Varanul-vărgat și troaca socialistă a boabelor păstaie!

Pentru a nu-i sări carecumva în spate varanul-vărgat, pisicul-candidat din colecția butaforică a PSD-ului s-a și grăbit să ia partea Antenelor, promițând că „Mulți ani de acum înainte vor fi aici!”. Ele aici, iar el „acolo”… Și, pesemne, așa va fi, măcar vreme de zece ani, cât cei bătuți pe zăbrele pentru motanul Felix în condamnarea de după cele nouă vieți politice (risipite, prin suspendări și reveniri). Iar Antenele vor fi aici, indiferent dacă li se vor schimba „patronul”, pentru că tonomatele comentează pe bani, fără a avea indigestii morale legate de culoarea sau mirosul acestora! Iar cum OTV s-a sublimat în R(O)TV lui Ghiță, la aceeași portiță de ghițoi-mogul se pot cerne și Antenele de puțina, dar primejdioasa, pentru putere, moralitate și etică de la nivelul angajaților de dincolo de „familia Voiculescu”. „Famiglia”, cu rubedenii, prietenii și bodyguarzi cu pumnul în gura exprimării, cea care ținea aproape, dar nu de telespectatori, ci de jocurile varanului…

Și tot pentru a nu-și luxa glezna în jocul de picioare, singurul joc la care „dottore” poate da liber din membre fără a fi tras de sfori, prim-colecționarul de schelete (politice) de debara, s-a mai distanțat discret de o posibilă acuză, pentru a nu-și rupe gâtul pe boabele de mazăre duse la vale, Viorel aruncând încă o vorbă de promisiune. Păi, ce-l costă?!

Așa că, deși regele vrej de păstaie numai de port nu-i mai arde, că aștia îl vor în zeghe și i-au sechetstrat deja „boabele” de prin conturi, Victor Ponta a promis public că va da primăriei bastion de carnavale acțiunile portului. Dar numai după ce Traian Băsescu va pleca (iar dacă adăuga „pe mare”, chiar îi ieșea un joc de cuvinte!).

Mesaj dat aparent pentru a-l încredința pe James Bolul de la malul mării că, personal, nu are nici o legătură cu hainele pe care i le pregătesc cei de la DNA pentru, poate, ultimul lui rol, și cu adevărat măreț, de „Mazăre la rece”. Dar, de fapt, este vorba de un mesaj pentru înlocuitorii de baroni „agresați” la conturi și imagine de către DNA, AVAS, ANI etc. Și nu un mesaj de captură electorală, pentru că Mazăre va conta tot mai puțin (nu mai are el bani nici măcar pentru un banner, darămite pentru a susține campania la malul mării a prezidențiabilului PSD?!).

E drept, dacă s-ar grăbi, Răducu „o mie de mutre” (deși mai nimerit ar fi „o mie de măzărichi”) ar mai avea vreme de un ultim carnaval, cu el defilind pe o mare de care alegorice roșii și interpretând chiar rolul lui Pilat din Pont(a). Mai ales că „postura” de poster a „prim”-ului nici nu este greu de „pătruns”: un zâmbet tâmp, o privire goală și o limbariță prostească.

Deja debaraua cu schelete politice a lui Ponta bate cambuza politică a marinarului, în mandatul lui de semipremier, el depășind recordul de ferpar politic din cele două mandate ale lui Traian Băsescu. Nicușor, Cosma, Mazăre, Șova etc. – noii pitici nătăfleți din Povestea Satirei Damnate. Pe care nu-i vinde pe portofoliul mandatului de președinte, ci îi predă ca monedă de schimb a propriei supraviețuiri politice și publice… Iar la cât de aerat e pe cale să ajungă PSD-ul, în curând și-ar putea deschide școlile politice prin colegiile de maici, Ponta asigurându-și pentru Istorie rolul de vidanjă a lui Traian Băsescu.

P.S.

Victor Ponta promite primăriei acțiunile de la Port (că e doar moștenire din pilat-ul familiei!) speculând recomandarea CE care spune că 50 la sută din acțiuni trebuie să rămână STATULUI ROMÂN. Astfel, Viorel(a) motivează că STATUL Român înseamnă și autoritatea centrală (Guvernul), dar și autoritatea publică locală. Prin urmare, premierul vrea ca Ministerul Transporturilor să cedeze 13 procente din acţiuni Consiliului Local (ca de la Stat la… Stat, nu?!). Și este o interpretare extrem de periculoasă pentru disoluția de active inclusiv în favoarea autorităților „locale” din maghiarime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*