Vreau la toamnă un preşedinte român ortodox, nu un neamţ de religie reformată

După 25 de ani, în care românii au avut preşedinţi de origine etnică incertă şi atei, a venit vremea ca neamul nostru să aibă în fruntea ţării un român de religie ortodoxă. L-am avut preşedinte pe Ion Ilici Iliescu, un ateu marxist convins, care era văr cu regele ţiganilor Cioabă I, apoi pe Emil Constantinescu, născut în Basarabia dintr-o familie mixtă, iar de zece ani în fruntea ţării pe Traian Băsescu originar dintr-o familie, cu rădăcini de tătari dobrogeni şi colateral cu biserica ortodoxă. Văd că iarăşi pe firmamentul prezidenţiabililor din toamnă se anunţă candidatura unui neamţ de religie reformată. Credeţi-mă că m-am săturat să fiu condus, ca român, de străini de altă religie. Suntem un popor majoritar de religie ortodoxă, în care dreapta credinţă este fundamentul fiinţei noastre naţionale, ca să acceptăm să ne conducă un neamţ de religie reformată. Klaus Iohannis a fost votat, luni, de PNL pentru a participa la sondajul de opinie care va stabili candidatul comun al PDL-PNL la alegerile prezidenţiale din toamnă. Votul a fost secret. Klaus Iohannis a obţinut 111 voturi, iar Crin Antonescu doar 55, în timp ce cinci voturi au fost anulate. Crin Antonescu si-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că sondajele realizate pentru stabilirea prezidenţiabilului PNL au fost făcute publice înainte de vot. Norica Nicolai le-a spus colegilor de partid că PNL se îndreaptă pe o cale greşită, criticând noua conducere a partidului şi a cerut revenirea în ALDE.

Ştiu că unii vor zice că şi Carol I a fost neamţ. Eu îi contrazic. Da, Carol era neamţ, dar când a venit pe tronul României mici a trecut la religia ortodoxă, ctitorind sute de biserici. Dacă citeşti romanul lui George Coşbuc, mai puţin cunoscut şi interzis de comunişti, „Coroana de oţel”, vei observa cum Carol I în războiul de independenţă de la 1877, după ce elibera un sat bulgăresc de sub ocupaţia turcească ridica o biserică şi aducea preoţi ortodocşi din România să slujească pentru populaţia civilă de la sud de Dunăre. Carol I s-a integrat în neamul nostru ca un român şi ortodox autentic. Nu-l văd pe neamţul reformat din Sibiu să conducă o ţară majoritar ortodoxă, în care dreapta credinţă este religie de stat. Ce va face Iohannis când va participa la un ceremonial religios, la o miruire de biserică, la sfinţirea unui drapel de luptă, a unei clădiri sau când va oferi o decoraţie? Toţi românii se vor închina pios, iar Klaus al nostru va sta cu mâinile în buzunar?

Mi se pare exagerată campania de la Realitatea TV de promovare a unui neamţ de religie reformată pentru funcţia de preşedinte al României. În fruntea ţării e nevoie de un român ortodox ca să restaureze încrederea în puterile seculare ale neamului nostru, nu de un „mercenar” neamţ. Cine îi face jocurile înseamnă că nu are nicio legătură cu spiritualitatea autentică românească şi cu naţionalismul românesc. Iohannis este o pistă falsă, care nu contribuie la regenerarea neamului românesc şi la resurecţia societăţii noastre. Poate dacă Klaus Iohannis se va boteza la ortodocşi în biserica patriarhală de pe dealul Mitropoliei i-aş da o şansă să candideze numai la preşedinţie, dar nu ca să fie votat de români în funcţia supremă în stat.

Un răspuns la “Vreau la toamnă un preşedinte român ortodox, nu un neamţ de religie reformată”

  1. Viorel spune:

    Sa nu fim mai catolici decat Papa….Nici xenofobi sau etnici….Daca natiunea romana nu are un prezidentiabil sadea, roman si ortodox, asta nu inseamna ca suntem dintr-o data Patrioti si Nationalisti, respingând orice alt candidat….
    Carol I a fost catolic când a urcat pe tron, deci la inceput, apoi a devenit mai roman decat multi romani sadea si a contribuit la ridicarea natiunii romane…Nu sunt un sustinator al lui Iohanis dar nici sa votez un oarecine de pe malurile Danbovitei, doar ca este ortodox si roman cu largi legaturi mafiote autohtone…
    Pana in prezent, Romania nu are inca un candidat ”veritabil” ci doar niste surogate hibride de candidati….o continuare rusinoasa a oligarhiei de partide!!!
    Si ca sa continui, nu cred nici in Ruleta Electorala de sorginte romaneasca, in care intra cine vrea si castiga cine trebuie…!!!!! Macar pentru candidatii la functia cea mai inalta in stat ar trebui sa fie testati si evaluati la maxim, pentru a da cat de cat credibilitate unui candidat, apoi sa fie supus votului cetatenilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*