Candidat la Președinție – necesitatea depunerii unui certificat medical!

Senatorul Christian Gigi Chiru a susţinut în Parlament declaraţia politică  în care se referă la necesitatea depunerii unui certificat medical din care să reiasă că cei care doresc să ajungă preşedintele ţării trebuie să demonstreze, în primul rând, că sunt sănătoşi, atât fizic cât şi psihic. Declaraţia politică are titlul „Depunerea certificatului medical înainte de alegeri, a candidaților la președinție”.

În declaraţia susţinută în plenul Senatului, parlamentarul constănţean s-a referit la diagnosticul pe care l-a dat de curând psihiatrul Florin Tudose, lui Victor Ponta- deputatul, primul-ministru și mai nou, candidatul la președinția României. Diagnosticul psihiatrului subliniază dedublarea personalității omului politic Victor Ponta. Mai mult de atât, „acest lucru atrage, după sine, legiferarea obligativităţii unui certificat medical la depunerea candidaturii, celor care doresc să ocupe funcţia de Preşedinte al României. Deși nu doresc să iau ca reper diagnosticul psihiatrului Tudose, totuși această reacție a unui specialist în domeniu ar trebui să ne pună pe gânduri, căci în acest an electoral, candidații, indiferent cum se numesc ei, ar trebui să depună și cerificatul medical prin care se atestă sănătatea lor. Ar fi foarte grav dacă am permite ca la Cotroceni să ajungă cineva care are dublă personalitate. Ziua ar fi președinte, iar noaptea cine știe cu ce se va ocupa. Sau, în timp ce ar negocia cu americanii, ar avea impresia că se află în Moscova”, a spus parlamentarul constănţean.

Acesta a subliniat faptul că, în România, analizele medicale sunt cerute la angajare, la obținerea unui permis de muncă și că ar fi necesar ca regula să fie extinsă și să fie cerut și dosarul medical candidaţilor la preşedinţie, înainte de alegeri.  „Concluzionez, spunând că dedublarea personalității ne-ar putea costa încă cinci sau chiar zece ani de criză economică, scandal politic și neîncredere externă a României. Evident, cei care vor plăti această eroare sunt cei care așteaptă o Românie puternică”.

Ȋn final, senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal i-a adresat o întrebare domnului Victor Ponta: „Dacă ziua purtați costum protocolar de președinte, să ne așteptăm ca seara să vă costumaţi caraghios ca Radu Mazăre, în faraon, sultan, ofiţer nazist sau Ştefan cel Mare?”.

Un răspuns la “Candidat la Președinție – necesitatea depunerii unui certificat medical!”

  1. Viorel spune:

    Doar atat…???? Doar evaluare psihologica…de ce nu si o evaluare a cunostintelor…Un test de cunoasterea unei limbi straine…Un test de Management…Un test de cultura generala…Un test de diplomatie si legislatie internationala….Minim 200 de intrebari pe fiecare test, in format grila pe suport electronic, gen scoala de soferi…Doar se propune a fi ales presedintele tarii….!!!!
    Toti politicienii ar trebui evaluati asa cel putin…in raport cu functia pe care doreste sa candideze…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*