Moroii europarlamentari…

Acolo unde au îngropat democrația, dând jos de pe soclu statuile (liberalilor, dar nu ale astora de azi, ci pe aceia care au făcut ceva pentru țară!), social-democrații au salivat în noroi a pofte juvenile. Și, cum mai agârț votau și moroii pe listele lui Dra(c)gnea, acum pare că moroii sunt cei ce vor fi votați. Zombii USL cu aere de europarlamentari.

USL trăiește! Votează PSD-UNPR-PC!”. Acesta fost primul mesaj de dincolo de mormântul uniunii ex-socialist-liberale al alianței moroilor. Desigur, liberalii ar trebui să fie și ei pragmatici și să se folosească de pârtia de noroi a moroilor din alianța „social-democraților și aliații” pentru a titra la rândul lor: „USL a murit! (ceea ce e mult mai aproape de adevăr!) Votați PNL!”. Iar la drept vorbind legea electorală ar trebui schimbată, cel ce fură „caimacul” prin astfel de mesaje trebuind, nu doar să fie sancționat, ci înlăturat din cursă.

Dar la ce te poți aștepta de la social-democrați?! Că mâine-poimâine, pentru prezidențiale, or să spună „Socialismul NU a murit! (a lipsit un pic la apel) Votați Ponta și aliații!”.

Și ‘geaba s-a rugat de candidați Traian din turla Cotrocenilor pentru a da față europeană alegerilor noastre rurale. Nimeni nu l-a ascultat. Și nici nu-l va asculta. Ce, „europenele” sunt temele nostre? Accesul în Schengen? Lobby-ul pntru integrarea Moldovei în UE? Problema acceptării extinderii cedărilor de suveranitate? Utilizarea banilor europeni? MCV-ul? Probabil, abia în campania pentru prezidențiale se va vorbi și despre aceste probleme. Că doar așa e la noi, nu?!

Dar, dacă tot ne târâm electoral spre Europa cu boii noștri politici, nici „DD”-ul nu s-a lăsat așteptat cu prezența sa „surprinzătoare” și, „direct în direct”, a demarat campania electorală din „ddmobil” (aluzie declarată la „papamobil”!). Că, vorba aceea, cu „dd-duba” i-a ajuns.

Ba, în mod real, nici liberalii nu sunt prea departe de absurd! Astfel, temele lor se bazează tot pe un soi de provincialism de delațiune la poarta UE, marjând, ca lovitură de imagine euroelectorală, pe introducerea unei moțiuni de cenzură chiar înainte de alegerile europarlamentare. Și chiar dacă file de Călin Tăriceanu le-a tăiat microfonul trimițând tot senatul în vacanță (asta lovitură de palat!), liberalii încă se mai bazează pe ideea surprizei crinului așezat pe scrinul PSD-ului. Și cam atât! Poate doar o epică desconsiderare a românilor pentru că, o spune pe sleau un europarlamentar liberal, întâmplător (oare?!) soția șefului PNL, „cetăţenii din România înţeleg… mai greu”. Dar ce a făcut distinsa ramură de crin de Vălean, ca eurparlamentar de mandat, pentru ca românii să înțeleagă aceste teme, asta e altă treabă…

Pe altă plantație de partid presupus „în mișcare”, aidoma unei felii de măr uitate în gâtul „Albei ca zapăda” (politice), PMP-ul Elenei s-a trezit să răzuiască europarlamentarele cu o imagine de strigoi în grup, alegând, ca afiș electoral, un colaj din fețele de lămâie ale cioclilor portocalii de mai agârț. Cu toții așezați într-un „remake” copy-paste după pelicula unui film cu vampiri. Păi’, să știe țara din capul locului (moroiului) ce sunt politicienii cu adevărat! Un afiș electoral demn de un horror politic cu aserviți în care doar, Elena, a fost plasată în linia întâi central (că de asta a vrut suflețelul ei partid, nu?!), restul (candidațiilor) fiind cu un pas servil în spate.

Așadar, a început campania! O campanie europarlamentară în care partidele românești se vor bate pentru a-și scoate în față candidații pentru Cotroceni în vreme ce partidele maghiare vor avea grijă să prindă cat mai multe locuri în PE, introducând, în parelel cu Fidesz-ul din Ungaria (cu al lor popa Tokes), proprii revizioniști (gen Sogor Csaba). Și probabil, ca acestia își vor face și grup independent în PE, fluturând cârpa secuiească a autonomiei circumcise! Că tot s-au jurat candidații UDMR la europarlamentare că „în Secuime, (o) să-i facem pe români să simtă cum e să trăieşti în minoritate” (Sogor Csaba), iar Ponta-rozetă-secuiască vrea pesemne același lucru, tot cu românii, dar din întreaga țară…

Pe de altă parte, dar la fel de grav, afișele alianței de guvernare conțin simbolurile Statului Român (lucru interzis de legea electorală), iar campanie la face însuși Viorel. Astfel, plecând de la ideea vanghelistă „garantat de…”, Ponta apare, în copy-paste, pe toate panourile candidaților PSD-UNPR-PC, dar nu pentru a ne convinge că „trăiește”, nici în calitate de șef „garantând” progeniturile, ci pentru o subtilă campanie pentru prezidențiale la care a furat startul cu o juma’ de an!

2 Responses to Moroii europarlamentari…

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *