Prefectul județului Covasna – între lașitate, ignoranță și trădarea românilor!

Este clar pentru toată lumea acum că aşa zisa simbolistică secuiască, reprezentată în special de aşa-zisul steag secuiesc, nu are un trecut istoric fiind doar o invenţie de marketing a artizanilor separatismului teritorial pe criterii entice (politicieni maghiari, servicii de informatii maghiare, diferite alte institutii publice ale Ungariei, UDMR, CNS, CNMT, si alte organizaţii extremist naţionaliste care suferă de boala imperialismului maghiar).

Pentru că independenţa Transilvaniei şi alipirea ei Ungariei era putin probabilă, statul vecin şi prieten, împreună cu diferitele organizaţii maghiare şi secuieşti, mai sus amintite, au ales calea aşa-zisei autonomii a maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș. În fapt, o deplină autoguvernare, un stat în stat, în care România nu mai are niciun cuvânt de spus în judeţele vizate a fi autonomizate, în timp ce, garanţie a neafectării integrității teritoriale a României UDMR rămâne la guvernarea României și asigură fonduri de la bugetul naţional al României pentru susţinerea vieţii publice şi sociale a respectivelor judeţe, numite impropriu ”ținutul secuiesc”.

Cu alte cuvinte, în ce priveşte participarea la guvernare şi accesul la banii României, judeţele autonomizate rămân parte a României, în ce priveşte autoritatea publică efectivă în zonă ea este exercitată exclusiv de către UDMR, pe criterii entice.

Pentru că nu puteau cere autonomia unui teritoriu fără nume (este vorba de un termen care să desemneze teritoriul judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş) au inventat Szekelyfold, Pământul Secuiesc în traducere exactă, îndulcit puţin pentru necunoscători cu termenul ”ţinutul secuiesc”, ca să îl facă mai digerabil. Şi pentru că, dintodeauna, semnul apartenenţei, al autorităţii sau chiar al suveranităţii sunt stema si steagul, şi-au inventat şi aşa ceva.

Ca să fim foarte exacți, niciodată nu a existat în istorie o unitate administrativ teritorială cu denumirea ”szekelzfold” (pământul secuiesc) (au existat opt scaune secuieşti distinct desființate chiar de austrieci şi ungurii de la Budapesta), niciodată nu a existat un steag secuiesc (actualul așa-zis steag fiind inventat după 2008 ca steag al Consiliului Național Secuiesc). Apoi, în procesul de maghiarizare-secuizare a celui mai bogat teritoriu al României în vestigii dacice după zona munţilor Orăştiei, au început, alături de epurarea etnică sistematică a românilor, de amplasarea de table, tabliţe, stâlpi, statui cu extremişti şi chiar criminali de război, ori cu simbolistică profund antiromânească, să arboreze aceste însemne nou inventate pe instituţii publice, semn al faptului că acest teritoriu este secuiesc şi nu românesc.

De altfel, în istorie cunoaştem cu toţii simbolistica arborării steagului, primul lucru atunci când se cucerea o cetate era inlocuit steagul celui care deținuse cetatea cu steagul celui care o ocupase. Primul lucru pe care l-au aprobat separatiştii din “republicile Donetk şi Luhansk” au fost steagurile pe care le-au arborat pe instituții publice aruncând steagul Ucrainei.

Ce se întâmplă în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş este absolut similar. Extremiştii maghiari refuză să arboreze drapelul României (deocamdată pe sediile UDMR, PCM, PPMT şi ale unor instituţii publice, inclusiv primării) primarii maghiari refuză să poarte eşarfa tricoloră în condițiile legii dar au o grijă patologică să arboreze aşa zisul steag secuiesc. În timp ce sfidează în cel mai şovin mod simbolurile de stat ale României, se plâng fără urmă de bun simț că le sunt atacate simbolurile, deşi nimeni nu le interzice să şi le folosească la manifestările proprii.

Recent, fapta unui extremist maghiar, președintele PCM Covasna, Kulcsar Terza (care a solicitat autorizarea organizării unei manifestări extremist maghiare în ziua de 1 Decembrie 2014, chiar în locul desfăşurării ceremoniilor oficiale, pentru a solicita autonomie teritorială pe criterii etnice) arată gradul de escaladare a extremismului maghiar în România. Lipsa de reacţie a autorităţilor române (datorată tranzacţionării interesului naţional de unitate şi integritate teritorială contra voturi UDMR în parlament sau voturi maghiare în turul al doilea al prezidenţialelor) a făcut ca practice să nu mai existe limite.

După fotografierea unui extremist, membru HVIM, cu poza fascistului Horthy Miklos la locul unde fuseseră depuse coroane în municipiul Sfântu Gheorghe cu ocazia sărbătorii a 70 de ani de la eliberarea oraşului, Kulcsar Terza, șeful PCM Covasna, partid extremist aliat al UDMR, face următoarea declaraţie cu ocazia rearborării aşa-zisului steag secuiesc în parcul central al municipiului Sfântu Gheorghe la data de 13 septembrie 2014 (steagul anterior amplasat în anul 2012 fusese dezarborat în baza unei hotărâri judecatoreşti) “Azi am pus în acelaşi loc un alt steag, în cinstea trupelor maghiare care în urmă cu 74 de ani au intrat în oraş, dar şi cu speranţa în libertate şi democraţie (…)

Trecem peste faptul oricum grav al nerespectării unei hotărâri judecătoreşti şi rămânem şocaţi:

  1. Kulcsar Terza arborează steagul în cinstea ocupării teritoriului românesc de armata fascistă a lui Horthy Miklos (închipuiţi-vă un gest similar al unui extremist neonazist în Franţa, ori în Polonia etc), cu alte cuvinte omul, extremist maghiar dar cetăţean roman, face apologia ocupării unui teritoriu al României de către alt stat.
  2. Kulcsar Terza arborează steagul în cinstea unei armate de criminali care a trecut prin foc şi sabie sate româneşti şi au săvârşit atrocităţi inimaginabile împotriva populaţiei civile. Cu o ură primitivă, sălbatică, au ucis tot ce le-a stat în cale  de la Ip, judeţul Sălaj, până în vârful teritoriului supus Diktatului de la Viena, chiar judeţul Covasna păstorit vremelnic de zootehnistul Marius Popica, gras plătit în funcţia de prefect.

Aflat după o lungă perioadă de concediu în care ba a luat aer curat în Voineştiul natal, ba s-a plimbat prin ţări străine (inclusiv în Elveţia, spun gurile rele, cu sprijinul Fundaţiei LAM; nu ştiu dacă este adevarat, poate confirma sau infirma chiar domnul prefect), domnul Marius Popica, garantul respectării Constituţiei şi a legilor ţării în judeţul Covasna, lipseşte din peisaj. Nicio reacţie. Una mică. Nimic.

Poate că nu îl ajută legislaţia României, făcută parcă special pentru a încuraja extremismul maghiar în ce priveşte declaraţia pentru care ar trebui să i se retragă cetăţenia română extremistului maghiar Kulcsar Terza. Dar, cu siguranţă, are o hotărâre judecătorească irevocabilă prin care se stabileşte foarte clar că respectiva confecţie textilă nu poate fi arborată cu caracter permanent pe domeniul public sau pe instituţii publice.

Marius Popica se dovedeşte însă un prefect slab, un prefect de paie, perfect pentru planurile UDMR şi ale celorlalţi extremişti maghiari. Numit în funcţie cu sprijinul şi acceptul UDMR, după înlăturarea prefecţilor Codrin Munteanu şi Dumitru Marinescu care s-au opus cu demnitate acţiunilor antiromâneşti ale UDMR & comp., Popica este exact ceea ce extremiştii maghiari îşi doresc. Un prefect pasiv, care nu îi deranjează cu demersuri de respectare a legii. Un prefect care, se pare, acceptă compromisul trădării, de dragul scaunului.

Îmi pare însă ipocrit, chiar abject, dorinţa lui Popica de a poza în bun român. Cu câtă ipocrizie anunţă permanent că legea şi hotărârile judecătoreşti trebuie respectate, ce comunicate patriotice dă publicității, ce 1.000 de broşuri a tipărit el cu mănăstiri româneşti (încercând probabil doar să capete susţinerea I.P.S Ioan Selejan). Dincolo de mesajele publice, în fapt fățărnicii, Popica nu a cerut până în prezent executarea niciunei hotărâri judecătoreşti dintre multitudinea de dosare finalizate de predecesorii săi. Aşa-zisele steaguri secuieşti, inscripțiile în limba maghiară ”kozseghaza” etc. sunt acolo unde le-a găsit. Asta deşi avea moştenite hotărâri judecătoreşti definitive pe care avea obligaţia să le pună în executare.

Îl somez public pe prefectul Marius Popica să se adreseze instanţei de judecată pentru amendarea primarului Antal Arpad pentru nepunerea în executare a hotărârii judecătoreşti referitoare la respectivul steag amplasat în parcul central din Sfântu Gheorghe. Îl somez public pe prefectul Marius Popica să pună în executare toate hotărârile judecătoreşti definitive obţinute de foştii prefecţii ai județului Covasna, mult mai demnii Munteanu și Marinescu. În cazul în care va refuza în continuare să îşi îndeplinească atribuţiile mă angajez să sesizez Comisia de disciplină a funcţionarilor publici și să aduc în atenția opiniei publice din Covasna, și nu numai, felul în care înțelege Popica să apere Constituția României.

Trebuie să fiu corect şi să spun că, la patru zile de la declaraţiile şi faptele extremistului Kulcsar Terza, nici ceilalţi politicieni locali nu au avut vreo poziţie. Aflat la al doilea mandat, rezident în Hărman, apropiat al UDMR (apropiat încântat al UDMR  dacă mă gândesc la bucuria cu care anunţa sumele de bani pe care le-a adus în judeţ împreună cu UDMR; interesant de ştiut ar fi şi cum le cheltuie) deputatul PSD Horia Grama tace şi el deşi s-ar vrea din nou votat de românii covăsneni de care a uitat complet.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*