Nu avem nimic de lamentat în cazul schimbării prefectului de Harghita. Absolut nimic!

Observ că s-au găsit unele voci care să deplângă, nejustificat, înlocuirea prefectului român de Harghita, Jean-Adrian Andrei, cu UDMR-istul Petres Sandor. După aproape doi ani de mandat, Andrei a fost schimbat din funcție și numit subprefect de Harghita. Andrei va rămâne în continuare la conducerea Prefecturii Harghita, dar va trece în planul secund și va avea mai puține responsabilități.

Opinia publică a rămas cu impresia că prefectul român în Covasna sau Harghita este garanția aplicării legii. Această impresie a fost lăsată de fostul prefect al județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, schimbat și el de premierul Victor Ponta, tot la comanda UDMR, tocmai pentru că a aplicat legea în Covasna. Munteanu a fost primul prefect din zonă care a aplicat legea în cazul steagurilor secuiești arborate pe instituții publice și în cazul inscripțiilor în limba maghiară. Munteanu a fost schimbat și trimis la București tocmai pentru că a deranjat ilegalitățile UDMR din zonă.

Cu privire la activitatea lui Andrei în funcția de prefect al județului Harghita am publicat zeci de documente care dovedesc complicitatea acestuia cu propaganda iredentistă maghiară. Sub pretextul păstrării echilibrului interetnic și având spatele asigurat de ministrul Apărării, Mircea Dușa (și de alte personaje pe care mă abțin în acest moment să le nominalizez), Andrei a refuzat în mod constant și ostentativ să aplice prevederile legale și să vegheze la respectarea Constituției României.

În urmă cu un an, sub titlul ”EXCLUSIV. RAPORT – nouă motive pentru care prefectul Jean-Adrian Andrei trebuie DEMIS imediat. DOCUMENTE”, am publicat un amplu raport cu privire la activitatea prefectului Jean-Adrian Andrei și la refuzul acestuia de a aplica legea în județul Harghita. Sunt convins că în perioada următoare vor apărea și alte documente care vor proba faptul că prefectul Jean-Adrian Andrei a fost complicele celor care au încălcat legea și au sfidat Constituția României.

Andrei nu a fost demis ci schimbat pe un post mai călduț, tot de conducere, unde va putea să stea liniștit, încasând aproximativ același salariu, fără să fie deranjat de sesizările mele cu privire la ilegalitățile pe care primarii UDMR le comit în Harghita. Spre deosebire de Munteanu, care a fost scos din zonă și trimis la București, Andrei rămâne în continuare la conducerea Prefecturii Harghita, pentru a dovedi încă odată faptul că nu a deranjat cu absolut nimic ilegalitățile UDMR din zonă. Dacă Andrei i-ar fi deranjat cu ceva pe cei de la UDMR cu sigranța ar fi fost îndepărtat de la conducerea Prefecturii Harghita.

P.S.: Nu, opinia mea în acest caz nu are legătură cu faptul că Andrei m-a amenințat cu un dosar penal. Spre deosebire de cei care deplâng schimbare lui, eu mă bazez pe documente atunci când evaluez conduita ticăloasă a lui Andrei.

Un răspuns la “Nu avem nimic de lamentat în cazul schimbării prefectului de Harghita. Absolut nimic!”

  1. George Petrovai spune:

    Rotatia cadavrelor politice intr-un sistem profund ticalosit. Atunci cand sforile sunt trase de clanuri conduse de hoti si mincinosi ca alde Pontaurul, schimbarea reala nu-i de competenta unui grup restrans de oameni politici, oricat ar fi acestia de bine intentionati.(Dar, ma rog, in momentul de fata Romania ii are pregatiti?) Ea vine doar de la poporul desteptat din somnul lui de moarte, fie prin forta revoltei indreptatite, care sa-i mature si sa-i puna sa plateasca pe toti impostorii catarati la putere (metoda cea mai rapida si eficace), fie prin forta constienta si responsabila a votului (ciorba lunga a democratiei originale de la noi).
    P.S.Intrebarea este daca se doreste cu adevarat starpirea raului din radacina. Nu cumva grosul romanilor se simte confortabil in acest statu-quo al minciunii si amagirii, asa cum viermele se simte minunat in hrean?!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*