a dat în judecată Forumul Civic al Românilor din Covasna și Harghita, culmea!, pentru a impune limba maghiară la un concurs pentru ocuparea unui post în administrația publică locală.

Clasa de mijloc. Victor Ponta și PSD sunt incapabili să înțeleagă că o națiune sănătoasă are o clasă de mijloc sănătoasă, educată și ocupată cu locuri de muncă care îi asigură venituri decente. Preocuparea excesivă a lui Victor Ponta pentru un electorat rural, needucat și care își duce traiul de azi pe mâine nu poate constitui dovada unei preocupări pentru viitorul acestei națiuni. Din contra. Victor Ponta și PSD nu au absolut niciun interes să îmbunătățească educația și sănătatea acestui popor care dispare de la an la an. Victor Ponta nu are o soluție pentru criza demografică a României. Mai grav este că nici nu-și propune s-o găsească.

P.S. 1: Nu mi-am propus să identific toate motivele pentru care Ponta nu merită votul meu. Am enumerat doar câteva din simplul motiv că nu vreau să plictisesc.

P.S. 2: Dacă Ponta nu merită votul meu nu înseamnă că Johannis, Udrea sau Macovei îl merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*