Țarul-führer și „încleștarea steagurilor” din „Der Freitag”…

O asemenea avertizare ar trebui să ne dea fiori, publicația germană „Der Freitag” notând, sec, nici măcar sub semnul ipotezei, că „următorul conflict urmează să fie în România”. Sub forma unui conflict generat de acțiunile separatiste și justificat de feluritele „referendumuri” secuiești (care ar putea fi și pretextul, asta nu o mai spune publicația germană!, pentru o acțiune armată ulterioară vizând, conform rezoluției APCE, „protejarea intereselor minorităților”).

Or, venind dinspre o publicație de prestigiu, am putea avea impresia că acesta este, nu scenariul de lucru al unor revizioniști înfierbântați, ci însuși finalul inevitabil al anilor de tăvălug unguresc. Al anilor în care maghiarii și-au dat mâna cu nenumăratele noastre cozi de topor și au dus proiectul pașilor mici la final. Un final în care, „încleştarea steagurilor în România” (cum notează „Der Freitag”) va genera următorul conflict separatist.

Și pare concluzia unei analize geostrategice pentru că publicistul de la „Der Freitag” așează întreg subiectul într-o dibace țesătură a conflictelor regionale care, de acest lucru nu se mai îndoiește nimeni, sunt pe cale să explodeze sub efectul de domino. O „putinizare” a Europei care să determine, în cascadă, dezagregarea fiecărui stat unitar.

E drept, privind interesul Rusiei de a transforma Marea Neagră în „lac rusesc” putem sta relativ liniștiți fiind improbabil ca țarul-führer să descalece la gurile Dunării (pe care vrea să le controleze) dinspre Transnistria. Geostrategic, închiderea cercului de foc al conflictelor din jurul Mării Negre (pentru a crea acel „lac rusesc” – de care vorbea Traian Băsescu acum câțiva ani, după o reuniune a liderilor Europei), putând fi mult mai ușor de realizat după obținerea controlului asupra intrării în Marea Neagră (și nu este puțin probabil să vedem Turcia aliat al unei viitoare coaliții controlate de Rusia!). Pentru că, nu-i așa?!, de ce să irosești logistica și să-ți împrăștii trupele pentru a „înlănțui” Marea Neagră când tranformarea ei în „lac rusesc” este mult mai ușor de făcut controlând „poarta de acces” (iar dictatura care se crează în Turcia nu poate fi desprinsă din acest context)…

În acest scenariu al „afirmării” enclavelor, și al rapturilor teritoriale motivate prin dreptul la referendum al minorităților, este așezat și conceptul revistei germane despre următorul conflict, cel din România. Evident, colimatorul este centrat asupra ținutului secuiesc.

Iar totul are o logică în care uneala ungurească doar își anunță „trofeul”. Căci, vorbim despre un trofeu pe care Jobbik, ca mașinărie pusă în slujba Moscovei, și susținută financiar de către aceasta pentru a crea conflictele și a genera focarele de instabilitate de care are nevoie țarul-führer, și l-a pus deoparte. Totul capătă sens privind și recenta rezoluție a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (inițiată, evident, de un ungur, Ferenc Kalmár), rezoluție care, în plin proces de destabilizare a unității Uniunii Europene, recomandă „drepturi colective pentru minorități, printre care și autonomia teritorială”!

Și atunci, a luat-o razna UE sau, de fapt, trădarea liderilor controlați de lobby-ul maghiar a fost dată pe față? Căci, adoptarea unei asemenea rezoluții chiar în momentul în care mult vehiculatele „drepturi ale minorităților” au devenit pretext pentru invadarea unei țări, și încălcarea suveranității unui stat prin intervenția altui stat, mai mult sau mai puțin vecin, dar „preocupat” de soarta minorităților, reprezintă posibilul act de sfârtecare, nu doar a unității statelor membre UE, ci a însăși unității Uniunii Europene! Pentru că rezoluția încurajează separatismul și enclavizarea etnică a fiecărei țări membre UE. Și nu întâmplător fatidica rezoluție a fost avansată prin mâna ungurească (mai exact, ruso-ungurească!).

Iar faptul că publicația germană dă ca sigură producerea următorului conflict (și rapt de tip Crimeea), imediat după Transnistria, în România, prin enclavizarea ținutului secuiesc, apare ca o concluzie logică și inevitabilă. De fapt, așa trebuie să apară! Dar este suficient să citim atenți articolul pentru a înțelege că acesta face parte, nu dintr-o „analiză geostrategică”, ci din mașinăria de intoxicare ruso-maghiară. Astfel, în finalul „analizei”, „Der Freitag” notează că „secuii nu sunt luaţi în nici un fel în considerare”, defectând adevărata sursă a articolului. Dar și scopul. Pentru că dezagreagarea stabilității în ținutul secuiesc (pe care „Der Freitag” îl numește „ENCLAVĂ în pragul autonomiei”) se poate face etapizat și prin astfel de provocări. În fapt, articolul din „Der Freitag”, departe de a fi analiza sau măcar opinia unui gazetar-scriitor, are în spate o industrie. Și este doar unul dintre articolele pregătitoare ale „inevitabilului”.

De aceea, ministerul nostru de externe ar trebui să ceară de urgență explicații publicației germane. Evident, nu o va face (sau va simula un soi de „îngrijorare”) și cum altfel când, parte a acestui scenariu, găsim și recentul acord dintre Ponta și Kelemen pentru arborarea drepelului secuiesc. Acord care va pune mizerabila lavetă secuiască peste instituțiile din Ardeal (cârpă care nu este apărută din senin, dar nici din istorie, nu așa cum arată acum!, ci are o simbolistică pe care, măcar în ceasul a 12 lea, ar trebui să o înțelegem. Iar trădătorul Ponta este parte a acestui plan mai mult decât prin simpla iscălire a unor acorduri cu UDMR și acceptarea PCM-ului, fie și indirect, la guvernare.

El s-a pus trup și… uniformă (că suflet nu are; cel puțin nu unul românesc!) în slujba mașinăriei de dezagregare a unității statului și contribuie la crearea unei stări de nesiguranță prin adoptarea stilului milităresc-cazon, de la mutarea locului de guvernare a țării în sediul MApN, la ambalarea în uniformă ori folosirea poștei militare (!) de către parlamentari, pentru transmiterea corespondenței delaționiste (plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu). Dar, mai ales, prin semnarea acordului cu UDMR pentru arborarea cârpei-steag, deloc întâmplător „Der Freitag” vorbind despre secesiunea unei regiuni (pe care o cataloghează deja drept „enclavă”) din prisma unui inevitabil conflict produs de „încleştarea steagurilor în România”!

4 răspunsuri la “Țarul-führer și „încleștarea steagurilor” din „Der Freitag”…”

 1. Alexander leg. a V a Macedonica spune:

  Observ : D. Puric pare lipsit de smerenie si sfiiciune ,cand abordeaza probleme de credinta si constiinta ! Este mai mult un critic satirico-pamfletar in ambalaj de credincios-ortodox !

  • Iacoboaie Radu spune:

   Foarte bune ambele remarci. Și concise. Din faptul că a fost invitat la Trinitas TV (vocea Patriarhiei) la o ediție specială în prima zi de Paști (și la o oră cu audiență maximă), emisiune reluată la prânz în a doua zi de Paști, apoi având în vedere legătura strânsă cu jurnalistul de la B1TV, Robert Turcescu, precum și faptul că nu și-a prezentat poziția în public față de actele biometrice și cipuri, plus altele, putem vedea o legătură a sa cu masoneria neagră de rit scoțian de pildă sau doar cu Clubul de la Roma?

 2. Iacoboaie Radu spune:

  Astăzi a fost în reluare emisiunea de care vorbeam dar nici acum nu am prins-o chiar de la început.
  A vorbit foarte convingător, deși știam că, el cochetează cumva cu masoneria, cu Clubul de la Roma, că a luat pașaport de tip nou diplomatic cu cip, avusese disensiuni mari cu părintele Iustin Pârvu (aducând un proiect cultural pentru viitoarea Mănăstire de la Aiud, punând astfel bețe în roate inițiativei ctitoririi unei mănăstiri închinate Sfinților Mucenici ai Închisorilor comuniste).
  Nu pot să cred că a fost în stare să se joace într-atât cu cuvintele, într-un mod atât de magistral, SĂ JOACE CARTEA NAȚIONALISTULUI, să condamne comunismul, UE și oculta mondială, să-i mărturisească pe Sfinții Mucenici din închisorile comuniste, chiar și pe părintele Iustin…
  Să fi jucat din nou un spectacol, căci se pricepe de minune la acest lucru, fiind de profesie regizor și actor?
  Să aibă oare vreun interes să se erijeze ACUM într-un lider al dreptei creștine din România pentru a bloca accesul oricărui altcuiva în acest orizont de așteptare a poporului român?
  În momentele grele din istora noastră, Dumnezeu ne-a trimis mereu un român de bună credință, care să ia asupra sa povara greșelilor conaționalilor săi, precum Corneliu Zelea Codreanu, reiterând mistic jertfa Mântuitorului pentru păcatele omenirii…
  Emisiunea este extrem de interesantă prin conținutul ei, mai ales prin ce mărturisește Dan Puric, care nu este tratat cu menajamente de Vasile Bănescu, ci mai mult încurcat cu întrebări irelevante… Să fi fost doar o înțelegere între dânșii?

  Să se fi convertit acum domnul Dan Puric la DREAPTA CREDINȚĂ și a mărturisit în duhul Sfinților Mucenici ai temnițelor comuniste? Ar fi o minune dumnezeiască.
  A vorbit ca un mare înțelept, un mare intelectual creștin. Dar a fost sincer? Aceasta este marea întrebare. Pentru că nu a pomenit nimic de Corneliu Zelea Codreanu deși vorbise de Petre Țuțea, nu a spus nimic despre ecumenism (dar a invocat la un moment dat un exemplu cu un abate catolic) și cipuri, problemele cu adevărat grave și la ordinea zilei în societatea contemporană.
  El spune că Mântuitorul nu a fost revoluționar, ca argument prin care nu recomandă revolta românilor. Dar există o nuanță. Învățăturile lui Hristos au revoluționat deja de 2000 de ani lumea, au creat fundamentul civilizației creștine, care iată, acum își neagă originea.
  Așadar ar trebui să-l întrebăm pe domnul Puric care este poziția lui publică față de aceste probleme. Să nu facă precum Patriarhia BOR, care tace de atâta vreme, pentru că se teme de reacția credincioșilor. Eu unul înclin să nu-l cred. Nu îl judec. Doamne ferește! Doar încerc să-l înțeleg cu adevărat.

  Doamne ajută!
  SĂRBĂTORI FERICITE ALĂTURI DE CEI DRAGI!

  Unde aș putea găsi oare înregistrarea ediției speciale ,,Cultura și credința azi” din 20 aprilie 2014? Aș propune-o tuturor spre analiză și dezbatere, să fie postată ca articol. Pentru că Dan Puric poate duce mulți români în amăgire și în iad, sau poate să aducă la ortodoxie pe unii români care îl apreciază ca actor, regizor și om de cultură.

 3. Iacoboaie Radu spune:

  Adevărul spus în duhul martirilor temnițelor comuniste și prezentat pe blogurile creștine și naționale, nu le pot accepta decât cei care Îl iubesc pe Dumnezeu și își iubesc neamul. Celorlalți, căzuți în plasa pragmatismului și materialismului chiar că nu le pasă absolut deloc și își vor vedea de treburile lor, de vacanțe în străinătate, de îmbogățirea materială (nu spirituală) și așa mai departe…

  Aseară am urmărit întâmplător emisiunea ,,Cultura și credința azi” pe Trinitas TV. Era pe tema Învierii și la o oră de maximă audiență. Cine credeți că, în calitate de invitat a făcut o mare mărturisire de credință? Nimeni nu s-ar aștepta. Este Dan Puric.
  A vorbit foarte convingător, deși îl știam că, cochetează cu masoneria, cu Clubul de la Roma, că a luat pașaport de tip nou diplomatic cu cip, avusese disensiuni mari cu părintele Iustin Pârvu (aducând un proiect cultural pentru viitoarea Mănăstire de la Aiud, punând astfel bețe în roate inițiativei ctitoririi unei mănăstiri închinate Sfinților Mucenici ai Închisorilor comuniste).
  Nu pot să cred că a fost în stare să se joace într-atât cu cuvintele, într-un mod atât de magistral, SĂ JOACE CARTEA NAȚIONALISTULUI, să condamne comunismul, UE și oculta mondială, să-i mărturisească pe Sfinții Mucenici din închisorile comuniste, chiar și pe părintele Iustin…
  Să fi jucat din nou un spectacol, căci se pricepe de minune la acest lucru, fiind de profesie regizor și actor?
  Să aibă oare vreun interes să se erijeze ACUM într-un lider al dreptei creștine din România pentru a bloca accesul oricărui altcuiva în acest orizont de așteptare a poporului român?
  În momentele grele din istora noastră, Dumnezeu ne-a trimis mereu un român de bună credință, care să ia asupra sa povara greșelilor conaționalilor săi, precum Corneliu Zelea Codreanu, reiterând mistic jertfa Mântuitorului pentru păcatele omenirii…
  Emisiunea este extrem de interesantă prin conținutul ei, mai ales prin ce mărturisește Dan Puric, care nu este tratat cu menajamente de Vasile Bănescu, ci mai mult încurcat cu întrebări irelevante… Să fi fost doar o înțelegere între dânșii?
  Unde aș putea găsi înregistrarea ei de astăzi, 20 aprilie 2014? O recomand tuturor fraților ortodocși pentru analiză. Să se fi convertit domnul Dan Puric la DREAPTA CREDINȚĂ? Ar fi o minune dumnezeiască.

  Doamne ajută!
  SĂRBĂTORI FERICITE ALĂTURI DE CEI DRAGI!

Lasă un răspuns