De la mămăliga neexplodată la… premierul „popcorn”

Își va lua popcorn și se va uita la toți ceilalți candidați cum își vor da la coaste… Dar nu va participa la dezbaterile dintre aceștia. Cel puțin nu înaintea și nu în cadrul primului tur de scrutin. Și știu consilierii lui ce știu! Pentru că, orice implicare în dezbateri directe cu oricare, fie și cu ăi mai „agarici”, dintre ceilalți candidați, eșalonul doi și neica-nimeni din categoria „și alții”, îi va reduce procentele. Așa că se va uita în continuare la clipul cârpit al guvernării și va mesteca floricele. Precum un mămăligar politic care nu are curajul să iasă la bătaie. Că are cine să lupte pentru el: de la Ghiță TV la Antenele debranșate de Jilava. Iar dacă nu va participa la dezbaterile neregizate, cele provocate ad-hoc de candidați, ci doar la acele emisiuni „coordonate”, și supravegheate de cerberul CNA, și să vezi atunci amenzi date televiziunilor care vor organiza dezbateri reale în care toți ceilalți candidați vor încerca să arate țării cum se războiesc ei cu premierul lipsă (lipsă de la guvernarea țării, lipsă și din asumarea dezbaterilor electorale reale), Victor Ponta chiar nu are de ce să-și facă griji. Ba, atât de sigur este pe succesul promis de structurile televizioniste, că premierul își permite, acum, în campania electorală pe care a început-o, să insereze printre mesajele populiste și șarje reci vizând inevitabilele taxe necesare compensării găurii de la buget de după reducerea CSA.

Iar prima taxă anunțată în deja campania electorală a prezidențiabilului Victor Viorel Ponta (și chiar am ajuns bătaia de joc a guvernanților dacă până și promisiunile electorale sunt înlocuite cu anunțuri de… suprafiscalizare a țării!) va fi taxa de poluare pentru centralele termice de apartament. Una substațială care va avea drept scop convingerea maselor postelectorale să se (re)branșeze la circuitele-șurub ale termoficării centralizat-planificate, cu program și pierderi, dar și cu orar de propagandă pe tema faptului că (re)branșații cutiilor de chibrite nu vor plăti această taxă. Dovada certă a „dărniciei” socialismului de rebranșare la un trecut care se răzbună pentru somnul rațiunii! Și vom vedea pesemne rebranșată și… inventivitatea la români, care nu vor avea nici o problemă în a scoate din nou pe ferestre burlanele „de apartament” ale sobelor cu lemne din trecutul cenușiu al blocurilor afumate…

Totuși, pentru că va trebui să mimeze o activitate inteligentă, în locul participării la dezbaterile electorale nearanjate premierul va face spectacol din supa reîncălzită pe care i-a ridicat-o la nas intendentul de la Senat, C.P. Tăriceanu, privind suspendarea lui Traian Băsescu (aștia fiind gata să-l suspende și după ce va pleca de la Cotroceni!). Este, într-adevăr, o variantă de a spăla cumva putina lașității social-democrate pentru un personaj care, în afara emisiunilor-„dezbateri”, cu întrebări și răspunsuri scrise, într-un fals „ping-pong” cu moderatorii, se balbâie și o dă cu MTO în prima filmare.

Și iată că am așteptat 25 de ani să explodeze mămăliga… Care a explodat… Sub forma floricelor de popcorn pe care premierul ni le aruncă de pe divanul activului de partid (ăla care deja a început să-l gratuleze cu „Măria ta”!). Iar cum activul de partid invadează structură după structură, după alegeri l-am putea găsi urcat în spatele aceluiași sărman popor. Sărman de ignorant… În cârca acelui firav popor care le duce pe toate… Inclusiv pe acel „om gras”, umflat demagogic, politic și megaloman, de care vorbea cândva președintele (și, dacă este ceva ce-i trebuie reproșat lui Traian Băsescu la terminarea mandatului, este faptul că l-a lăsat pe sărmanul căruia îi plângea de milă și mai firav).

Oricum, în cele din urmă, dacă nu ne trezim, țara va sfârși prin a semăna cu o grămadă de popcorn… Umflată și aruncată încolo și încoace.

P.S.:

A nu participa la dezbateri, chiar și la cele din turul întâi, cel al „prostonacilor”, reprezintă o lipsă de respect față de întreg electoratul. Și este un gest de lașitate similar celui venit dinspre Cristian Diaconescu (deh’, tot gândire pesedistă!), când ne-a amenințat că, dacă nu va intra în turul al doilea, el nu va mai merge deloc la vot! Dar poate că turul al doilea îl va prinde pe Victor Ponta tot la televizor, ronțăind abulic popcorn…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*