Cum onorăm Drapelul României?

Printr-un proiect de lege care să oprească înlocuirea lui în Transilvania cu steagul Ungariei sau al altor invenții secesioniste. Este momentul să cerem ca acesta să nu mai fie jignit prin alăturarea sau chiar înlocuirea lui cu steagul Ungariei sau al unor invenții secesioniste în Transilvania. Am onorat Drapelul României cu o propunere legislativă privind interzicerea steagurilor cu caracter etnic, depusă în aprilie în Parlament, pe care doresc să v-o reamintesc ca să vă cer părerea despre această inițiativă:

Art.1 (1) Este interzisă afișarea publică a steagurilor cu caracter etnic, indiferent de natura lor, pe instituțiile publice ale României, pe unitățile administrativ-teritoriale de orice fel sau cu ocazia evenimentelor și manifestărilor oficiale ale statului român și ale instituțiilor acestuia, precum și pe actele oficiale, pe site-urile instituțiilor publice sau pe orice fel de reprezentare cu caracter oficial.

(2) Este interzisă afișarea și purtarea de către persoanele cu funcții publice de orice fel (aleși locali, funcționari publici, bugetari, parlamentari, europarlamentari, funcționari în aparatul administrativ local sau central) a steagurilor cu caracter etnic, indiferent de împrejurare și circumstanțe, în România sau în afara țării.

Art. 2. (1) Încălcarea art. 1 constituie infracțiune și se pedepsește cu amendă penală de 25.000 de lei.

(2) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către de către personalul special abilitat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma autosesizării sau la sesizarea oricărui cetățean român.

(3) Personalul special abilitat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este obligat să dea curs oricărei sesizări publice referitoare la încălcarea art. 1 și să dispună în termen de maxim 30 de zile pedeapsa prevăzută de art.2 (1).

Art. 3. (1) Steagurile cu caracter etnic nu sunt recunoscute ca steaguri ale unităţilor administrativ- teritoriale din România și nu pot fi folosite în nicio situație în această calitate.

(2) Orice steag, însemn sau reprezentare a unităților administrativ-teritoriale din România trebuie să conțină denumirea ”ROMÂNIA” scrisă cu majuscule de dimensiuni cel puțin egale cu denumirea unității administrativ-teritoriale respective.

3 răspunsuri la “Cum onorăm Drapelul României?”

  1. aredelanul suparat spune:

    Tăt năcazul e că de obicei ăștia care își dau cu pumnul în piept ca să dovedească ce buni români sunt, fac ceva pe interesele României, dau din gură că știu să folosească naționalismul ca și capital politic, sau sunt prea proști să se afirme dar simt nevoia să să o facă cumva. Așa că neputând tăia tapițeria scaunelor din autobuze sau cinematografe ori urla pe străzi de voie ca să fie remarcați, apelează la acel Bau-Bau etern cu „națiunea în pericol!” Și se găsesc și alții și mai proșt care îi cred!

  2. mirmir spune:

    oare daca, romani frati din sua, isi arboreaza tricolorul romanesc, este un act de mandrie nationala, sau conform teoriei tale, ar trebui interzis?

  3. Feri Sztancs spune:

    Mai molusca legiuitoare, tricolorul romanesc nu este etnic? Ai idee cate steaguri erau arborate in Principatul Transilvaniei? Mai bine fa un proiect pt un steag care sa reprezinte toate natiunile acestei tari. Arzi gazul de pomana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*