A fost lansată Garda Naționalistă! Nu în România, ci în Republica Moldova…

Pe 13 septembrie, de ziua Căpitanului Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu, la Chișinău a avut loc adunarea reprezentanților tuturor organizațiilor naționaliste din Republica Moldova. În cadrul adunării au fost analizate și dezbătute toate problemele cu care se confruntă mișcarea naționalistă din Basarabia. Au fost atinse întrebările legate de dezbinarea și confruntarea între organizațiile și mișcările naționaliste și metodele de înlăturare a acestora. După discuțiile ținute în cadrul adunării, a fost lansată o nouă platforma unificată, numită Garda Naționalistă, care a cuprins în sine Mișcarea Național-Creștină Noua Dreaptă (care are un nou site: www.nouadreapta.md), Mișcarea Rezistența Națională, grupuri formate din tineretul Ultras și Skin Head, sportivii de performanță și foștii militari, precum și veteranii războiului din Transnistria.

Au fost propuse obiectivele principale ale Gărzii Naționaliste care sunt: lupta pentru unificarea tuturor pământurilor românești într-un singur stat; promovarea adevărului istoric și cultului eroilor; combaterea separatismului și lupta împotriva ideologiei comuniste în orice formă a exprimării sale; instruirea tineretului român din Republica Moldova în spiritul Naționalist și promovarea modului sănătos de viață;combaterea propagandei sodomice și apărarea normelor moral-spirituale ale neamului românesc.

Tot în cadrul adunării a fost elaborată structura organizatorică și sistemul de organizare al Gărzii Naționaliste. A fost aleasă conducerea și organele de lucru, precum și departamentele formațiunii. Președintele Gărzii Naționaliste a devenit cunoscutul militant naționalist din Chișinău, Radu Ciubotari, sportiv de performanță în Rugby, care în pofida faptului că a luat parte la toate acțiunile naționaliste și unioniste din Basarabia nu a avut o apartenență la vreo organizație, ceea ce a devenit factorul principal în alegerea Liderului Gărzii Naționaliste. În calitate de secretar al organizației a fost ales Sergiu Lașcu, lider naționalist din Republica Moldova. La fel au fost aleș cinci vicepreședinți: Roșca Cristian – liderul Mișcării Rezistența Națională, responsabil pentru Departamentul Organizatoric; George Buzu – liderul Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă, responsabil pentru Departamentul Recrutări și Cadre; Alex Olevschi – responsabil pentru Departamentul Instruire și Formarea Cadrelor; Ciobanu Dumitru – responsabil pentru Departmentul Promovare și Internet; Stahi Artur – responsabil pentru Departamentul Comunicare și Relații cu Presă. Totodată au fost alese componențele departamentelor și liderii responsabili pentru fiecare sector al mun. Chișinău.

Biroul de presă al Mişcarii Naţional Creştine Basarabia

Un răspuns la “A fost lansată Garda Naționalistă! Nu în România, ci în Republica Moldova…”

  1. Viorel spune:

    ….Pe când o Garda Nationalista si in Romania…?????
    Ideea este, nu de constituire ci mai ales de actiune!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*