Idealul lui Macovei: o națiune fără religie, fără trecut, fără identitate!

Fiecare candidat pentru Cotroceni trebuie să se remarce prin ceva. Monica Macovei, de pildă, a vrut să se remarce prin scoaterea religiei din școli și înlocuirea ei cu istoria religiilor. Copiii ar putea astfel să-și aleagă singuri religia, este de părere candidatul. Cum ar fi dacă elevii și-ar alege islamul ca religie, ar fi Macovei fericită? Sau intenția ei este ca românii să nu mai aibă nicio religie și să devină o populație fără identitate?

Nu știu dacă această idee de deznaționalizare și dezmoștenire a poporului român de propria sa istorie și cultură, legate intim de Biserica Ortodoxă, i-a venit Monicăi Macovei din trecutul său de procuror comunist pentru care credincioșii erau dușmanii poporului și obscurantiști, dar exact această atitudine transpare din atitudinea ei față de cursurile de religie. În egală măsură, parcă auzim în subtextul propunerii lui Macovei că religia este opiumul popoarelor, în timp ce istoria religiilor ar fi eliberatoare. Adică propria istorie și tradiție le este dăunătoare copiilor noștri, numai istoria celorlalți este lămuritoare. O anunț pe Monica Macovei că nivelul cultural cerut de istoria religiilor nu se atinge așa ușor, dar probabil că Macovei nu știe ce înseamnă istoria religiilor de vreme ce o propune pentru elevi începând cu școala primară. A învăța despre alții este ulterior parcurgerii propriei culturi, la fel cum nu poți învăța o limbă străină înainte de a ști limba română. În caz contrar, nu vei ști nici limba maternă, nici limba străină, lucru care se întâmplă în zilele noastre tocmai pentru că îi trimitem pe copii să învețe limbi străine înainte să deprindă româna. În lumina acestei comparații, propunerea lui Macovei este echivalentă cu a nu mai avea clase de limba română, ci de istoria lingvisticii, urmând ca elevii să fie liberi să își aleagă ei limba pe care să o învețe ulterior, după ce vor parcurge istoria tuturor limbilor vorbite (dar și a celor așa zis ”moarte”) ale lumii, pentru că altfel le îngrădim libertatea dacă îi aruncăm direct într-o anume limbă maternă.

Dar perversitatea procurorului comunist nu se oprește la ignorarea voită sau inconștientă a regulilor de bază ale educației, ci își arată adevărata față atunci când analizăm consecințele unei asemenea propuneri. Poporul român nu va mai fi nici creștin, nici majoritar ortodox, ci va deveni o populație amețită de tot felul de idei la o vârstă la care nu are capacitatea de a decide în cunoștință de cauză, așa încât nu va mai avea nicio religie, nicio tradiție, prin urmare nu va mai fi un popor.

Idealul de națiune pe care îl prezintă Macovei este cel al unei adunături de indivizi pe care nu-i mai unește nimic, care nu au nimic în comun și care sunt aruncați la maturitate în lume fără nicio substanță lăuntrică, fără nicio valoare provenind din comunitate. Cum ar arăta națiunea română educată în spiritul lui Macovei? Ar arăta ca Macovei, o oportunistă gata să slujească pe oricine dă mai mult și dispusă să își ponegrească propria țară în orice mod doar ca să fie băgată în seamă în străinătate. Evident că Macovei nu a avut ore de religie în școală, altfel ar fi auzit de păcatul trădării propriului popor. O țară de Macovei, asta și-ar dori candidata în discuție, de oameni care au trecut de la slugărnicia comunistă la cea ”capitalistă” fără nicio emoție pentru că, fundamental, nu s-a schimbat nimic, doar direcția lingușelii. Macovei este exemplul clar al personalității fără religie, fără țară, fără trecut (altul decât cel personal ascuns cu grijă pentru că strică la CV). Nu, nu vrem ca românii să ia exemplul lui Monica Macovei și de aceea avem nevoie nu doar de religie în școală, avem nevoie și de Biserică, avem nevoie de tradiții și de tot ceea ce ne poate păstra identitatea românească într-o lume care ne încurajează să ne înstrăinăm de noi înșine ca să fim vânduți și risipiți mai ușor.

2 Responses to Idealul lui Macovei: o națiune fără religie, fără trecut, fără identitate!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *