„Drapelul” hoțului de simboluri…

Tendințele mamutului cu picioare roșii ar trebui să ne revolte! Căci, în vreme ce a făcut un circ întreg din afișarea unui banal tricou de către Traian Băsescu, mamutul PSD s-a dedat la un adevărat panotaj național de confiscare a însemnele oficiale ale Statului Român. Iar dacă Traian Băsescu a îmbrăcat un tricou și s-a fotografiat pe o plajă (e drept, sub nasul lui Mazăre!), PSD a înfășcat simbolurile naționale și le-a pus direct pe afișele oficiale ale campaniei electorale. Ba, mai rău, pentru a doua oară în mandatul majordomilor de baroni, Victor Viorel Ponta, lancea steagurilor legal arborate în România a fost descărnată, fiind smuls steagul UE pentru a urca, de la egal la egal, de la partidul-stat la statul nostru, cârpa roșie PSD.

Or, dacă în situația lui Traian Băsescu, îmbrăcarea în cadru privat a unui tricou cu însemnele unui partid, simboluri care nu aparțin Statului Român, ci unei organizații private, a reprezentat etalarea unei opiniii politice personale (desigur, alta ar fi fost situația dacă președintele se înfățișa la pupitrul Cotrocenilor, fie și doar cu un banal măr, simbolul formațiunii respective!), arborarea steagului de către partidul-stat a fost făcută în locuri publice, lângă drapelul României.

Și poate că a fost doar un nefericit exercițiu de panotaj festiv datorat unui primar zelos. Doar steagul rosu (cu stema PCR!) era nelipsit din preajma drapelului Romaniei; dar în alte vremuri… Dar era de datoria liderilor PSD să ceară respectarea legii. Desigur, nimic nu s-a făcut fără acordul centrului și așa cum în timpul vizitei delegației chineze steagul Uniunii Europene a fost îndepărtat din Parlamentul României, așa cum, acum, pe afisele electorale ale PSD-ului au fost așezate în mod voit simbolurile oficiale ale Statului Român, dar și simboluri culturale naționale (iar culmea impertinenței e să te afișezi cu lucrările brâncușiene după ce te-ai dedat, ca partid de guvernământ, la coborârea unor sculpturi de pe socluri!), nici acum sectorul local baronizat nu a pus steagul PSD lângă drapelul național fără acordul centrului. Mai ales că la sărbătoarea berbecilor politici de pe lângă adunarea câmpenească a oieritului urma să descalece chiar „centrul”!

Pesemne, „socialiștii” sunt tare mândri! De mai bine de două decenii nu s-au mai fabricat și nu s-au mai arborat atâtea steguri roșii în România! Dar, de la adunările private, să ajungi acum să excaladezi cu nesimțire locurile publice e deja mult prea mult. Or, ce mai așteptăm? Să vedem „steagul roșu” arborat pe clădirea guvernului, pe mașinile oficiale ale puterii ori pe bărcile de intervenție?!

Iar mai periculoasă este deschiderea de către hoțul (de simboluri) a unei adevărate cutii a secuimii. Cutia aia a Pandorei la care au lucrat de zor tâmplarul Zgonea și baronul frustrat Dra(c)gnea. Pentru că, dacă nu se va pune o linie clară între modul de arborare a feluritelor steaguri de partid pe lângă drapelul național și cel al Europei, drapelul UE va fi tot mai des coborât la manifestări. Iar primul care îi va lua locul, justificând acțiunea pusă la cale de partidul trădător, va fi cel al secuimii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*