De ce a fost respinsă legea anti-extremism: nimeni nu vrea să supere UDMR!

Propunerea legislativă pentru interzicerea manifestărilor și organizațiilor de tip extremist a fost trântită efectiv la votul final din Camera Deputaților unde a obținut doar trei voturi favorabile. Ce înseamnă acest lucru în primul rând? Că nimeni nu vrea să supere UDMR. De ce se simte UDMR atacată de o lege împotriva încălcării flagrante a Constituției, este o altă poveste: pentru că acesta este obiectul său de activitate pe care nu l-ar dori interzis.

De ce toate partidele românești stau în siajul UDMR și îi cântă în strună, aici este adevărata bubă. Pentru că majoritățile se schimbă, alianțele se fac și se desfac și toată lumea se gândește că, la un moment dat, vor avea nevoie de voturile UDMR din Parlament. Nimeni nu își pune problema dacă este firesc ca o uniune culturală de tip ONG să poată avea locuri în Parlament, nu, ci toți actorii politici se gândesc doar ce preț au de plătit pentru a beneficia la nevoie de acele voturi.

Din acest motiv, legile care doresc să oprească avântul autonomismului teritorial și al extremismului maghiar se lovesc de un zid nevăzut și de o majoritate tăcută, transpartinică, de genul: mai bine să nu-i supărăm pe politicienii maghiari. A ajuns o țară întreagă și un stat suveran să se teamă să nu supere o mână de agitatori conectați la Budapesta, respingând în acest sens orice demers de oprire a destrămării României.

Am depus la Parlament, chiar cu o zi înainte de acest vot final rușinos, un proiect de lege de interzicere a autonomiei teritoriale și a agitației secesioniste. Sunt curios dacă va avea aceeași soartă. Sunt intrigat de faptul că parcă nimeni nu ar înțelege că un vot negativ acordat propunerilor de oprire a extremismului maghiar înseamnă automat un vot pozitiv acordat dezvoltării curentului anti-românesc și succesului dărâmării României. Dacă respingem o lege împotriva extremismului dăm o notă bună celor care îl practică, evident. La fel, dacă legea împotriva autonomiei teritoriale și a secesionismului va fi respinsă, înseamnă că toți cei care o dezavuează sunt de acord cu autonomia teritorială și cu secesionismul. Dar nimeni nu gândește în acești termeni. Toată lumea visează la voturile UDMR din Parlament, care nici nu au ce căuta acolo. E ca și cum, în loc să prinzi hoțul și să-l oprești să mai facă rău comunității, singura ta grijă este să nu te fure pe tine. În rest, dacă-i lovește pe toți ceilalți, nu e nicio problemă.

Bine că, atunci când extremiștii ies în stradă și când mai vin și zvăpăiații din Ungaria, precum Vona Gabor, să ne ceară să renunțăm la Transilvania, mai toți liderii de opinie și majoritatea politicienilor se dau loviți în aripă și își descoperă brusc un patriotism de mult uitat. Asta durează o zi, două, că dă bine la tv. Apoi, când e vorba să smulgem răul din rădăcină și să interzicem ca asemenea manifestări anti-românești să se mai desfășoare în voie pe teritoriul național, apare o inexplicabilă amnezie, iar sunetul sirenei UDMR susură ademenitor pe la urechile tuturor. În consecință, UDMR, celelalte mișcări extremiste maghiare, Vona Gabor și Viktor Orban își pot vedea liniștiți de asaltul lor asupra României. Doar s-a dat semnalul clar prin votul din Parlamentul României: extremismul maghiar nu este interzis, iar pe alocuri este chiar încurajat. Succes secesioniștilor este urarea clară a statului român!

Un răspuns la “De ce a fost respinsă legea anti-extremism: nimeni nu vrea să supere UDMR!”

  1. Viorel spune:

    UDMR-ul, aceasta fata mare, de bordel politic, a fost curtata si mai este de politicienii ”alesi”….mai ales pe vremuri de abstinenta si impotenta politica romaneasca…De ce??? Pentru ca, politica tarii are un puternic iz de bordel, unde isi satidfac nevoile ”alesii neamului” dupa bunul lor plac!!!!
    Unde nu exista reguli de morala si de bun simt si unde nu sunt respectate legile tarii si institutiile statului…Ale acestui Stat!!!!

Lasă un răspuns