„Fă, Viorela!” Chiar așa?!

De fapt, nu am înțeles noi bine! Nemulțumitului de la digul neterminat nu i-a spus doar „Zii: Fă, Ponta! Și o sa fac!”. Sau cel puțin nu asta au spus la unison cele două „dedublări” ale premierului. Viorel(a) și Victoraș. Era vorba de clasicul „Fă-te că lucrezi!”. Adică, guvernezi! Și, de bună seamă, deși a insistat cu autoironia care la el seamănă a ceafă de fudulie, să-i se spună „Fă, Ponta!” (deși, mai potrivit, ar fi fost „Fa, Viorela!”), popii nu au stat nici ei să i zică: „Fă!”. Adică muncește. Ci, „Dă!”. Și a dat. Așa ca de un acatist de tur întâi la prezidențiale. A luat bani din mitra Fondului de rezervă bugetară și a dat. Pentru primari, pentru fețele bisericești și pentru China. Căci, da, se pare că nici măcar chinezii nu i-au spus: „Fă!”. Ci tot un fel de „Dă!”. Că e scumpă o fotografie-întrevedere în prag de campanie electorală (oficială) cu oficialii chinezi. Așa că, până să ne dea chinezii bani de „investiții” (prin sucursala de la Moscova!), scoatem noi din buzunar. Chipurile pentru înființarea ICR -ului la Beijing, într-un mall între două standuri cu „pachețele de primăvară”.

Vorba aceea, fondul de rezervă bugetară este cumva pentru Armată și situații speciale? Sau, altfel spus, nu sunt și alegerile o situație specială?! Și e ceva iresponsabil în pomparea de bani către primari pentru a aduce voturi în campania electorală?! Că doar o dată pe mandat de premier sunt alegeri prezidențiale!

Și probabil tot din fondurile speciale ale guvernului le-a dăruit sătenilor din preajma nemulțumitului de la dig și o barcă pneumatică cu autograf! Pentru un viitor „ICR” local. Adică, un muzeu al pneumaticii. Asta să aibă oamenii o amintire când o să se dezumfle toate „anvelopele” reșapate ale promisiunilor deșarte. Anvelopa pensiilor mai mari, a pensiilor speciale, a indemnizațiilor și alte cele. Iar lângă barca umflată de la rezerve, „Fă, Viorela” a mai pus ceva. O urare. Că nu avea de unde să le aducă dacă nu a ajuns încă la Cotroceni. Și le-a zis sătenilor să nu-i mai prindă, când o mai călca el pe acolo, cu picioarele în apă. Ci, în… țuică. Glumă de premier-șef peste cârciumi electorale. Păi’, oricum la accizele care au dublat prețurile… „pufoaicelor”, sătenii o să-și bage singuri picioarele în sărăcia ei de țuică.

Treaba e că încă ne facem că nu pricepem. FMI și-a închis pagina de internet din România. Asta în prima fază. Și nici un guvernant nu a ieșit să ne explice ce și cum (nici măcar sinistrul purtător de vorbe de ocară al Guvernului, M. Palada, nu a găsit o explicație de ce s-a „omorât” virtual Fondul), deși este evident că motivul oficial, atacurile hacherilor, a fost doar de complezență. Păi’, nu avem noi cele mai bun serviciu secret pe supravegherea „net”-ului? Că de aia a cerut acces nelimitat și la sporturile de internet din baruri!

Iar FMI a făcut ceea ce fac tot mai des companiile care se hotăresc să-și ia tălpășița dintr-o țară care are o singură direcție predictibilă. Spre „multinaționala” ruso-chineză…

Așadar, FMI e pe cale să ne lase cu totul în „Ice Bucket”-ul din matrioska PSD și asta chiar în pragul unui an greu. Și când nu vor mai fi bani de pensii, și vor fi izgonit FMI-ul și BM din sucursalele acordurilor preventive, guvernul socialist o să aibă justificarea necesară să impună țării sprijinul financiar din China și Rusia prietenă tovarăului Ponta (a mai fost unul care ne-a trădat pe o „pobeda”; deh’, istoria doar se repetă!). Și cum „multinaționala” ruso-chineză are sucurusala de plasare și execuție la Budapesta, oare care va fi prima țară unde se va repeta scenariul invaziei din Ucraina?

De aceea nu ne trebuie acum alocări bugetare pentru „investiții locale”. Adică bani pentru racolare și fidelizare primari ori fețe bisericești din zonele cu cel mai credincios electorat (inclusiv alocări pentru Mănăstirea Nicula – că i-a placut lui Viorel cum se târa poporul în genunchi prin fața lui) sau pentru inaugurarea unor „ICR”- uri de unde se mai pot deturna bani pentru câteva facturi de campanie.

Armata trebuie să aibă prioritate! Pentru că ucrainieni, deși mai au ceva divizii, tot stau sub semnul „măcelului” (dixit Băsescu!). Dar noi nu mai avem nimic. Nu în Ardeal. Doar un radar prin Oltenia, dar undele electromagnetice nu ne-ar asigura integritatea teritorială nici dacă am apela la guru Bivolaru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*