Se scrie istorie: Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros!

Românca Simona Halep a învins-o în semifinale în două seturi pe germanca Andrea Petkovic şi o va întâlni în finala turneului de la Roland Garros pe rusoaica Maria Sharapova

Joi seara, românca Simona Halep a evoluat împotriva nemţoaicei Andrea Petkovic în semifinalele turneului feminin de la Roland Garros. Potrivit celor mai bune cote pariuri de la Roland Garros (vezi mai multe informatii aici), românca a fost mare favorită în această partidă. Era normal să fie aşa dacă ţinem cont de poziţiile celor două din clasamentul WTA, dar şi de forma mai bună aratată de Simona la această ediţie. Apoi şi în meciurile directe tot tenismena din România conducea cu 2-1. Partida de acum a fost începută excelent de Simona Halep care a făcut break în chiar primul game al întâlnirii, iar asta i-a dat multă încredere şi astfel primul set l-a câştigat la pas, scor 6-2. Nu i-a oferit nici măcar o şansă de break adversarei. Problemele au apărut pentru româncă în setul doi pentru că nemţoaica a jucat mai bine. Andrea Petkovic a reuşit chiar să aibă un break avans, dar Halep a făcut rebreak în game-ul următor şi apoi a restabilit egalitatea. Din acel moment deşi au mai fost game-uri echilibrate, nici una nu a mai avut vreo şansă de break şi astfel s-a ajuns în tie-break. Acolo românca a fost mai bună şi s-a impus cu 7-4, obţinând astfel un succes în minim de seturi.

Pentru calificarea în finala turneului de la Roland Garros, Simona Halep are asigurat un cec în valoare de 825 mii de euro şi 1300 puncte în clasamentul WTA. În ultimul act al competiţiei va da piept cu rusoaica Maria Sharapova care în semifinale a trecut de canadianca Eugenie Bouchard. Meciul nu a fost deloc uşor pentru jucătoarea din Rusia. Aceasta a pierdut primul set cu 6-4, dar şi-a revenit şi le-a câştigat pe următoarele două cu 7-5 şi 6-2. Partida a fost lungă, 2 ore şi 29 de minute. Există însă suficient timp pentru refacere pentru că finala va avea loc sâmbătă.

Simona Halep şi Maria Sharapova s-au mai întâlnit până acum de trei ori, iar de fiecare dată a câştigat jucătoarea din Rusia. Totuşi, ultima întâlnire a fost una echilibrată. Acest meci a avut loc în urmă cu o lună în finală Mastersului de la Madrid, iar românca s-a impus în primul set cu 6-1, dar le-a pierdut pe celelalte două cu 6-2 şi 6-3. Simona a aratat însă un joc mult mai bun la Roland Garros, iar până acum nu a pierdut nici măcar un set. În schimb Maria Sharapova în ultimele trei partide a trebuit să revină de fiecare dată de la 0-1 la seturi şi e posibil să se fi acumulat puţină oboseală. Avantajul rusoaicei ar fi experienţa mai mare, ea reuşind să câştige Roland Garros în 2012, iar anul trecut a pierdut finala în faţa americancei Serena Williams, scor 6-4 6-4. De cealaltă parte, pentru Simona Halep e prima finală de turneul de Grand Slam din carieră. După meciul din semifinale, românca a declarat că e foarte fericită că a ajuns în finală la Roland Garros, dar şi că ştie cum va trebui să joace în finală împotriva Sharapovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*