Sfârșitul unui mogul?!

Cred că punerea sub control judiciar de către DNA a lui Dan Voiculescu este începutul sfârşitului acestui cameleon politic din presa românească, supranumit Varanul. Se pare că nu războiul politic cu preşedintele Traian Băsescu, nu deconspirarea sa ca fost ofiţer al securităţii comuniste, nu moştenirea banilor comerţului exterior socialist, nu cariera politică de preşedinte PC şi de senator, ci şantajul cel mai abject de presă îi va aduce sfârşitul ca patron de trust media şi oprobiul opiniei publice. Nu războiul căzut deja în penibil cu Traian Băsescu şi nici deconspirarea sa ca ucenic al banilor securităţii i-a grăbit sfârşitul, ci pur şi simplu clasicul şantaj de presă, bine reliefat la noi în perioada interbelică de către Pamfil Şeicaru: „etajul şi şantajul” pentru palatul de presă al cotidianului „Curentul”.

Dan Voiculescu s-a mai confruntat anul trecut cu acuze de şantaj în trustul său de presă, când directorul Antena Grup, Sorin Alexandrescu, a fost reţinut pentru şantajarea unor oameni de afaceri. Acum chiar boss-ul Dan Voiculescu este cercetat penal şi pus sub control judiciar pentru şantajarea a trei oameni de afaceri. Unul dintre ei plătind publicitate de 900.000 euro, conform surselor DNA, pentru a nu fi linşat de Antene, în stilul „Sinteza Zilei” sau „În Gura Presei”, „căţeii” de pază ai Varanului. La acest subnivel a ajuns presa în România? DNA îl acuză pe Dan Voiculescu că lua taxe de protecţie împotriva denigrării unor politicieni şi oameni de afaceri. De acest proces Dan Voiculescu nu va mai scăpa, nici chiar dacă prietenul său politic de studio şi pahar, Victor Viorel Ponta va fi ales preşedinte în toamnă. Braţul lung al justiţiei îl va băga la răcoare pe Varan. E scrabos să faci bani şantajând oameni prin presă. Dan Voiculescu a ajuns să aducă meseria de jurnalist la nivelul celei de mercenar.

Cu astfel de fapte penale, Dan Voiculescu a contribuit la murdărirea vocaţiei şi meseriei de jurnalist în România. Pentru Varan, presa e un instrument de şantaj şi storcare de bani de la oameni cinstiţi?  E începutul sfârşitului lui Dan Voiculescu, dar şi un memento mori pentru cei care cred că le merge la nesfârşit cu transformarea jurnalismului în prostituţie, prin şantaj. De puşcărie sigur nu cred că va scăpa Dan Voiculescu. El va fi un exemplu negativ pentru toţi patronii de presă, că succesul jurnalistic nu se poate construi pe „cadavre” şi şantaje. La toţi le vine rândul, mai devreme sau mai târziu, ca la Dan Voiculescu. Satana i-a dat putere, dar nu minte Varanului, iar la final tot în iad sau la …mitica ca Vântu va ajunge. Diseară nu mă uit la Gâdea şi Badea, e adevăra că nu mai privesc la mercenari de circa trei ani de zile, chiar nu mai au nicio relevanţă ce vor spune ca să-l scoată basma curată pe patronul lor: că Băsescu, că justiţia, că America, Rusia e de vină etc. Când de fapt Varanul s-a bătut şi abătut singur până la urmă din calea vieţii.

Un răspuns la “Sfârșitul unui mogul?!”

  1. Există o legătură strânsă între Dan Voiculescu și postul de televiziune Antena 3? Eu așa o văd.

Lasă un răspuns