La un vârf de brici distanță…

Curând, din agentul acoperit „000” nu va mai rămâne nici măcar cât de un spion de trei nule. Va rămâne un mare și singur „zero”; cel al trufiei „neacoperite”. Iar dacă până acum putea măcar să se desconspire acasă, în parc sau la chenzina bonei, ca agentul sub acoperire, maimuțărindu-se cu trenulețul și mickeymouse-ul de pluș al copiilor, iar în public să joace sceneta agentului secretos, de azi înainte nu ni-l mai putem închipui decât ca un periculos mitoman în toate dedublările sale. Periculos nu pentru familia lui, cea de partid, ci pentru țară.

Toți cei 14 candidați au gafat în campanie: unul a promis naționalizări pentru „îndreptarea” cu forța a statului de drept, altul a jurat criză politică, parlamentară, altul vrea să umble cu picioarele-i nespălate prin legea supremă, neamțul o tot stâlcește românește… Dar nici unul nu a pus laolaltă frustările, tendințele de ocârmuire și poftele de preamărire. Nu într-un interval atât de scurt! Căci, dacă prea necurat-democratic, V.V. Ponta a purces la a-i „autosuspenda” (antologic, nu?!) pe cei trei care au dat și s-au dedat din mațele puturoase ale PSD-ului pe afară, oare cum o să cârmuiască țara când țării nu-i va mai plăcea de el?

Va instaura monarhia cum se jură acum: că va pune de grabă la cale, ca prima acțiune ca președinte de țară (piei, satană!) un referendum? Nu! Va instaura el ceva, dar nu un alt sistem, și mai putred și în care el doar să numere pânzele de păianjeni de la Cotroceni, că nu-i va da gheara regală nici măcar un birou de carton, ci un altfel de sistem de a conduce. Iar el nu va fi nicicând un președinte-jucător; ci unul gâde. Pentru țară, pentru rotițele din sistem care nu-i vor unge poftele de preamărire și nu vor da liber tiparniței de titluri și acompaniament scriptic pentru, deja, cel mai neiubit „ctitor” pesedist.

La câteva săptâmâni distanță de împlinirea pe care ar putea să o atingă prin nesăbuința noastră, într-un moment în care, singur fiind pe turnantă, se și vede locatar al Cotrocenilor, Victor Ponta este sigur că nimic nu-l mai poate deturna de la cel mai înalt titlu neplagiat! Și începe să-și dea arama pe față.

Este comportamentul lui în situații de criză. Este forma lui de a „mangeria” sistemul cu nume de partid. Când, neavând soluții, nevrând să existe soluții în afara „concepțiilor” sale, strivește. Iar ceea ce face acum, la nivelul sistemului-partid va extinde ca soluție (la nevoie și „finală” pentru aspirațiile de libertate și valori decembriste) asupra țării.

Electoratul se află în fața celui mai important vot. Din toți cei 25 de ani. Mai important chiar decât primele alegeri libere din România. Pentru că, atunci, importanța era dată de momentul redescoperirii Demnității Naționale. Azi, suntem însă la un vârf de briceag de pasul către trecut.

Suntem pe cale să înscăunăm la Cotroceni un personaj care își asumă public dreptul de a tăia și suspenda. Doar acum în propriul partid. Iar toți cei ce vor pune votul pe numele acestui personaj vor scrie un ferpar pentru viitorul copiilor lor. Și îi vor da lui Victor Ponta dreptul de „a-i autosuspenda” pe toți cei necorespunzători. Azi, politic (în PSD), mâine, ca prezență și spirit civic, în toată țara…

Profilul corespunde! După ce va fi ajuns în vârf, Victor Ponta nu se va ocupa dintâi de dușmanii lui. Ci va avea grijă să-i înlăture pe cei ce l-au dus acolo. Cei care l-au făcut „mare” dintr-un mare și gălăgios nimic. Pentru că știe că doar așa poate întârzia momentul, punând și o cumpănă de ani peste destinul nostru, doar așa poate amâna momentul debarcării sale de către un alt „pontenist” oportunist care să se cațere la rându-i pe „scheletul” lui.

De aceea, Victor Ponta nu va ține cadavre politice în debara. Nu va risca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*