Ungaria a obţinut ilegal CODEX AUREUS şi BIBLIOTECA BATTHYANEUM din Alba-Iulia

În politica diabolică a Ungariei şi a U.D.M.R., vizând dobândirea rapidă şi pe căi ilegale a peste 50 la sută dintre imobilele din Ardeal, s-a înregistrat recent un nou episod, extrem de periculos prin consecinţele sale, respectiv a fost împroprietărită comunitatea maghiară cu Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Solicitarea a fost făcută (în ultimii ani) de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, care a reuşit să înfrângă Opoziţia corectă şi legală a primarului şi Consiliului local din Capitala Unirii.

Clădirea acestei biblioteci, împreună cu cele 115.992 unităţi bibliografice, din care: 1.778 manuscrise din secolul al IX-lea; 300 codice medievale (reprezentând 80 la sută din cele existente în România); 571 incunabule şi 24.000 cărţi vechi din secolele XV-XVIII, au fost date gratuit şi ilegal din proprietatea Poporului şi Statului Român în proprietatea comunităţii maghiare şi a Ungariei.

Cel mai valoros manuscris din Biblioteca Batthyaneum şi din întreaga Europă este Codex Aureus. Această carte a fost scrisă în jurul anului 810 din porunca împăratului Carol cel Mare. Această Evanghelie a fost scrisă cu litere de aur, pe foi fine de pergament, a fost pictată cu aur şi are coperţile din fildeş. Prima parte din Codex Aureus, cuprinzând în cele 111 file Evangheliile lui Matei şi Marcu, s-a aflat la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Partea a doua din Codex Aureus, cuprinzând în cele 124 de file Evangheliile lui Luca şi Ioan, se află la Biblioteca Apostolică din Vatican. Manuscrisul Codex Aureus are o valoare inestimabilă.

În anul 1968, Regimul Ceauşescu a luat un împrumut de zece miliarde dolari S.U.A. de la F.M.I. şi Banca Mondială pentru realizarea unor mari investiţii în România, inclusiv retehnologizarea industriei. Împrumutul extern de 10 miliarde dolari S.U.A. a fost garantat de către Statul Român cu Codex Aureus. Poporul Român a realizat investiţii uriaşe în Regimul Ceauşescu, a plătit integral şi înainte de termen toată datoria externă. Regimurile post-decembriste au pus la cale şi au dat ilegal Ungariei şi comunităţii maghiare din România (care nu are personalitate juridică) atât Codex Aureus cât şi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, cu tot fondul de carte. Programul de jefuire a Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia l-a început Guvernul Radu Vasile, l-a continuat Guvernul Năstase şi l-a finalizat Guvernul Ponta III.

După Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 şi în baza Tratatului de la Trianon, din iunie 1920, Biblioteca Batthyaneum cu tot fondul de carte, inclusiv Codex Aureus a intrat în proprietatea Poporului şi Statului Român. Biblioteca se află pe str.Unirii nr.1-3 din municipiul Alba Iulia şi este înscrisă în cartea funciară nr.559 fiind identificată cu numărul topografic 1973/1. Titular al dreptului de proprietate a fost Biblioteca Naţională a României.

În vara anului 1998, Guvernul Radu Vasile (format din miniştri din partea P.N.Ţ.C.D., U.D.M.R., P.N.L. şi P.D.) a aprobat O.U.G. nr.13 din 7 iulie privind restituirea unor bunuri imobile care au aparţinut comunităţilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România. Atunci, ministru al Culturii a fost d-l Ion Caramitru, iar al Învăţământului era d-l Andrei Marga. Oare ştiau de Codex Aureus s-au află abia acum? Ordonanţa de urgenţă nr.13/1998, publicată în Monitorul Oficial nr.255 din 8 iulie 1998 a fost semnată de premierul Radu Vasile (Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!) şi contrasemnată de Gyorgy Tokay, ministru delegat pe lângă primul-ministru pentru minorităţile naţionale. O.U.G.nr.13/1998 are trei articole (numerotate 1, 2 şi 2) şi a stabilit următoarele:

1. Clădirile şi terenurile aferente lor, cele înscrise în Anexă, trec gratuit în proprietatea comunităţilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale.

2. Se înfiinţează o Comisie specială paritară (Guvern-minorităţi entice) care verifică situaţia juridică a celor 17 imobile înscrisă în Anexă şi poate face noi propuneri pentru donaţii către minorităţile etnice.

3. Predarea-preluarea imobilelor se face pe baza unor protocoale redactate de Comisia specială paritară.

La poziţia nr.13 din Anexa la O.U.G. nr.13/1998 este înscrisă Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Este evident că O.U.G. nr.13/1998 nu se referă la restituirea fondului de carte şi a Codex Aureus către comunitatea maghiară din România şi către Ungaria. După cinci ani, prin Legea nr.458 din 12 noiembrie 2003, a fost aprobată O.U.G. nr.13/1998. Lucrările Senatului au fost conduse de d-l Doru Ioan Tărăcilă şi cele ale Camerei Deputaţilor de d-l Viorel Hrebenciuc.

Separat de legislaţia existentă, prin aceste două acte normative, s-a furat Poporului Român Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, inclusiv Codex Aureus, care au fost date ilegal comunităţii maghiare care nu are personalitate juridică şi care niciodată nu a fost proprietara acestei biblioteci, a Codex Aureus şi a uriaşului fond de carte.

În mare secret, Ungaria şi U.D.M.R. au reuşit să fure, din nou, o mare parte din averea Poporului Român. Despre această uriaşă afacere imobiliară, pusă la cale prin O.U.G. nr.13/1998 şi înfăptuită în perioada 1998-2014, ştiu toţi candidaţii anunţaţi la funcţia de Preşedinte al României. De ce tac? De ce nu acţionează pentru oprirea retrocedărilor ilegale de clădiri, terenuri şi păduri, mai ales către unguri şi către Ungaria? Sunt complici cu U.D.M.R. sau i-au “sensibilizat” autorităţile din Ungaria?

Ceea ce s-a petrecut recent cu Codex Aureus şi Biblioteca Batthyaneum dovedeşte că premierul Victor Viorel Ponta şi P.S.D. au adus U.D.M.R. la guvernare şi i-a oferit postul de vicepremier şi ministru al Culturii lui Kelemen Hunor cu scopul de a facilita un furt pios împotriva Poporului Român şi patrimoniului naţional!

Manipulatorii de opinie se străduiesc să-i convingă pe unii români că dacă premierul Victor Viorel Ponta a dat la unguri şi Ungariei Codex Aureus şi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia atunci merită să fie noul Preşedinte al României. În Israel şi în China o asemenea faptă este răsplătită cu dulcele glonţ al patriei. Guvernul Ponta III a dat ilegal unei biserici ungureşti şi implicit Ungariei, uriaşa Biblioteca Batthyaneum şi Codex Aureus.

Parchetul şi Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) ar fi trebuit să se autosesizeze şi să pună sechestru asiguratoriu pe Codex Aureus, pe toate cărţile aflate în Biblioteca Batthyaneum, precum şi pe averile celor implicaţi în această afacere imobiliară îndreptată împotriva Poporului Român. Procurorii ştiu că, de regulă, criminalul se întoarce la locul crimei.

De loc întâmplător, premierul Victor Viorel Ponta a anunţat că se lansează, în cursa pentru alegerea Preşedintelui României, de la Alba Iulia, într-un Congres inedit al P.S.D., în ziua de 12 septembrie a.c, probabil, din faţa clădirii Bibliotecii Batthyaneum dată ilegal Ungariei, împreună cu Codex Aureus şi tot fondul de carte. Partidele politice parlamentare care, împreună cu U.D.M.R., au furat Poporului Român manuscrisul Codex Aureus şi Biblioteca Batthyaneum şi-au stabilit candidaţii pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie a.c. şi se laudă că unul dintre ei va ajunge, tot prin furt, Preşedinte al României.

Doamne, ocroteşte-i pe români !

31 de răspunsuri la “Ungaria a obţinut ilegal CODEX AUREUS şi BIBLIOTECA BATTHYANEUM din Alba-Iulia”

 1. Vasile spune:

  Biblioteca apartine de drept Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia.
  S-a nascut un nationalism romanesc prost in tara asta.
  Comunistii nu iubesc proprietatea privata.

 2. Paul spune:

  Calmați-vă oameni buni să nu faceți doamne ferește, vre-un atac vascular.
  Se vede tot mai mult lipsa verificării surselor. Dacă un ziar a scris o știre toate celelalte preiau știrea pe care o plublică la rândul lor fără a se informa daca este cu adevărat reală sau nu. Stați liniștiți fraților. Codex Aureus este proprietate a statului român, mai precis a Bibliotecii Naționale a României. Singurul lucru retrocedat, este clădirea bibliotecii care ține cartea și asta se întâmpla în 1998.

 3. Raul spune:

  Nu degeaba vor ungurii sa reintroduca pedeapsa cu moartea. Probabil ca au avut si ei parte de tradari de genul asta. Si ei au cam ajuns pe butuci. Dar mare atentie, daca Ungaria iese din Uniunea Europeana, suntem izolati de Occident si ramanem la cheremul rusilor!

 4. Vali Oprisor spune:

  Ungaria a avut Ardealul 1000 de ani?In visele si creierele spalate a minoritatii maghiare,probabil.De la retragerea aureliana si pana la asa zisa preluare a Ardealului de catre unguri nu uitati voievodatele.Polemica asta stearpa foloseste doar idiotilor de la conducere,in mare parte idioti.v

 5. a.c. spune:

  TOTI PREMIERII,INCEPIND CU RADU VASILE SI PINA LA V .V. PONTA SI PRESEDINTII ROMANIEI CU ACOLITII LOR SE FAC VINOVATI DE TRADARE NATIONALA ,DE COLABORARE CU INAMICUL ROMANIEI SI PT. ACEASTA DNA,DIICOT SA ACTIONEZE IN FOLOSUL PATRIEI PRIN APLICAREA LEGII SUCCES !

 6. Chiar TARA asta are numai ticalosi si tradatori la cnducere? cit trebuie sa fii de ticalos ca sa dai altor neamuri ceia ce apartine acestui neam, nu stiu ce sa mai cred ,dar regret ca sunt ROMAN

 7. Mihai spune:

  Cred ca Ungaria a avut Ardealul inainte de a se infinta. Ar trebui sa va fie rusine. Sunteti niste lichele.

 8. Anghel Mariana spune:

  Vreau sa cred ca toate verificarile care se fac acum asupra retrocedarilor obtinute de toti smecherii, sa fie scos adevarul la suprafata si sa revina in patrimoniul statului roman. Transilvania este si va ramane a Romaniei.

 9. coriolan spune:

  Asta se intimpla daca de 25 de ani votam ca oile! IN NOIEMBRIE A FOST ALTFEEL? Ne comportam ca o turma si suntem usor de manipulat deasa zisi APARATORI A-I DEMOCRATIEI si din ”89 platim biruri orcui!

 10. Bighiu spune:

  Cum sa te aperi?? Tradarea e la ce-l mai inalt nivel……toti tradatorii de neam si tara trebuiesc judecati…..de un tribunal al poporului,nu de alti tradatori!

  • aura spune:

   Care popor ?
   Care Tribunal ?
   Exista in Romania un popor care actioneaza ? A iesit cineva sa protesteze ?
   Credeti ca aceste comentarii pe net sunt suficiente ?

 11. Silvania spune:

  Ceausescu a garantat imprumutul cu Codex Aureus ?? Incredibil.
  Iata la ce serveste cultura altor popoare intrate sub dominatia romaneasca.
  Aviz Basarabia.
  Mai, miticilor de ce nu revendicati si voi opere dacice din Panonia cu care atat va laudati ca-i romaneasca. Caci va place sau nu Codex Aureus e scris intr-o limba pe care voi n-o intelegeti, iar cel care l-a scris nu figureaza in manualele voastre de istorie a Ardealului. Ca atare nu-l meritati. Sa va fie rusine.

  • Horia Pop spune:

   Care „alte popoare”.? …. dv nu traiti in Romania ? …in ce mahala ati auzit treaba cu mitcii”….si n-am inteles „manualele voastre”.?

   • Silvania spune:

    Manualele voastre de istorie, cu care spalati la creier elevii, sunt rusinea secolului. De asta nu se mai indoieste nimeni.
    Istoria adevarata a Ardealului e alta.
    Ca sa mentineti Ardealul il vindeti strainilor pe bucati: aur, gaze, paduri. Vreti sa-l transformati in pustiu

 12. Istvan Nagy spune:

  Domnul Gh.Funar mentioneaza in discursul sau ca aceasta biblioteca,a intrat in posesia poporului si al statului roman in Iunie 1920 dupa tratatul de la Trianon.Cine a fost proprietarul original?Cine de la cine a furat?Pun aceste intrebari fara sa comentez aiureala domnului Gh.Funar.De altfel asa ar trebui sa fie,ca sa intre orice obiect sau proprietate in posesia proprietarului original,de la care a fost luat pe nedrept.Nu cred ca este ilegal daca cineva reintra in drepturile sale ce a fost luat de la el prin diferite manevre politice,chiar daca se numeste Tratatul de la Trianon

 13. Pai Radu Vasile era tradator pe fata convertindu-se la catolicism. asa ca a dat averea noastra Bisericii Catolice care dupa cum se stie e reprezentata la noi de Bozgoria.

  • Tibi spune:

   Sa fim seriosi domnule Radian!!!In Romania nu numai ungurii sunt catolici!!Mai informati-va!!!!

  • Silvania spune:

   Da, este averea voastra dar furata. Exact asa cum castelele cu turnulete sun averea tiganilor, facuta din furat.
   Intr-un stat de drept, fiecare ar da socoteala pentru asta.

 14. Viorel spune:

  Daca noi singur nu ne putem apara….de aceste hiene si sacali mafioti din tara…!!!!!!
  Dumnezeu nu mai are un raspuns pentru noi….Dumnezeu, ne da, dar nu ne baga in traista!!!!!
  Si vorba romanului…”Pana la Dumnezeu, sfintii iti scot ochii”…….!!!!!!!!!

 15. mosu spune:

  pai ce n-a obtinut ilegal ungaria-atunci cand guvernul de la bucuresti este o marioneta manipulata de budapesta-a obtinut budapesta o mare parte din ardeal prin retrocedari la comanda politica,a obtinut codexul, a obtinut fundatia godju,plus altele care sunt pastrate ferit de ochii prostimii.de mentionat ca sefi la cadastru in ardeal au fost numai unguri-care au stiut si profitat de lacunele judiciare si marsevia factorilor de decizie care ar trebuii sa reprezinte statul roman-no comment

  • Silvania spune:

   Ungaria a avut Ardealul 1000 de ani si l-a dezvoltat miraculos. Romania l-a ocupat 90 de ani si la adus in lumea a 3-a.
   Din cauza asta a venit vremea sa-l retrocedati ca nu aveti nici un drept sa-l posedati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*