Baștina ministrului „Titulică”…

Aflat în excursie electorală la Pasul Caşin, prim-ministrul Titulică şi-a dat girul oficial pentru ca România să fie umilită la ea acasă. Cei mai mulţi au aflat vestea prin agenţia Agerpres: „Premierul Victor Ponta a participat […] la monumentul de pe vârful Nyerges din judeţul Harghita (doar suntem în România, nu? – n.r.), la comemorarea a 165 de ani de la bătălia care a avut loc în zonă şi în care au murit aproximativ 200 de secui.” Victor Ponta a dat curs invitaţiei otrăvite de comemorare a „eroilor secui paşoptişti”, unde au fost ridicaţi în slăvi tocmai cei care au comis crime împotriva românilor, premierul declarând că a vrut „să arate respect pentru cei peste 200 de secui conduşi de Tuzson Janos, care şi-au jertfit viaţa în 1849 şi a aflat că acest loc este « un Termopile al secuilor »”. Ciudat prilej şi loc de a învăţa – tardiv – Istoria, condiţie obligatorie în obţinerea cetăţeniei în orice ţară din lume, dar de, la o aşa „prietenoasă” adunare – pentru români -, pierderea prilejului de a arvuni voturile pentru tron nu putea fi ratată.

Alături de neamicii poporului român: preşedintele U.D.M.R., Kelemen Hunor, preşedinţii Consiliilor judeţelor româneşti, Harghita – Borboly Csaba şi Covasna – Tamas Sandor, prim-ministrul României a stat drept şi neclintit în timp ce fanfara de copii din Cozmeni a interpretat mai întâi Imnul Ungariei şi abia apoi, fiind ascultată timid o înregistrare „prescurtată” a Imnului României. Un afront adus simbolului naţional al Ţării, la care Victor Ponta, prim-ministrul României, în loc să protesteze, a subscris, salutând pe cei vreo 200 de participanţi la manifestare – coincidenţă? – atât în limba română, cât şi în limba maghiară, neuitând să mulţumească liderului U.D.M.R., Kelemen Hunor, pentru invitaţia la eveniment. E firesc. Nu putea scăpa un asemenea prilej „electoral”, pe care nici udemeriştii nu l-au ocolit: Antal Arpad, liderul nedeclarat al mişcării radicale din cadrul U.D.M.R. şi activist convins al enclavizării Ţinutului Secuiesc a declarat nonşalant şi impertinent, asemenea lui Torbe (or fi fraţi?): „Este un semn de normalitate, pe care îl apreciez, dar aştept ca în relaţiile româno-maghiare să fie o schimbare mult mai profundă. Este un semn pozitiv în această direcţie participarea premierului la manifestările comemorative din Pasul Nyerges, judeţul Harghita. Aştept gesturi mult mai des de la cei care conduc această ţară. […] Aştept, în primul rând, legi care să fie mai bune, mai corecte. […] Legile nu sunt bune, legile sunt proaste, legile nu sunt corecte faţă de comunitatea maghiară şi aştept ca această prezenţă a premierului să fie urmată şi de o serie de legi care să fie în favoarea comunităţii maghiare, să ne simţim şi noi cetăţeni de rangul întâi în această ţară, aşa cum se simt şi cetăţenii de etnie română”, a afirmat Antal.

„Cred că asta este lecţia pe care, din când în când, trebuie să ne-o amintim despre 1848-1849, faptul că putem să avem idealuri comune, că putem să ne înţelegem şi să ne respectăm şi că atunci când suntem divizaţi întotdeauna câştigă altcineva. Vreau să spun că este, cred, obligaţia oricărui om politic de la Bucureşti (de ce nu şi de la Budapesta? – n.a.), om politic care reprezintă România (de ce nu şi Ungaria? – n.a.), de a respecta istoria şi tradiţiile tuturor cetăţenilor […] , cu cât veţi vedea că pot să fie mult mai multe steaguri (ale cui? – n.a.) care flutură, fără să facem din asta un război […] o şcoală care să-i înveţe mai bine pe copii (limba maghiară, nu limba română – n.r.) […] respect pentru ceea ce fac oamenii aici de secole, în felul acesta […] cei care vor înţelege că putem să fim împreună dacă ne respectăm mai mult şi dacă ne înţelegem mai mult, vor fi alături de noi”, a spus premierul Victor Ponta.

Obişnuit cu procedura „copy-paste”, Titulică amputează adevărul istoric şi minte de-ngheaţă apele viiturilor, în toiul verii (o fi asta o procedură „instant”, experimentală, de contracarare a efectelor inundaţiilor recente?!). Despre cei 40.000 de români ucişi de unguri tot atunci când „cei peste 200 de secui conduşi de Tuzson Janos şi-au jertfit viaţa în 1849, în acel „Termopile al secuilor”, niciun cuvinţel. Iuda de la guvern a mai glăsuit: „Cred că merită tot respectul pentru că acei oameni şi-au dat viaţa pentru nişte idealuri comune pentru toate naţiunile şi pentru toate ţările, pentru libertate, pentru dreptul de a-şi decide soarta, pentru lupta pe care toţi o aveau atunci, cu cei care, fie imperiul de la Viena, fie imperiul ţarist sau turcesc, încercau să înăbuşe aspiraţia fiecărui popor pentru libertate”. Gură păcătosului, prostii rosteşte! Care idealuri, Titulică? Cel de alipire a Ardealului, Ungariei Sfântului Ştefan? De reeditare a crimelor comise în 1940 de către trupele horthyste şi de către „Crucile cu săgeţi”? Marele absent la manifestarea de la Caşin a fost Csibi Barna. A ratat prilejul de a-l spânzura, a doua oară, pe Avram Iancu. De această dată, în faţa premierului României, care n-ar fi zis nici pîs! La comemorarea a 165 de ani de la… o asemenea „jertfă” se potrivea de minune.

Un răspuns la “Baștina ministrului „Titulică”…”

  1. mosu spune:

    CRED CA DOMNU v v ponta si mai cum il cheama A INVATAT DUPA ALTA ISTORIE-NU A ROMANIEI-CA DE INVATA STIA CA ATUNCI SE COMEMOREAZA SI ALTE EVENIMENTE MAI IMPORTANTE CA MARTIRAJUL CELOR 200.ERA CEVA EVENIMENT CU MIHAI VITEAZU ,DE 40 000 DE ROMANI UCISI FEROCE CA RAZBUNARE DE INAINTASII PRETENILOR LUI,ETC.CU, CATOLICISMUL SI UNGURII MAI SUNT MULTE DE LAMURIT.POATE NU STIE DE GENERALUL BUKOW-AR TREBUI SA-L CIVILIZEZE CONSILIERUL LUI ,FRUNTA ,SA-I SPUIE DE A PORTUL BENEFIC AL ACESTUI INITIATOR DE GENOCID CARE A DISTRUS PESTE 400 DE BISERICI SI MANASTIRI ORTODOXE IN TRANSILVANIA .DE CRIMELE FACUTE DE BANDELE pe ai caror urmasi , acum, ii pupa in dorsal.POT SA SPUN CA ESTE UN DEMN URMAS AL MARILOR ilici nastase roman SI A INITIATORILOR CARE AU AVUT UN APORT INSEMNAT IN DISTRUGEREA ROMANIEI DIN 45 SI DUPA 89.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*