Șase ani de la apariție!

Șase ani de la apariție! Șase ani de activitate neîntreruptă în slujba dragostei pentru Om, pentru Dumnezeu, pentru Artă, pentru Limba Română! Șase ani de promovare a copiilor, tinerilor și scriitorilor consacrați! Prin muncă, dăruire și dragoste de frumos, colectivul redacțional al revistei “Slova Creștina” ne-a oferit nouă, cititorilor, momente de înălțare spirituală, de liniște, de bucurie.

Eu am descoperit revista încă de la începuturi, am crescut în ale scrisului odată cu această revistă, aici publicând primele poezii pe când aveam doar 11 ani, aici au apărut primele comentarii la câteva dintre poeziile mele, scrise cu drag și cuvinte de încurajare de poeta Cezarina Adamescu și de către părintele Radu Botiș!

Ce fericită eram! Cu câtă bucurie îmi amintesc și astăzi de acele momente! Tot în revista “Slova Creștină” a apărut prima cronică la volumul meu de debut “Grădina Mea”, cronica ce aparține tot doamnei Cezarina Adamescu. Așa am cunoscut-o pe doamna Cezarina („mămica Cezara”, cum îi zic astăzi) și de atunci s-a legat o frumoasă și rodnică prietenie, deși nu am întâlnit-o niciodată live. Prin intermediul revistei l-am cunoscut și pe părintele Radu Botiș, editorul-fondator care mi-a publicat toate creațiile mele trimise spre publicare, care m-a încurajat tot timpul, m-a îndemnat să scriu, să public, să citesc!

Și ca bucuria să fie și mai mare pentru noi, copiii, revista “Slova Creștină” a creat un supliment de vacanță.

 *

“Publicaţiile: „Slova Creştină” – revistă de creaţie, atitudine şi cultură, şi „Glas comun” – revistă cultural-creştină, – prin redactorii ei şi în special prin redactorul şef, Părintele Radu Botiş din Maramureş,  s-au gândit că voi, copiii din întreaga ţară şi chiar, virtual, din întreaga lume, vă puteţi manifesta în chip fericit părerile, gândurile, creaţiile, ideile de orice fel, legate de orice subiect pe care-l doriţi, vă puteţi crea legături trainice de prietenie, în care schimbul de opinii este mijlocul cel mai eficient de a vă cunoaşte. De aceea,  a creat, o sub pagină anume pentru voi, intitulată sugestiv: „Slova Copiilor”. Această revistă este ca o pâine rotundă din care vă puteţi înfrupta pe săturate şi să rămână totuşi întreagă şi caldă pentru toţi cei ce se vor simţi flămânzi şi însetaţi de frumos, de adevăr, de Lumină, de cântec, de poezie, de culoare, de armonie şi înţelegere frăţească.” (Revistă de vacanţă – Supliment al publicaţiei: SLOVA CREŞTINĂ, Cezarina Adamescu)

Pentru mine bucuria a fost dublă, deoarece am fost cooptată în colectivul de redactori ai acestei reviste pentru copii și tineri “Slova Creștină”, cunoscând astfel autori copii și autori consacrați care au scris pentru această revistă versuri despre iubirea de țară, iubirea pentru Dumnezeu, frumusețea lumii, dărnicia naturii, dragostea și prietenia dintre oameni.

La ceas aniversar vă doresc tuturor celor care trudiți pentru ca această revistă să dăinuie mulți ani de-acum în colo, în folosul și spre binele cititorului dornic de frumos, sănătate, putere de muncă, răbdare, dăruire și convingerea că veți avea din ce în ce mai mulți citituri fideli, din ce în ce mai mulți colaboratori. La mulți ani, Slovă Creștină! Felicitări redactorilor și colaboratorilor! Mulțumiri și prețuire, părinte Radu Botiș!

*

În dar, la aniversare….

lângă prispa

aprinsă de un alt răsărit

iedera îngemănată cu zorii

cântă

azi plec în rodin la cuvântul Dor
născut în mijloc de ianuarie
la mine, peste deal
leg în băsmăluţă albă
frunzele de plop
în tremurul din prima tinereţe
o albăstrea cu parfum de azi

ca semn de carte
un fir de busuioc

după ceaiul

din mentă sălbatică

ameţit de aroma unei lămâi autohtone

vă iau cu mine

pe cărarea cât firul

de lumină

galbenul din sânul lunii

cununat cu albastrul

răsuceşte întunericul

pe tronul lumii

se-ncoronează limba română

Cu admirație și prețuire,
Ana Maria Gîbu, elevă, clasa a XI-a
Dorohoi, jud. Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*