Grave atingeri aduse însemnelor Statului Român!

În timp ce la Romexpo se desfășura dizgrațioasa adunare socialistă a lansării candidaților PSD-UNPR-PC, în centrul Bucureștiului, zona Unirii, era instalat cubul publicitar electoral al acestei alianțe. Pe lângă abuzul utilizării în colajul electoral a stemei Statului Român, fapt interzis de legislația în vigoare, stema Statului Român a fost completată cu simbolurile secuiești „soarele-rozetă” și „luna”. Iată, așadar, dovada trădării la care s-a dedat acest guvern, prin așezarea simbolurilor secuiești pe simbolurile Statului Român.

Redacția ziarului Națiunea solicită de urgență Parchetului General și Biroului Electoral Central să se sesize față de aceste atingeri aduse fundamentelor Statului Român și a încălcării grave a Constituției țării!

4 răspunsuri la “Grave atingeri aduse însemnelor Statului Român!”

 1. Cezar Adonis Mihalache spune:

  În principiu, aveti dreptate. Dar, pe stema Principatului Țării Românești acvila are o altă poziționare (or, aici este reprezentată tocmai acvila de pe stema României), iar în această reprezentare soarele este evident tip „rozetă”.
  Apoi, problema o reprezintă utilizarea simbolurilor nationale în campania electorală.

 2. Alexandru Tudor spune:

  Faceti o confuzie. Sigla aceasta este sigla Principatului Tarii Romanesti, care se gaseste si pe stema Romaniei (este sigla din stanga sus).

 3. Mihai spune:

  Hai sa incepem sa facem tamtam fara a oferi si o alternativa, ca doar nah.. cand e campanie electorala trebuie sa ne razboim intre noi, nu?

  Istoria spune asa: ca cele 2 elemente care se regasesc aici au fost introduse si in stema din 1992, si defapt arata existenta secuilor pe teritoriul Romaniei, lucru de altfel adevarat.

  Acum sa fim seriosi, traim intr-o lume care isi doreste unificarea, isi doreste sa rupa granitele si sa fim un popor mai unit si mai civilizat. Pe cand, noi dorim sa facem razboi si sa ne plangem viata urata pe spatele altora, decat pe al nostru. Pentru ca nu ei sunt vinovati. Noi suntem. Cand lumea a iesit in strada, multi ati stat si v-ati uitat in continuare la TV, pentru ca e mult mai comod sa stai sa astepti decat sa lupti pentru tine. Cand s-a intamplat ceva pana si cu propria ta locuinta, e mai usor sa stai in carciumi sa bei si sa astepti ca pompierii si alti voluntari sa iti curete tie „rahatul” din casa.

  Si-atunci ne plangem de un amarat de semn in loc sa ne plangem de noi insine ?

  Cu respect, un cetatean care inca mai crede in Romania ca stat cu oameni adevarati, nu un stat cu oameni lenesi, cu doua fete, si care se ingrijoreaza de lucrurile altora decat de propriile lor probleme.

  • Alan Martin spune:

   In Romania sint afisate peste tot insemnele secuimii. De la politicieni pina la militari, toti depun juramintul in fata acestora. Steagul romanesc – tricolorul are stema Romaniei la mijloc. Stema din 1992 a fost copiata (daca vreti plagiata de … Victor, nu Ponta, ci Victor Dima) dupa stema regala din 1921. Autorul stemei Romaniei regale din 1921 este herardistul Köpeczi Sebestyen Jozsef , la comanda regelui Ferdinand. Pe 06 iulie 1922 a fost oaspetele regelui in palatal Sinaia si decorat cu Ordinul Regal al Coroanei. Ca fapt divers: Köpeczi a fost locotenet in Regimentul Secuiesc in primul razboi mondial.
   In 1992 Victor Dima, a preluat stema mica din stema regala. Bineinteles a renuntat la coroana regala si la insemnele dinastiei Hohenzollern dar: Regiunile istorice, Tara Romaneasca, Moldova, Transilvania, Banatul cu Moldova si Dobrogea au suferit modificari neesentiale. Stema Transilvaniei are trei elemente: cel maghiar (acvila) sasesc (cele 7 turnuri) si soarele si luna, simboluri al natiunii secuiesti. Elemente romanesti nu sint in stema Transilvaniei. Rog verificati cele doua steme si semnificatia lor. Iar acum stiti ca de fapt zi de zi afisati steagul care are in componenta simbolurile secuimii. Inclusiv momentele solemne de juramint le faceti in fata steagului Romaniei cu insemnele secuimii. Va doresc o saptamana placuta studiind heraldica, steagurile si stemele. (textul este reprodus din expozeul unui „secui din Berlin”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*