„UDMR este un fel de Jobbik al României și trebuie scoasă în afara legii!”

– susține răspicat Bogdan Diaconu, catalogat recent de „Revista 22” drept „extremist” –

– Într-un interviu pe care îl ia președintelui UDMR Kelemen Hunor, redactorul șef al Revistei 22, Armand Goșu, vă numește personaj extremist, naționalist. Sunteți un extremist, domnule Diaconu?

– Sper să fiu extremist în egală măsură cu românii care au făcut Marea Unire din 1918 sau cu moții lui Avram Iancu, singurii care au fost capabili să oprească exterminarea românilor plănuită de Kossuth. De fapt, încerc doar să îmi fac datoria de român și de parlamentar ales să reprezint interesele cetățenilor români. Dacă a apăra unitatea și suveranitatea României a devenit extremism, atunci marea majoritate a românilor, cu Dvs., domnule Dan Tănasă, în frunte, au aceeași problemă ca și mine: suntem extremiști care nu acceptă enclavizarea etnică a teritoriului național! Și ar trebui să fim mândri de acest lucru!

– Totuși, de ce credeți că redacția Revistei 22 vă consideră un extremist?

– Cred că se dorește izolarea și marginalizarea celor care au conștiință națională. De aceea, UDMR ne flutură pe la ochi idealuri pretins ”europene”, cum ar fi autonomia teritorială, iar cei care ne împotrivim trebuie să fim catalogați ca înapoiați, vetuști sau extremiști dacă se poate. Înapoiați sunt cei care doresc enclavizare etnică și fărâmițarea statului național, care este o cucerire a modernității și a secolului XX, iar contestatarii României Unite se inspiră de fapt din perioada medievală.

– Dacă dvs. sunteți extremist, vă întreb cum poate fi catalogată o formațiune politică care militează pentru anularea tratatului de la Trianon, care promoveză doar ura interetnică și șovinismul, care sfideză legile și Constituția României și a cărui singur proiect politic este cel al autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc?

– Am declarat în mai multe rânduri public și mă bucur că pot să o fac din nou, că UDMR este un fel de Jobbik al României. În urmă cu câțiva ani, cel puțin la București, se mai fereau să spună verde în față că urmăresc planurile Budapestei de desființare a României, acum văd că se simt bine la guvernare și și-au dezvăluit strategia. Am anunțat la fel de public că în momentul în care UDMR depune la Parlament proiectul de lege al autonomiei teritoriale, eu depun tot la Parlament proiectul de lege de desființare a UDMR.

– Dumneavoastră luptați pentru România, Kelemen Hunor pentru anularea Tratatului de la Trianon și deci pentru moartea României. Cine e extremistul?

– Eticheta de extremist ține de propaganda UDMR și a susținătorilor lor, unii dintre ei, din păcate, români, prin care orice încercare de a opri avântul iredentist al acestei organizații să fie delegitimat. Din acest punct de vedere, UDMR, dar și alte partide maghiare, plus o întreagă suită de ONG-uri și fundații finanțate din Ungaria, au ca misiune precisă să coloreze în nuanțe europene tribalismul autonomiei secuiești în timp ce oponenții și cei care iubesc națiunea română să fie descriși ca barbari și înapoiați.

– UDMR este o formațiune finanțată cu zeci de milioane de lei anual din bugetul Guvernului României și cu toate acestea refuză să arboreze drapelul României pe sediul său din Miercurea Ciuc și refuză să dea jos drapelul Ungariei arborat pe sediul său din Sângeorgiu de Pădure, asta ca să amintesc doar două astfel de cazuri. Cum comentați? 

– Am adresat această problemă printr-un proiect de lege care să interzică afișarea pe instituțiile statului român a steagurilor cu caracter etnic, pedepsindu-i pe vinovați cu amendă penală. Cei care forțează nota cu steaguri secuiești și cu steagul Ungariei doresc să creeze o suveranitate paralelă în anumite zone din Transilvania, refuzând astfel autoritatea statului român și închinând în mod simbolic o regiune întreagă Ungariei. Budapesta știe foarte bine acest joc, ea îl coordonează, profitând de slăbiciunea statului român, pentru ca, la un moment dat, să ne trezim cu protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei. Este o subminare a statului român din interior. Nu putem permite așa ceva, ne-ar blestema strămoșii din morminte!

– Kelemen Hunor și formațiunea pe care o conduce nu au participat la nicio manifestare dedicată Zilei Naționale a României, Zilei de 24 ianuarie, Zilei Imnului Național sau Zilei Drapelului. Mai mult, și-au manifestat disprețul la adresa acestor sărbători în repetate rânduri. Este acesta un semn de comportament european al domnului Hunor și al UDMR? 

– UDMR nu recunoaște statul român, acest lucru a devenit clar. Tocmai de aceea cred că această organizație și celelalte similare trebuie scoase în afara legii. Degeaba vorbim de extremiștii de la Jobbik și îi creștem la sân, hrănindu-i cu bani de la buget, pe proprii noștri dușmani, care, culmea dezastrului, au poziții de conducere în statul român, de unde îl pot dezmembra mai ușor.

– Pare că „europeanul” Kelemen Hunor cunoaște foarte bine unde sunt extremiștii români. Să înțelegem că extremismul maghiar e european și deci benefic? 

– Extremismul maghiar nu e extremism, aici e toată șmecheria, e progresism, ține de drepturile maghiarilor de pretutindeni, ei fiind singurii care au drepturi. Politicienii maghiari își văd comunitatea ca pe o super-rasă la care noi ceilalți trebuie să ne închinăm și, eventual, să dispărem, ca să le facem loc și spațiu vital. Nu e de mirare că extremismul maghiar îmbracă adesea forme neo-naziste, pentru că ideile lui Horthy se pot vedea la tot pasul în demersurile lor, chiar până la imitarea gestică, așa cum e cazul defilării pe cai a oficialilor de la Budapesta în orașe din România. Extremismul maghiar e atât de benefic încât va crea în Europa conflicte, Der Freitag a publicat deja un reportaj în care sesizează că, după Ucraina, următorul conflict secesionist va fi provocat în România în zona unde se află și maghiari. Dar Viktor Orban este în grațiile PPE, așa că oficialii de la Bruxelles se prefac că nu văd ce potențial exploziv au instigările etnice ale Ungariei în țările vecine, care, de altfel, se coordonează cu Rusia în acest sens. Ungaria urmează același sistem de lucru cu al Rusiei: profită de existența unor minorități în statul vecin ca să ceară drepturi colective până fac statul respectiv să intre în implozie, anulându-i suveranitatea. Atât de gravă pentru siguranța națională este politica maghiară!

Un răspuns la “„UDMR este un fel de Jobbik al României și trebuie scoasă în afara legii!””

  1. miksunel spune:

    „trebuie scoasa”… dar cine s-o scoata; ca ea guverneaza tara si domina un Parlament obedient si las. domnu Diaconu, d-ta din ce partid faci parte? Nu guverneaza cumva acesta Romania. Daca esti din opozitie procedeaza si dumneata aşa cum a procedat Cato si zilnic mergi la tribuna si spune: „si totusi UDMR (Cartagina) trebuie distrusa, adica scoasa in afara legii. macar atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*