Repornirea Mișcării pentru Unitatea Națiunii Române a devenit o urgență istorică!

Mișcarea pentru Unitatea Națiunii Române, un proiect de anvergură istorică lansat cu peste un an în urmă de Ziarul Națiunea și Fundația Andrei Mureșanu -„Deșteaptă-te, române” revine în atenția societății civile cu și mai multă tărie și convingere pentru constituirea unui mare pol civic, patriotic, autentic nationalist, care să coaguleze cei mai valoroși oameni de gândire, cultură, spirit și știință distanțați de mediul politic și aflați în așteptare încă, în stare de atomizare la nivelul societății românești atât de tulbure, de neguroasă, de învulburată după un sfert de veac de amăgiri și dezamăgiri la nivel populațional.

Repornirea acestei mișcări naționale și naționaliste este reacția noastră ca răspuns la faptul că nici un candidat pentru funcția de „cotrocean” în fotoliul Băsescului expirat, că niciunul dintre dintre cei 14 politruci reciclați și reșapați, nu este reprezentativ pentru societate, că nu reprezintă cu adevărat națiunea și nu corespunde aspirațiilor copiilor nostri, fiind, de fapt, activiști politici mafiotizați care nu mai constuituie un rău necesar, ci un rău distructiv pentru neam și țară.

Încă sper la deșteptarea națională a româniloor și la o revoluție a scriitorilor, a artiștilor, a oamenilor de spirit și cultură, a adevăraților avangardiști ai națiunii, acum sărăciți, umiliți sau cumpărați ieftin. Cei paisprezece „apostoli” prezidențiabili ai apocalipsei românești din această toamnă reprezintă expresia declasării adusă până la mizerie și ridicol a tagmei de jefuitori, profitori, prădători și trădători ai țării și poporului. Doar voința populară mai poate pune stavilă prăbușiri materiale, mentale, morale, spirituale care s-a întins ca o pecingine fără precedent asupra României mutilate, ciuntite, confiscate, devastate, batjocorite.

Aproape că mă tem să nu par naiv îndemnând iar și iar românii la redeșteptare, la revoltă și la constituirea unui front comun de rezistență, dar nu există altă șansă pentru viitorime decât unitatea națională. Este necesar să o făuruim grabnic, așa cum înaintașii și fruntașii noștri au izbutit de-a lungul istoriei cu toate scenariile Estului și Vestului de zădărnicire a întregirii Neamului Românesc în trup și spirit pe toată lărgimea gliei strămoșești apărată cu mari sacrificii.

Cred cu totală convingere, dar și cu disperare, în propriul meu popor și mai ales în copiii noștri care nu au cum să se pună la adăpostul nostru, al maturilor, iar noi, inconștienți și vinovați de slăbiciune și lașitate, permiteam să li se ducă țara la pierzanie, să nu mai aibă ce moșteni, ce iubi, ce reconstrui. Mă doare cumplit împuținarea tinerilor noștri de acasă, care se expatriază ca robi în țări unde sunt învrăjbiți, discriminați, umiliți. Noi, mai vârstnicii , am devenit surzi și orbi la propria dramă a neamului și la vulnerabilitatea istorică. Naționalismul adevărat și curat înseamnă ideal, aspirație și purificarer prin luptă și iubire de Țară, Dumnezeu și Om. Toți românii care au sentimente naționaliste, fie doar și prin emoționanta vibrație la rostirea minunatului nume ale acestei țări care se prăvălește sub noi, România, trebuie să pactizeze și să își unească forțele pentru unitatea națiunii române, singura cale de a ne salva pe noi, contemporanii, dar și pe urmașii noștri cărora încă le refuzăm șansa de a-și împlini destinul românesc liberi, prosperi, demni. Lăsându-ne sărăciți, dezbinați, confuzi și fără ideal de țară, le interzicem, de fapt, românilor de mâine, să se nască în număr suficient, permițând să fie înlocuiți în scurtă vreme de etniile minoritare: țigănet, unguret, evreiet…

Re-românizați-vă, români, recuceriți-vă Patria, Onoarea și Dumnezeul Românesc pe cale de abandon, de surghiun! Știm că avem trebuință de un Conducător, fie el Mareșal, Căpitan sau simplu Om plecat din gloată. Încă sper că noul baci al națiunii române, hotărât să îmbrace cămașa morții, se va înfățișa românilor ca o revelație în cel din urmă ceas istoric după ce am năzuit ca acesta să fie un model de genul artistului și gânditorului lui Dan Puric, sau al maestrului fără egal, Tudor Gheorghe, ori al altor nu puțini oameni de artă și cultură care ne-au copleșit doar cât să îi considerăm zei, dar ne-au dezamăgit dovedindu-se simpli muritori, cu ceva mai mult har, dar apăsați de păcatele lor ca și noi, cei mulți, incapabili să ne cheme și să ne unească, să ne determine să ieșim fără teamă la dreaptă luptă pentru țară.

Nu avem un model, îl căutăm printre cei cu potențial pentru o asemenea misiune de maximă însemnătate. De aceea, afirm că este nevoie să inventăm, să descoperim, să extragem din mulțime Omul providențial dispus la sacrificiu în numele iubirii de Neam și Țară. Pentru a-l găsi și potența avem nevoie de unitate națională și de mari proiecte de țară. Să îl aducem la lumină, acum ori niciodată…!

4 Responses to Repornirea Mișcării pentru Unitatea Națiunii Române a devenit o urgență istorică!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *