De ce pleacă investitorii?

Pentru actualii guvernanții, pontoversați în minciuni sfruntate, nu există nici măcar cele „două Românii” din sertarele Executivelor anterioare. Există una singură, umilă, pe care vor să o vadă la picioarele lor, târându-se. Iar dacă vrejul complexat de la malul mării se cațără pe care alegorice pentru a vedea prostimea, de sus, „pilat”-ul de la Palatul Victoria își tratează foamea megalomanică prin pelerinaje bisericos-electorale. Și chiar dacă a mințit, din nou, țara, chiar în postul Sfintei Mării, asta nu l-a împiedicat să descalece la Nicula. Unde privirea-i căuta pesemne norodul târându-se, acum pentru a înconjura biserica, dar în viitor, poate, pentru a i se pleca lui la picioare. Acum, doar fanteziile lui sunt alimentate de târâtul în coate al unei părți a națiuni, dar, mâine, dacă nu vom deschide ochii, poate întreg partidul se va uita la noi de sus. Oficial!

Voi merge oriunde, dar numai înainte!” – spunea Johnny Walker; nici o legătură cu locatarul de la Cotroceni! Cam în aceași butadă, dar mult mai „amestecată”, a prezentat Victor Ponta creșterea economică de pe autostrada minciunilor guvernamentale. Minciuna lui versus realitatea rece punctată de Europa, care ne-a avertizat că suntem în recesiune. Și ne-a atras atenția și de data aceasta asupra felului în care ne mint proprii guvernanți! Dar, ar trebui să ne întrebăm cât timp va mai sta după noi? Ori câtă vreme ne închipuim că ne va mai trage de mânecile tot mai ponosite pentru a ne trezi din amorțeala siderantă în care ne complacem. Pentru că, la un moment dat, Europa ne va pune apostila prin propria noastră zicere a facerii de bine! Căci dacă noi nu se ridicăm împotriva acelora care ne mint, împotriva celor ce ne strivesc financiar-fiscal, și care ne umilesc la orice pas, înseamnă că, de fapt, asta ne dorim. Și atunci, nu avem decât să ne îndreptăm, ignoranți, spre locul unde vor să ne azvârle guvernanții: după un zid cenușiu.

Europa l-a plesnit pe Victor Ponta pentru minciunile lui electorale, arătându-le românilor statisticile oficiale reale. Dar Europa nu-i poate pune pumnul în gură când lăstarul proasiatic (mai bine spus, ponto-asiatic!), via Moscova, spune în gura mare că este timpul să ne îndreptăm spre… China. Și asta pentru că „Uniunea Europeană are din nou probleme”. Și halal solidaritate dovedește „mickey mouse”-ul nostru dâmbovițean față de toți acei lideri după care, mai agârț,  alerga disperat pentru a face o poză în care să se umfle și el ca închipuit lider european! Pentru că, în clipa în care Europa are probleme, dă bir cu fugiții! Dar nu singur, ci trăgând țara după el, atât ca paravan pentru lașitatea sa, cât și ca monedă de schimb, adevărații arginți ai trădării!, pentru recunoașterea lui ulterioară ca „lider” de către alte blocuri geopolitice.

Iar de pe autostrada statisticilor umflate, investitorii pleacă. Se aruncă de-a dreptul din acea mașină care, ne asigura Ponta, chiar dacă „nu mai merge cu 130 km/oră, măcar prinde 100”! Se aruncă din „bolidul” românesc, lăsând în urmă investiții și logistică…

Ceea ce demonstrează că se întâmplă cu adevărat ceva grav. Și nu faptul că, vezi Doamne!, de la profituri de 80-90 la sută, guvernul socialist al lui Ponta i-ar fi forțat pe investitori să se limiteze la profituri cu o singură cifră! Și nici taxa pe stâlp ori supracciza nu determină companiile să abandoneze o piață! Mai ales că o piață câștigată este mai valoroasă decât însăși mijlocul de producție și nu renunți la ea decât dacă se întâmplă ceva cu adevărat grav! Nici măcar comportamentul infantil al guvernanților nu i-a determinat pe toți, dintr-o dată, să împacheteze. Cel puțin nu în cazul unor companii care au rămas în România în vremuri cu adevărat grele din punct de financiar, în vremuri de blocaje ale lichidităților!

Din păcate, realitatea imediată este conturată de perspectiva, de abia acum predictibilă!, generată de declarațiilor mincinoase ale lui Victor Ponta. Și mai ales de încercarea acestuia de a pune țara pe alte direcții geopolitice… Și da, Victor Ponta ne poate spune orice: inclusiv că „zona euro este în recesiune” (asta pentru a masca o criză de proporții în care este pe cale să arunce țara din cauza unui management guvernamental catastrofal). Dar asta nu înseamnă că trebuie să-i permitem, sub acoperirea dată de o scuză pe care abia a așteptat-o, să-și împlinească visul socialist. Căci visul lui tâmp va deveni coșmarul urmașilor noștri!

3 răspunsuri la “De ce pleacă investitorii?”

 1. Părerea mea este că pleacă pentru că sunt forțați sau dirijați de către oculta mondială și pentru că românii au sărăcit și vânzările au scăzut în consecință…

 2. Narcis-vasile spune:

  Luminiţa de la capătul tunelului
  Cum nu suport ipocrizia
  O spun deschis că pe moment,
  Tunelul e în România
  Iar luminiţa-n Occident.

  Hortensiu Aldea

  DILEMĂ
  (RĂSPUNS)

  Amice tu zău că ai dreptate ,
  Luminiţa-i tot mai departe !
  Cu tolomacii lui Ponta ce ne guvernează .
  Luminiţa tot mai mult se-ndepărtează !

  Şi mulţi acum ne-am dumirit,
  Ponta ne duce tot mai mult spre răsărit !
  Dacă ne duce până-n China ,
  Mă-ntreb care va fi ultimul să stingă lumina ?!

  I.N.V.(NARCIS-VASILE)

 3. Viorel spune:

  Investitorii ne pleaca inclusiv si pentru instabilitatea economica din tara, pentru deprofesionalizarea fortei de munca, pentru lipsa de perspectiva(nu-si pot croi un plan de afaceri decat lunar), si pentru taxe si impozite mari, pentru lipsa de facilitati, pentru scaderea pietelor de desfacere autohtone, pentru instabilitate legislativa, pentru un sistem corupt generalizat…..etc!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*