Să luăm taurul de coarne!

E timpul, dragi români, să ne gândim foarte bine şi pragmatic, lucid, la ce tip de sistem dorim în România. Este clar ca lumina zilei că actuală formulă de adunături de politicieni nu este deloc în folosul cetăţeanului al naţiunii întregi. Avem un Stat, cu structuri instituţionale, total nefuncţionale, iar legislaţia este prea stufoasă, alambicată şi aplicată preferenţial, de regulă doar cetăţeanului simplu, fără bani şi fără sprijin politic. Pentru „ceilalţi” avantajele puterii sunt infinite!

A trecut deja un sfert de secol, de când suntem conduşi (subjugaţi) de un diabolic sistem, coruptibil, şantajabil şi manipulabil, de cea mai joasă speţă. Nu trebuie nici măcar să facem un efort prea mare de gândire, pentru a vedea realitatea cotitdiană. Sunt tot felul de analişti, jurnalişti şi intelectuali care critică acest sistem, dar este doar o critică formală, adesea doar în diverse articole de presă şi/sau la o suieta politică, prin cafenele sau prin diverse emisiuni TV.  Discuţii şi comentarii ca după meciurile de fotbal, care, de fapt, alimentează contra-argumentele politicienilor vinovaţi de această stare de fapt în care se zbate România în 2014. O mulţime de naivi şi creduli care cască gură la aceste comentarii devin susţinătorii sau adversarii acestor „comentatori”şi politicieni, de asemenea.

Deşi contestaţi, formal, politicienii îşi văd mai departe de „afacerile lor”, elaborându-şi legi proprii şi încasând sume nesimţite de la bugetul sărăcit al ţării. Prin urmare, rezultatul acestor critici este zero… Nimeni nu face nimic, se mai sacrifică un politician, de regulă din tabăra adversă, pentru a mai tempera unele atenţionări supeficiale, venite în special din partea unor oficiali externi. Mass-media românească este dominată de consorţii de presă, bine plătite de către politicieni, emanând tot felul de tabloide şi/sau emisiuni, cu surogate de subiecte, majoritatea doar din lumea mondenă a unor VIP-uri autohtone, în care joacă mereu roluri principale, în propriile telenovele. În rest, mici sau mari găinării, pentru a atrage atenţia cetăţeanului şi pentru a intoxicz creierul şi aşa mahmur al multor români….

Doar vânzarea ţării continuă aşa cum a fost planificată de către infractorii politicieni. Se apropie cu paşi repezi, prea repezi, toamna şi iarna 2014, când un nou val de scumpiri va lovi omul de rând. Marii mahări care au pus laba pe averea statului, energia şi combustibilul, deja au ridicat preţul la gaze, în timp ce, în totală bătaie de joc, politicienii anunţă o majorare de salariu de mizerie şi acea doar teoretică, practic rămâne că în trecut. Dar, facturile trebuiesc achitate… Iar în tot acest timp se fac comentarii peste comentarii, analize peste analize, pronosticuri peste pronosticuri pentru alegerile din toamnă. Românii încă sunt subjugaţi manipulării în masă prin TV şi net, oamenii (unii) încă mai cred în venirea unui „Mesia ” al politicii româneşti care va readuce ţară pe făgaşul normalităţii…

Păi, acest sistem nu este el însuşi normal, de unde să scoţi acel „mesia” când ştim deja: „Ce naşte din pisică, şoareci mănâncă”. Este clar că trebuie să renunţăm la tot felul de comentarii, la tot felul de critici inutile, şi să „Luăm taurul de coarne”. Mai pe româneşte să trecem la fapte, la acţiune pentru a elimina odată acest sistem de adunături infracţionale, total dăunătoare, nouă şi copiilor noştri.

Avem în faţă noastră, de la copii de clasa a-IV-a, a VIII-a şi de liceu care sunt mereu evaluaţi şi paraevaluati. Li se dau teste peste teste, examene şi alte forme de evaluare. Dar, un politician care accede în structurile de conducere ale statului, poate ajunge acolo în vârf, doar printr-o învârtitură de condei, doar printr-o ştampilă de partid, fără nici un  test de evaluare, nici măcar teste psihologice de la şcoala de şoferi! El, politrucul român, poate să fie doar un simplu tarabagiu la piaţă politică, fără nici o calificare/calitate deosebită, dar, nu-i aşa?, el poate accede aşa, precum gaşca prin apă. Orice infractor poate ajunge conducător de partid şi de …Stat. Nimeni nu evaluează acest tip de personaj! Accesul este „free”! Dacă ai bani şi susţinere ajungi ministru, director, consilier, preşedinte, primar etc. Doar oamenii importanţi nu au nevoie de nici o evaluare, doar ia propus partidul!

Mai apoi ne mirăm şi ne întrebăm: de ce naţiunea şi ţara aceasta au ajuns aşa? Tot noi suntem „pro” şi „contra”, îi promovăm, îi aplaudăm pentru circul politic pe care-l profesează pe banii noștri! Se pare că ne-am obişnuit cu acest privilegiu de a ajunge acolo sus gratis, fără muncă. Se pare că tot mai mulţi visează să ajungă acolo, precum soldatul ce visează să ajungă mareşal. Această obişnuinţă ne-a amorțit şi adormit spiritul combativ de luptător. De ce să muncim să schimbăm ceva ce este gratis pentru toţi, dar privilegiaţi, doar pentru unii? Să rămână aşa, acelaşi sistem… Se pare că  joacă de-a toreadorul în jurul taurului, a început să ne placă!

Nici toreadorul şi nici taurul nu vor muri, iar noi aplaudăm furtunos acest jalnic spectacol! Dacă nu vom avea curajul să coboram noi în arenă să luăm taurul de coarne, atunci chiar ne merităm soarta!

4 răspunsuri la “Să luăm taurul de coarne!”

  1. Cugetatoru' spune:

    Doar asa, daca actionam la unison ca altfel ne vom plange de mila si isi vor plange de mila (urmasii urmasilor nostrii). Subjugarea oamenilor liberi e o prioritate pt. orice conducator sau cum vreti sa-i numiti …cum asa de bine stim ca ei isi castiga practic traiul de pe urma muncii oamenilor harnici si nicidecum de pe urma munciii unui stapan ( ca doar el porunceste , de restul sa ocupa altii).

    Odata pt. intotdeauana , ar trebui sa intelegem ca daca ne vom lasa calcati ( si suntem carne de tun pt. multi dintre aia care stiu ca suntem dispensabili avem in vedere ca am ajuns la peste 7 miliarde de oameni)….si totodata n-avem o putere generala si doar puterea corporativa domina in toate domeniile in care un om simplu isi poate realiza traiul zilnic.

    Deci, ca lumina zilei ….am ajuns intr-un punct mort si daca nu actionam acuma ( poate pt. unii mai tarziu); vom pleca , dar nici in mormant nu vom avea liniste!

  2. Iacoboaie Radu spune:

    De acord! Dar cum? Ce sistem propuneți?

    • Viorel spune:

      Un prim pas ar fi, macar sa incercam, ca noi toti scietatea civila, sa iesim si sa obligam politicienii, schimbarea legii electorale in regim de urgenta….Toate partidele sa poata propune unul sau mai multi candidati dar care sa nu ajunga pe liste pana ce nu trec de teste : Psihologic si de sanatate mintala, test de limba straina, de management si test de cultura generala, teste pe calculator cu barem de timp si care sa cuprinda minim 100 de intrebari. Totul in format electronic, gen „Scoala de soferi” iar rezultatul sa ti se dea pe loc cate puncte ai totalizat….Doar primii clasati,ex. cu 9 si 10 vor fi admisi pe listele Lor de partide pentru a candida, pe functiile dorite…Macar asa vom sti ca cei de pe liste sunt cat de cat compatibili cu functia lor!!!
      Si interzicerea migratiei politice…Cine doreste sa plece de la un partid, la altul avand functii,parlamentar, consilier, primar,etc. sa plece definitiv din politica!!!!!
      Macar atat!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*