Mai bine român mândru ortodox „legionar” decât un propagandist catolico – lutheran ca Neagu Djuvara

Se pare că bătrânul istoric Neagu Djuvara nu are somn de grija românilor ortodocşi. În loc să îmbătrânească frumos şi să spună poveşti nepoţilor îşi dă cu părerea senil, jignind poporul român. După ce a tipărit o carte în care efectiv falsifică istoria, susţinând originea etnică cumană şi religia catolică a primilor domnitori Basarabi, lucru infirmat de Nicolae Iorga şi istoricii Matei Cazacu şi Dan Ioan Mureşan, cu documente indubitale ce dovedesc rădăcinile valahe şi credinţa ortodoxă a casei domitoare a Ţării Româneşti, Neagu Djuvara o comite din nou: cică Neagu Djuvara şi-a recunoscut simpatiile legionare din tinereţe şi a spus ca accentul pus acum de anumite partide pe mândria de a fi romani si pe credinţa ortodoxă înseamnă o reîntoarecere la perioada în care legionarii au dominat peisajul politic.

Da, ne intoarcem la epoca legionară.E un anacronism într-o epocă în care încercăm să nu mai fim atât de naţionalisti fiecare, ci sa fim europeni şi să ne înţelegem cu vecinii noştri europeni pentru a face un vot comun împotriva celor neeuropeni. Lucrul acesta nu mai este actual acum”, a spus Neagu Djuvara pentru gandul.info. Istoricul a pus simpatia sa pentru legionari pe seama exceselor tinereţii. “Asta e o mărturisire de care nu m-am ferit niciodată: aveam simpatii legionare. Si, prin urmare, antipatizam guvernul Tatarascu care era antilegionar. Acum îmi dau seama că legionarii erau nebuni şi că ar fi fost o calamitate dacă legionarii preluau puterea şi s-ar fi aliat cu Germania şi cu Italia, dar ştiţi cum e tineretul”.

Neagul Djuvara minte din nou şi dovedeşte că este un bătrân toxic, care nu ştie să devină înţelept cu vârsta. Djuvara minte că a fost în tinereţe legionar, o minciună în plus ca şi cea cu Basarab I catolic şi cuman. Dacă Neagu Djuvara ar fi fost legionar nu ar fi devenit curier diplomatic în regimul antonescian, deci înalt funcţionar public. În general, dacă legionarii nu au fost împuşaţi de Antonescu la aşa-zisa rebeliune, aceştia au umplut închisorile şi lagărele sau au fugit în Germania. În schimb „legionarul” Neagu Djuvara e diplomat antonescian şi trimis de încredere al Mareşalului să negocieze cu Aliaţii la Stockholm. Neagu Djuvara ne spune minciuna cu simpatia legionară, pentru a deveni credibil în afirmaţia sa scandaloasă pentru orice român de bun simţ. E o tehnică de bătrân securist, care poate a lucrat în spionajul externelor: „cu mândria de a fi român şi ortodox ne întoarcem la epoca legionară”.

Mesajul lui Djuvara conţine o perfidie fără limite. El încearcă să inoculeze românilor faptul că, dacă sunt mândri că sunt români şi ortodocşi, ar fi legionari, adică cel mai ignobil lucru după filmele comuniste regizate de Sergiu Nicolaescu şi retransmise de TVR/PRO TV etc. Pe urmă îi face pe legionari „nebuni”, adică şi pe sine însuşi dacă ar fi fost legionar. E o ilogică specifică vârstei lui Neagu Djuvara. Ceea ce declară bătrânul istoric se încadrează în politica perfidă de aneantizare a valorilor naţionale şi religioase. Francezii, nemţii sau ungurii au dreptul să fie mândri de etnia şi religia lor, numai, noi, românii nu avem dreptul la un lucru ce ţine de o normalitate fiinţială şi democratică. Neagu Djuvara duce ticăloşia sa şi mai departe, implicându-se şi politic, oferind un mesaj subliminal, adică românii nu trebuie să voteze etnici români şi ortodocşi, care sunt majoritatea de 90 la sută în ţara noastră, ci dacă se poate să pună ştampila pe un sas de religie lutherană, din partidul din care el face parte: PNL.

Neagu Djuvara a îmbătrânit urât şi singurul răspuns la aiurelile sale este să afirmăm public, cu tărie, noi, românii, originea noastră etnică şi să mărturisim religia strămoşească ortodoxă, chiar dacă suntem etichetaţi legionari. Eu prefer să fiu un român ortodox, care voi vota la alegerile din toamnă un candidat de origine etnică română şi de religie ortodoxă. Mai bine român mândru ortodox „legionar”, decât propagandist catolico – lutheran ca Neagu Djuvara, un falsificator al istoriei naţionale pentru interese politice trecătoare.

3 răspunsuri la “Mai bine român mândru ortodox „legionar” decât un propagandist catolico – lutheran ca Neagu Djuvara”

 1. tirca valentin spune:

  DRAXII -DRACII -DACII ,AU FOST ARIPA MILITARA A AGATHIRSILOR SI PURTATORII DRAGONULUI DE LUPTA

 2. tirca valentin spune:

  LUTHERANII NU SUNT CATOLICII. LUTHER A LUPTAT IMPOTRIVA ROMEI, DENUNTIND ACTIUNILE LOR TICALOASE. A SPUNE CA CINEVA ESTE CATOLICO-LUTHERAN ESTE CA SI CUM AI SPUNE CA UN SUPORTER ESTE STELISTO-DINAMOVIST. ORICUM ASA TARA DE PROSTI ,ASA ZIARE SI ASA ARTICOLE . CIT DESPRE DJUVARA AR TREBUI SA NICI NU II TRECETI PE DINAINTE. CUMANII (CEI ASEMENI KHANILOR) SUNT DIN GARDA LUI GINGHIS KHAN ,AL CARUI STRANEPOT TUGOMIR S-A CASATORIT CU ANA DOAMNA MUNTENIEI SI AU DAT NASTERE DINASTIEI BASARABILOR . CEL CARE SPUNE ASTAZI ACESTE LUCRURI SUNT EU , VALENTIN CRAI AL AGATHIRSILOR ,ADEVARATII STAPINI AI ACESTOR LOCURI SI DESCENDENT DIN ACESTI OAMENI

 3. Viorel spune:

  Se pare ca si Djuvara si alti istorici, incearca sa ne arate ca drumul istoriei radacinilor noastre, ca si popor, ar trece prin religie, ca si cum o natiune ia nastere datorita unei religii…..
  Indiferent de clasa sociala si de orientarea religioasa a unor comunitati/natiuni,
  mai intai au fost comunitatile sociale apoi au aparut si orientarile religioase…
  Dacii au fost aici si s-au format ca popor, inainte de orice alte comunitati religioase!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*