Românii au votat!

Iată, am aflat rezultatele finale ale aşa numitei ”repetiţii generale” pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Au votat românii pentru europarlamentare, câţi au votat, şi au înroşit ţara. S-a terminat cu Bucureştiul şi Banatul anti-pesediste, s-a terminat cu Ardealul cândva mai liberal, acum totul este roşu socialist. Nouă ne place socialismul; ne place stânga. De ce-om fi făcut, care-au făcut, revoluţia aia acum 25 de ani? Nu-l mai suportam pe Ceauşescu? Păi ne-am îndrăgostit instantaneu de iliescu! Şi aşa am rămas până în ziua de azi! Ceauşescu măcar era, şi-n gândire şi-n comportament, socialist, dar ponta, dragnea, sîrbu, mazăre, oprişan, mitrea etc, etc?!

Pe aceşti ”socialişti” îi iubesc atât de mult cei două-trei milioane de români care, cu fiecare ocazie, se gătesc cu hainele lor cele mai bune şi se duc să voteze ”trandafirii”?! Ce o fi-n mintea noastră (iertată să-mi fie opinia, dar mă refer exclusiv la implicarea poporului în viaţa socială şi politică a ţării)?! Ce o fi-n mintea acelora care votează voluntar şi din convingere cu acest tip de om politic, cu aceşti spoliatori?! Ce o fi-n mintea acelora care votează pentru câţiva bănuţi cu aceiaşi prădători de ţară?! Precum, ce o fi-n mintea acelora care îşi strigă zilnic problemele sociale (sărăcia, inutilitatea etc) dar care nu se deplasează până la cabina de vot mergând pe ideea că ”şi cu votul meu şi fără el tot ei ies”?! Care ”ei”?! Nu înţeleg cine sunt aceşti ”ei”! Du-te tu la urne, române, şi separă-i pe aceşti ”ei” prin puterea pe care o ai şi pentru care mulţi înaintaşi de-ai tăi au murit ca tu să te bucuri de ea – libertatea de exprimare şi de vot!

Ca să nu mai vorbim de mintea acelora care nu votează pentru că nu au variante demne de moralitatea şi probitatea lor! Bine, am înţeles, poate chiar nu au această variantă la modul ei consistent, dar la aceste alegeri chiar a existat o luminiţă – independentul Capsali! Acesta, cred eu, se putea constitui într-o variantă liniştitoare a conştiinţei votantului român şi ortodox (că tot suntem o ţară cu peste 80% ortodocşi, nu?!). Da, ştiu, poate veni şi-n această situaţie cârcotaşul care-i va găsi multe bube-n cap inclusiv lui Capsali, principala dintre ele fiind aceea că este un lup singuratic cu extrem de puţine şanse, dacă s-ar fi ales, de a schimba ceva în bine prin Europa asta globalizată şi secularizată.

Domnule, dar chiar şi-aşa fiind, dacă dă peste răscoale moralitatea din mine, nici nu votez cu politicienii fsn-işti (căci care este diferenţa dintre psd-iştii, pd-liştii, unpr-iştii, pnl-iştii şi conservatorii zilelor noastre?!), dar nici acasă nu stau!

Însă nu, eu mă duc, gătit cum vorbirăm, să votez cu socialiştii! Cu socialiştii mafioţi, posesorii unor averi (făcute din furt, nu din muncă) care îi pot face invidioşi chiar şi pe cei mai convinşi liberali! Başca faptul că mai toţi cei cu lipsa de variante habar n-aveau că există pe buletinul de vot şi un ortodox practicant!

Nu, nu! Noi n-avem nevoie de politicieni ortodocşi, oameni cu frică de Dumnezeu. Nouă ne plac liber-cugetătorii – doar l-a văzut toată lumea pe satana de România, ion iliescu, cum a apărut ca un adevărat duh al iadului pe lângă discipolii lui: ponta, dragnea şi ceilalţi, imediat după încheierea votului! Se dusese talpa iadului acolo să legitimeze victoria acestei pecingini româneşti numite politica de stânga.

Asta ne place nouă – unora, desigur, dar de la an la an tot mai mulţi! Ce ortodoxie, ce moralitate? Pâine şi circ!

În această campanie electorală, aşa ştearsă cum a fost ea, psd-ii şi-au făcut de cap şi au jignit onoarea acestei naţiuni mai mult decât oricând. Acum şi-au întins afişele lor electorale pe care erau scrise de-o şchioapă sloganuri de genul ”Mândri că suntem români”, iar deasupra acestei blasfemii îl aşezaseră pe unul dintre românii care, probabil, i-ar fi călcat în copitele calului dacă i-ar fi avut în preajmă pe vremea lui – Domnul Mihai Viteazul!!!

Cum e posibil să întinezi într-un aşa hal memoria unuia dintre cei mai mari oameni de stat ai acestei ţări?!

Cum e posibil să te asociezi tu: iliescu, ponta, dragnea, mazăre, oprişan etc, cu Mihai Viteazul?!

Cum e posibil să faci afirmaţia că această cloacă roşie, cu trandafirii ei cu tot, poate fi mândră de apartenenţa la poporul român?!

Şi cu toate astea poporul nu-i sancţionează, nu-i amendează aşa cum mai mult decât normal ar fi fost, ba din contră îi legitimează (cei care au făcut-o, desigur, dar se pare că sunt vreo doua milioane de oameni în această situaţie)!

Păi, iată răspunsul, dragi concetăţeni – de aia îşi permit ăştia să facă orice vor în această ţară, pentru faptul că asupra lor nu există coerciţie. Cu conştiinţele personale sunt la pământ, credinţă şi frică de Dumnezeu nu au – că doar de aia sunt liberi-cugetători declaraţi – iar singurul fenomen care i-ar mai putea pune la colţ nu există: sancţiunea din partea poporului!

Ia să se fi mers acum, la acest vot, pe o simpatie masivă pentru un ortodox practicant cum este acest Capsali. Bineînţeles că el n-ar fi avut aproape nici cea mai mică putere în acel parlament în care Dumnezeu nu are ce căuta, dar ar fi fost un cutremurător semnal de alarmă pentru viitoarele alegeri. Ar fi-nsemnat că poporul român nu este majoritar ortodox doar la nivel declarativ în faţa recenzorilor, ci i-ar fi arătat politicianului ateu că el, poporul, începe să se scuture de asasinii economici cu care s-a ”pricopsit” în ultimii 25 de ani. Le-ar fi arătat politicienilor ca el, poporul, a înţeles faptul că cine nu este cu Dumnezeu este, de fapt, împotriva Lui.

Dar, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Orbirea şi surzirea noastră sunt aceleaşi pe care le ştim din ’90 încoace. Noi vom trăi în continuare, până la alte şi alte alegeri, în acelaşi paradox: vrem, ne dorim din suflet să ne fie bine în această ţară, dar aşteptăm ca binele să ne vină de la satana. Este imposibil, fraţilor. Imposibil!

2 răspunsuri la “Românii au votat!”

  1. Viorel spune:

    Eterna Manipulare a cetateanului…Naiv si Credul ca mai exista o sansa de salvare a tarii prin Vot….Acesti Naivi Creduli au o pondere de 30-35% din votanti in special din mediul rural si mic urban, manipulati si saraciti cu mintea aplatizata de griji, incultura(cutura de cartier/sant) si de alcool, cu ochii cat cepele pe TV la stiri, sa „vada” meciul secolului intre Oligarhii puterii cu promisiuni desarte si Oligarhii „opozitiei”(care nu exista decat pentru fraieri)…
    Si asa au trecut prin VOt aceasta tara, nereusind in 25 de ani dacat sa jefiasca si sa vanda toata economia si industria si agricultura…impreuna cu miile de locuri de munca…!!!!..TOT asa ne va prinde si urmatoarele alegeri????
    Se pare ca DA, Oligarhii politicieni, vor scoate din maneca un alt slogan, de amagiri, ca va fi doar lapte si miere, daca-i vom Vota!!!!!

  2. Alex spune:

    Drumul ala e făcut de Băsescu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*