Opinii de peste mări și țări: „Prefer neamțul!”

SUNT ROMAN, cetăţean român şi urmăresc cu atenţie România şi Românitatea din 1980, când am avut şansă de a scăpa de lagărul comunismului sovietic, de socialismul românesc. Am scris şi voi continua să scriu liber despre acele vremuri şi cele care au venit după 23 decembrie 1989. Din 1990 vin în fiecare an în patria mea, a părinţilor mei, a neamului meu. Observ, mă informez, citesc şi analizez situaţia din ţară, încerc să fiu cât mai obiectiv, corect. Sunt un om liber, nu am interese, sunt autonom, niciodată nu am făcut parte din nici un fel de formaţiuni politice. Singura formaţiune politică românească, din trecutul nostru istoric, faţă de care am o deosebită consideraţie este Mişcarea Legionară, datorită nedreptăţii istorice în care este aruncată, încarcerată. În prezent simpatizez, cu speranţe, ecologiştii din întreaga lume.

Nu numai că nu am făcut parte din formaţiuni politice, dar nici nu am votat pentru ele. Pardon, în viaţa mea am fost trimis la urnă, pot zice forţat, de Tata dupa o contradictie cu el. Mi-a ordonat: mergi la secţia de votare, te vad cei ce trebuie să te vadă, îţi dau buletinul cu care intri în cabină, îl împachetezi fără să-l citeşti, îl depui în urnă şi pleci ! Şi ca să execut fără discutie, mi-a dat o palmă răsunătoare (două palme mi-a dat Tata în toată viaţa lui, una în copilărie şi una student fiind ) A doua oară, nu mai era Tata în viaţă, iar Mama m-a implorat cu lacrimi în ochi şi m-am dus din nou la urnă, ca şi prima dată. De unde atâta repulsie faţă de politicieni ? Dintr-o minimă demnitate faţă de mine însumi; nu pot să votez pe cei ce mă vor minţi şi înşela când vor ajunge la putere. De unde această minimă demnitate ? De la auzul unei povestiri din Fierăria lui Staricu, când eram copil, povestită şi re-povestită de Alde Bâtu. Pe scurt. un hoţ s-a însurat cu o curvă şi după un timp au avut o fetiţă pe care au numit-o Politica. Asta era întotdeauna concluzia lui Alde Bâtu când ajungeau ei cu vorbele lor la politicieni, asta mi s-a lipit mie în minte atunci şi numai asta am constatat eu în viaţa mea. Etalonul fiind în trecut comuniştii din România, dominanţii fiind ne-români, iar după 23 decembrie 1989, alte etaloane: Iliescu – Năstase, Constantinescu – Ciorbea, Băsescu cu Boc şi Ponta o reală ochlocraţia jefuitoare, lefegistă, incultă şi fără caracter, oportunistă, înconjurată de linge-blide şi trepăduşi.

Şi iarăşi vin votările în România ! Le zic votări nu alegeri, pentru că la fel că-n vremea când părinţii mei mă trimeteau să fac act de prezenţă la votare, nici acum nu e nimic de ales; atunci era doar unul, care oricum ieşea, iar acum în 2014, am auzit de la românii din România nu avem ce alege !! Cerule Mare, au dreptate, politicienii de azi sunt fiii şi nepoţii hoţului şi curvei din alegoria lui Alde Bâtu din copilăria mea. Nu comentez, dar ascult comentatorii din România, citesc ziarele româneşti, urmăresc ecranele: nemulţumire, confuzie până în braţele panicii, dezinformare prin atacuri din toate poziţiile şi veşnica manipulare a celor puternici sau vânduţi.

Am fost întrebat şi eu întreabă, obisnuit, cum se intreaba românii de rând între ei: ”Tu pe cine ai alege ?!”. ”Eu nu aleg, dar dintre toţi, eu prefer neamţul, pe Klaus Joannis”.”De ce, mă ?!”. ”Întâi de toate, e sas ardelean şi saşii sunt liniştiţi şi harnici, se ţin de cuvânt când promit ceva, duc la capăt ordonat şi bine ce încep, sunt realizatori. Îi caracterizează modestia şi tradiţia, nu sunt încrezuţi, îngâmfaţi ca ungurii sau românii de pe Dâmboviţa, care le ştiu pe toate,toate”. ”Ce ai tu ,mă, cu dâmboviţenii , uite-te la bănăţenii şi ardelenii tăi. ”. ”Mă uit şi ai dreptate, sunt şi printre aceştia destule loaze. Dar eu am avut destul să tot vad şi aud, din 1944, la conducerea României numai ruşi cu tancuri şi divizii de politruci cu pistol, de evrei ce ne-au îndoctrinat cu comunism şi pe urma au şters putina, făcându-ne antisemiţi, de unguri iredentişti ce uneltesc necontenit la fundamentul nostru naţional, de oportunişti români, care slugăresc orice fel de străinii, pe care-i văd ca pe nişte extratereştri mântuitori, aşa că doar pe ei îi ascultă şi se roagă, rămânând surzi, nepăsători la suferinţele noastre. Din aceste motive prefer neamţul care candidează la preşedinţia României. În plus, mi-a venit în minte Carol Întâi, cel cea pus regatul pe roate şi a luptat pentru independenţa românilor şi Ferdinand care nu ne-a lăsat la greul războiului ci a fost alături de români până la victoria întregirii naţionale. Aşa că din aceste motive, cred mai mult în NEAMŢUL care va jură credinţă ROMÂNIEI, decât în ceilalţi homunculuşi români de astăzi ce se reped la scaunul de la Cotroceni numai din egotism şi egoism rapace, cu preţul de-a deveni marionetele extratereştrilor mântuitori.”

”Adică, după tine în toată România, nu există un român mai ales decât neamţul tău ?!”

”O nu, sunt mulţi români de talia neamţului, dar nu au curajul, sunt slabi în faţa hienelor politice pentru că e foarte greu să reuşeşti fără o platformă puternică, adevărat românească, ce nu s-a format în România în 25 de ani. În schimb s-au format false elite şi partide fără programe naţionale supuse total dictonului divide et impera de către extratereştri mântuitori ce au năpădit România din 1989 şi se amestecă cu interesele lor şi flagrant în alegerile româneşti. ”

3 răspunsuri la “Opinii de peste mări și țări: „Prefer neamțul!””

  1. Vasile Zărnescu spune:

    În fuga scrierii replicii anterioare, am omis să atrag atenţia cititorilor- poate grăbiţi şi ei – că, deşi îl admiră atît de mult pe marioneta Iohannis, de „neamţ ce este”, d-l Corneliu Florea nu-i ştie nici măcar numele: ”Eu nu aleg, dar dintre toţi, eu prefer neamţul, pe Klaus Joannis”. D-le „român verde” Corneliu Florea, numele lui corect, aşa cum este înregistrat în certificatul de naştere şi pe buletinul de vot este „Iohannis”, nu „Joannis”!

    • Cezar Adonis Mihalache spune:

      Este un articol postat la sectiunea OPINII. Iar dl Corneliu Florea este un colaborator de baza al Natiunii, inca de la inceputul anilor 90.
      Si nu cred ca merita sa fie „parjolit” chiar de un coleg de scriitura pentru un amanunt minor. In fond, nici nu conteaza cum se scrie numele neamtului.
      Tot binele!

  2. Vasile Zărnescu spune:

    E regretabil că d-l Corneliu Florea a rămas la ideologia lui „Alde Bâtu”. Între timp, situaţia s-a mai schimbat, s-au tradus şi nişte cărţi de politologie, care nu i-ar strica dacă le-ar citi. Poate să înceapă cu „Etica Nicomahică” a lui Aristotel. Poate află şi că sintagma notorie – pentru mulţi – „zoon politikon” a lui Aristotel e mai deşteaptă decît ideologia lui „Alde Bâtu”, care i-a rămas reper în politologia sa spontană.
    Cât despre escrocul Klaus Iohannis, i-ar fi de folos măcar lecturarea articolullui de aici: http://www.justitiarul.ro/klaus-iohannis-va-reprezenta-interesele-germaniei-in-guvernul-romaniei/.
    Va vedea, astfel, că d-l Corneliu Florea nu mai poate fi mare patriot român atât vreme cît face apologia unui trădător de ţară, care militează pentru secesiunea Transilvaniei, care a fost declarat succesorul organizaţiei naziste Grupul Etnic German – care a fost filiala locală a Partidului Nazist.
    Aşadar, mai are de învăţat îte ceva, deşi se pare că nu mai este pemeabil la învăţătură. De ex., i-am recomandat să nu mai folosească termenul „iredentism” a adresa politicii hungariste, fiindcă este propriu numai politicii Italiei. Dar el refuză să înţeleagă, pe motiv că „aşa scrie în dicţionar” şi că „s-a încetăţenit” cuvîntul. Şi expresia „ESTE multe probleme, tovarăşi” s-a încetăţenit, dar asta nu înseamnă că este şi corectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*