Guvernul maghiarilor de pretutindeni…

Cu același tupeu al grofilor băgați în seamă, liderii UDMR au început să protesteze. Și la ce la altceva să ne fi așteptat când, strecurați la troaca puterii, au început să scormonească prin lăturile guvernării cu râtul umflat de nesimțire?! Pentru că, dacă te bagi în troaca porcilor politici, nu te numești doar „animal politic”! Iar grohăitul grofilor politici ai UDMR nu a fost sancționat de către „curajosul” Viorel… Care nu doar că a tăcut, ci a și făcut un umil pas în spate în „negocierile” cu D.D.

Or, nesancționați, udemeriștii, aduși și ei la guvernare pe ușa din dos, aidoma lotului pe care încearcă să-l tragă acum „dd”-iștii (dar mai bine „ddist”, decât traseist, nu?!) nu se vor mai limita doar la a pune condiții cine are voie, mai ales dacă este vorba de un partid românesc, să guverneze țara! Acum, măscăricii s-au ridicat împotriva prezenței PPDD-ului la guvernare! Dar mâine-poimâine or să dea cu pumnul în masă pentru a-i azvârli de la blidul puterii și pe ceilalți aliați ai PSD-ului. Ba, poate o să dea de pământ chiar cu Victor Ponta, deranjați de însăși prezența PSD-ului la guvernare! Căci, pe cine nu lași să crape, să-și verse mațele pe dinafara arcului puterii, s-ar putea să te izgonescă. Și nu mare ar fi mirarea ca extremiștii PCM-ului, aduși în sfera guvernării prin subacordul cu UDMR, act pe care Victor Ponta nu l-a dezavuat, să dea și ei cu pumnul în masă.

Și nu trebuie să fii fan „DD” să înțelegi că, în condițiile prezenței la guvernare a arcului toxic UDMR-PCM, cooptarea a încă unei formațiuni politice ROMÂNEȘTI nu strică.

De altfel, maghiarimea politică s-a deranjat la stomac, nu atât din cauza posibilei intrări a „dd-istilor” la guvernare (în fond, Ponta putea să o aducă și pe „Elodia” în alianța PSD-PC-UDMR/PCM, dar să mai dea și UMDR-ului un minister, ceva!), ci pentru că a realizat faptul că premierul este dispus la mult mai multe cedări decât și-au închipuit ei. Este dispus, dacă îi cere cineva ferm, să mai dea câte un post de ministru ori de subsecretari de stat. Și de ce să nu profite tot ea, maghiarimea, să mai înhațe câteva posturi de unde să-și răspândească otrăvitele sămânțe ale maghiarizării țării? Și nu jinduia ea atât la ministerul pentru românii de pretutindeni, deși, după ce a avut directoratul Radiodifuziunii, ar fi fost o nouă palmă dată românismului, cât mai ales la posturile de secretari de stat de prin feluritele ministere.

Iar faptul că liderii UDMR și-au permis să facă un scandal monstru, fără ca Victor Ponta să le dea peste nas, este o altă dovadă că, astăzi, Guvernul Ponta nu reprezintă „Guvernul României”. Este un minister-anexă al guvernului de la Budapesta, un mega-minister al promovării intereselor maghiarimii „de pretutindeni”. De altfel, Victor Ponta a intrat într-un adevărat clenci, „rezolvarea” problemei „ddiste” putând valora pentru electoratul din Ardeal (chiar dacă PPDD nu avea nici o legătură de suflet cu reprezentarea acestuia) mai mult decât o campanie pe care PSD ar duce-o, punctual, în Transilvania.

Mai mult, UDMR a început să dicteze fățis și linia partidului lui Victor Ponta, Kelemen Hunor avertizând ca fiind „o mare problemă pentru relaţia PSD-UDMR” prezența în PSD a deputatului Bogdan Diaconu, cel care a propus instituirea interdicţiei desfăşurării pe teritoriul României a oricăror manifestări care aduc atingere Constituţiei. Iar Kelemen se arată nemulțumit chiar dacă, în fapt, proiectul lui Diaconu a căzut la vot, inclusiv grație parlamentarilor PSD, care au votat împotriva inițiativei deși, în campania pentru europarlamentare, social-democraţii se declarau „Mândri că sunt români!”.

Și poate că maghiarimea politică are dreptate când spune că PPDD „ar fi un dezastru de imagine pentru guvern”. Dar ar fi oricum al doilea „dezastru”, primul fiind reprezentat chiar de cooptarea UDMR-ului la guvernare!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*