Cine sunt cei care au comandat asasinarea unor mari personalități românești?

Un alt volum, care poate nu întâmplător mi-a picat recent în mână este „Marele manipulator și asasinarea lui Culianu, Ceaușescu, Iorga”, scrisă de dl. profesor Ion Coja și apărut la Editura Națiunea în 2012. Este un volum care cuprinde multe pagini, pe care personal nu am avut ocazia să-l citesc mai devreme. Dar, credem că este mai bine mai târziu, decât niciodată… Deși în aceste interviuri consemnate, nu se face referire în mod explicit la evreii sioniști și francmasoni, toate datele converg către aceștia, stăpâni ai finanțelor mondiale. De altfel, nu putem înțelege cu adevărat realitatea din jur, ceea ce se întâmplă în România și în lume, dacă nu ne străduim puțin să dezlegăm „chestiunea evreiască”, planurile evreilor sioniști de dominație absolută asupra omenirii.

Se pare că masoneria, indiferent de ramură (comunistă sau capitalistă) a recurs la asasinate, atunci când nu avea altă soluție sau epuizase toate mijloacele de reducere la tăcere a celor care le încurcau planurile.

Despre Nicolae Ceaușescu și Nicolae Iorga am auzit fiecare dintre noi cu siguranță. Știm cine au fost. Cât despre Ioan Petru Culianu, acesta fusese un tânăr român de mare perspectivă, om de știință, cercetător al culturii universale, orientalist, bizantinolog, istoric al religiilor și românismului, care la numai 32 de ani avea trei cărți scrise și circa 100 de articole publicate. A fost asasinat în anul 1991 într-o universitate din Chicago. Asemenea lui a fost asasinat în timpul regimului comunist ateu și un alt tânăr genial, poetul Nicolae Labiș. Martirizat a fost și marele nostru om de cultură Mihai Eminescu la vârsta de numai 33 de ani! Asasinii lui l-au ucis lent, cu sadism, timp de șase ani, pentru a nu-l transforma în erou național și a-l ascunde pe cel mai mare naționalist din România…

Să decupăm mai întâi câteva mici fragmente din interviuri:

Cred că trebuie acordată o mai mare atenție declarației lui Alan Segal, care a stat de vorbă cu Nené (Ioan Petru Culianu – n.a.) în ultima seară dinaintea crimei: ”Spunea (Culianu) că e în pericol, că era o afacere tenebroasă. Spunea că își făcuse niște dușmani crânceni, și că unii din așa zișii luptători pentru libertate erau în realitate în solda KGB-ului.” (…) Dacă criminalul se va dovedi că a fost român, securist, dar din aripa kaghebistă a securității, atunci putem conchide că pe Culianu l-a asasinat KGB-ul! – Și marea Finanță? – Ai dreptate! Pe Culianu l-a omorât KGB-ul, în acel caz imaginat de noi mai sus, iar asasinii, cei care au comandat asasinatul, sunt „Aceia”, persoane foarte apropiate de Marea Finanță Mondială!… (p.278)

Cei care l-ar fi putut ucide pe Culianu în 1991, printr-un ordin venit de la București, nu pot fi numiți Securitatea! Ci altfel! Poate că nici numele SRI sau SIE ori mai știu eu care, nu li se potrivește! Dacă se ocupă cu asasinate, comandate de cine?, înseamnă că sunt mai curând în serviciul unei găști, al unei mafii, al unei structuri ilegale, nelegitime, dar extrem de prezentă în momentele cheie ale devenirii noastre… (pp. 299-300)

Culianu a fost asasinat de ziua Sfinților împărați Constantin și Elena, zi mare pentru creștinii ortodocși, pentru români. În plus, era și ziua de naștere a mamei lui Ion Petru Culianu, săracul. Se pare deci că asasinii comanditarii crimei, au ales ziua când să ucidă! (…) Ceaușescu a fost și el asasinat în ziua de Crăciun, zi mare pentru toți creștinii. Foarte mulți cred că n-a fost o întâmplare! (într-adevăr, evreul sionist Silviu Brucan, a fost cel ce a insistat chiar ca soții Ceaușescu să fie executați în ziua Nașterii Domnului – n.a.) (…) Ziua asasinării lui Iorga (noaptea de 27-28 noiembrie 1940) n-a putut fi decisă de asasini, nici măcar de Traian Boieru… (sau credem noi, a fost devansată, pentru că și-au dat seama că li s-a luat urma, avusese loc o scurgere de informații; poate că, inițial și-au propus ziua de 30 noiembrie, ziua Sfântului Apostol Andrei, ca și în cazul asasinării brutale masonice a lui Corneliu Zelea Codreanu și celorlalți conducători legionari la ordinul regelui Carol al II-lea – n.a.). (p.277)

Pe Ceaușescu l-a omorât marea finanță internațională!… Care a acționat prin structurile KGB-iste din România! (…) Nicolae Iorga și Virgil Madgearu nu au fost omorâți de legionari, ci de un ins, Traian Boieru (și echipa lui – n.a.), care, una din două: a acționat de capul său sau din ordinul unor forțe străine, antiromânești, în solda cărora se afla! În niciun caz din ordinul unui șef legionar!… Legionarii, când și-au dat seama că s-ar putea produce un atac la persoana lui Nicolae Iorga, în acea zi nenorocită, au făcut tot ce au putut pentru a împiedica acțiunea echipei lui Traian Boieru. E lucru dovedit! (…) Revenirea lui Nicolae Iorga în librării și în manualele școlare (după intensa rusificare din primul deceniu de comunism în România – n.a.) s-a produs în anii de „comunism naționalist” ai lui Ceaușescu. Nu întâmplător urmașii cominterniștilor, ai acelor cominterniști care l-au asasinat pe Nicolae Iorga, sunt supărați foc pe unul ca Ceaușescu, care, cât de cât, l-a repus în drepturi pe Nicolae Iorga (un mare istoric și naționalist – n.a.). Este acesta unul din motivele pentru care epoca de după 1964 nu este agreată de adversarii naționalismului românesc, fie el și naționalism comunist (văzut ca trădare a internaționalismului comunist – n.a.). Nu s-ar putea spune că nu sunt consecvenți băieții!… În măsura în care NKVD și KGB sunt una și aceeași Mărie, sub altă pălărie, se poate spune că Nicolae Ceaușescu și Nicolae Iorga au fost asasinați din același birou venindu-le condamnarea: biroul Revoluției! Repet: al Revoluției în termenii în care vorbea despre ea Rakovski în 1938 (este vorba aici de Revoluția Franceză din 1789, denumită „primul Komintern”, adică prima revoluție comunistă – n.a.). (p.276)

Cred că nu mai rezistă nici un motiv de îndoială asupra celor care au comandat și au plătit porția noastră de libertate, ce ne-am luat-o în Decembrie 1989!… De Crăciun! Sunt definitiv convins că cei mai interesați de asasinarea lui Ceaușescu au fost traficanții de credite, infinit mai primejdioși pentru viitorul planetei, al omenirii decât traficanții de droguri, de copii sau de arme!… Marea finanță, oligarhia financiară internațională, despre care ne bâzâiau la cap propagandiștii de la învățământul politic! Nu-i lua nimeni în serios și ei înșiși nu aveau habar de dreptatea mare pe care o aveau atunci când „înfierau” această oligarhie! (p.274)

Ceaușescu a fost acuzat de moartea a 90.000 de oameni, de distrugerea satelor românești, de câte și mai câte, dar nimeni nu suflă un singur cuvânt despre adevărata sa ,,crimă”: România și-a plătit datoriile către finanța mondială (chiar înainte de scadență, fiind forțată de FMI! – n.a.), a dat o lege prin care interzicea guvernanților României să mai ia vreodată credite din străinătate și, colac peste pupăză, a mai vrut să creeze un fond monetar independent de FMI, împreună cu Iran și Libia, un fond monetar de 15 miliarde de dolari, pus la dispoziția țărilor sărace, cu o dobândă de trei la sută! (…) – Iar cu Nicolae Iorga care este asemănarea? – Mai întâi că este vorba de o minciună, de o manipulare, o diversiune, prin care adevărații criminali, adevărații asasini sunt ascunși, nici măcar nu vine vorba despre ei (…) Și cum pot fi ascunși adevărații asasini altfel decât prin pasarea vinovăției?! Și astfel, cărturarul cel mai naționalist ajunge să fie omorât de membrii partidului cel mai naționalist: legionarii!… Ia aminte, după câțiva ani, în toamna lui 1944, adversarii legionarilor, comuniștii, adică oamenii Moscovei, ajung la guvernarea României. Ce vor face ei cu Nicolae Iorga, cu amintirea acestuia, cu opera acestuia? O vor ascunde, o vor face uitată, o vor interzice chiar!… Ceea ce legionarilor nici prin cap nu le-ar fi trecut! Abia după un sfert de veac, la sfârșitul anilor 60, începe iar să se vorbească de Nicolae Iorga, cu mare fereală însă. (p.275)

Niciodată n-am simțit mai concret, mai dureros că suntem o lume decăzută, cumplit de înstrăinată de valorile pe care le afirmă că le prețuiește!… Prietene dragă, lumea este condusă într-adevăr de niște oameni a căror profesie, al căror mod de a acapara puterea nici nu este înregistrat în manualele școlare, despre ei copiii nu învață în clasă, nu sunt aceștia oferiți niciodată ca modele umane, într-atât este de rușinos și de dezonorant ce fac ei, cămătarii! Și tocmai ei conduc lumea!… Cămătarii, pe care toate religiile lumii îi stigmatizează cu dispreț, ca fiind cea mai decăzută postură a omului!… Și tocmai pe mâna lor să încapă destinele lumii! (…) Mă gândesc la bietul Culianu, iscoditor în cele mai îndepărtate cotloane ale spiritului omenesc pentru a identifica resorturile puterii noastre sufletești de a sacraliza această lume în care ne este dat să trăim! Ce tragedie va fi fost în sufletul lui când și-a dat seama că lumea a încăput pe mâna celor fără de suflet, incapabili să-l conceapă pe Dumnezeu altfel decât sub forma atotputerniciei prețului în bani, în dolari! (…) Deasupra tuturora se află șmecherașul pentru care a lupta, a crea, a munci, a te sacrifica sunt vorbe fără sens, sunt practici păguboase, neaducătoare de profit; căci acesta, profitul, este osia cea nouă a lumii noastre, reperul cardinal! Bun, frumos și onorabil este numai ce aduce profit!” (pp.282-283)

Ce am mai putea adăuga noi? Puterea masoneriei constă tocmai în caracterul ocult al acțiunilor sale. Cu greu ar putea dovedi cineva oricare dintre numeroasele crime săvârșite de ea. Și infinit mai greu, a trage la răspundere pe cineva care face parte dintr-o lojă masonică.

Merită să pomenim aici și asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu, deputat care a cerut scoaterea în afara legii a francmasoneriei, împreună cu 13 camarazi din elita Mișcării Legionare în pădurea Tâncăbești. Au fost uciși potrivit unui ritual masonic, chipurile că au încercat să fugă de sub escortă. Fiecare a fost sugrumat cu o funie de un jandarm și apoi împușcat în cap. De asemenea, asasinarea a numeroși studenți legionari și mari intelectuali în închisorile și lagărele de muncă comuniste.

Mai putem aminti asasinarea senatorului Antonie Iorgovan, care a luat o poziție tranșantă împotriva structurilor masonice, asasinarea în Franța a mitropolitului Irineu Mihălcescu, cel care s-a despărțit de masonerie și a scris un studiu împotriva ei, intitulat Francmasoneria. O implicare a masonilor se poate descifra și în cazul morții fostului Patriarh Teoctist. Și nu sunt decât câteva exemple…

17 răspunsuri la “Cine sunt cei care au comandat asasinarea unor mari personalități românești?”

 1. Un Makedon-Arman spune:

  Ieri eram intr-o discutie cu cineva referitor la Miscarea Legionara si discutam despre informatiile care circula pe internet despre rapirea si asasinarea lui Nicolae Iorga.Daca Nicolae Iorga a fost rapit si asasinat de legionari sau de grupul agentului nkvd(kgb)Traian Boeru se pare ca acestea sant neadevaruri istoricesti….poate stie ceva actorul ION CARAMITRU de la BUNICUL lui,care a fost omul de legatura a lui Nicolae Iorga cu delegatie Makidon-Armanilor care au fost mintiti sa vina in Romania…in port la Constanta,vaporele erau pline cu Makedoni-Armani si cu oi…mureau de foame pentru ca nu ii lasau sa coboare…in acesta afacere intervenisera evrei din Romania…si Nicolae Iorga se pare a aluat o mare suma de bani de la de delegatia Makidon-Armana.El nu a mai putut sa ii ajute,pentru ca evrei au avut si inca au o mare influienta.Li se promisese zona Sibiului asta a fost momeala principala ca sa ii convinga sa vina in Romania…si cand sau trezit in Dobrogea foarte multi tineri au intrat in Miscarea Legionara.
  P.S.Neavad de ales ai nostri sau declarat romani si i-au lasat sa coboare si uite asa in loc sa ajunga cu oile in zona Sibiului au ajuns in Dobrogea.Dragi cititori nu este o teorie fatezista…ESTE UN ADEVAR ISTORIC…(NEAVAND DE ALES MAKIDONI-ARMANI SAU DECLARAT ROMANI)pe aceasta declaratie actorul Ion Caramitru si impostori lui se bazeaza ca noi MAKEDONI-ARMANI SANTEM ROMANI.

  • Mucanu Aurel spune:

   Draga Dle Machidon,
   Fiecare se declara cum simte. Am stat foarte mult(ani) si m-am gandit. Pentru ca sa iau decizia cea mai inteleapta. Sa-ti spun drept nici pe mine nu ma incanta ca machidonii sa se declare romani. Sa se declare ce vor si sa ne lase in pace, in saracia si mizeria noastra in care ne-au adus barbarii de dusmani. Voi machidonii nu sunteti romani, sunteti GRECI, vorbitori de limba romana, v-ati insinuat ca si alte minoritati si ati pus si voi o mana de „ajutor” ca jugul pe grumazul nostru sa fie cat mai greu. Voi machidonii, va dati romani dar nu va duceti la Alba Iulia sau la Sarmisegetuza, voi va duceti la Muntele Athos, la greci. Va imbracati precum grecii si dansati precum grecii.
   Fereste-ma Doamne de „prieteni” ca de dusmani ma feresc eu.

 2. Mucanu Aurel spune:

  Sunt ferm convins ca drumul ales de mai bine de 200 de ani pentru viitorul neamului romanesc nu a fost cel corect. Nu numai starea actuala a neamului romanesc imi dovedeste acest lucru ci si o logica elementara.
  Cea mai mare greseala a fost asmutirea neamului romanesc in contra evreilor, mare putere a lumii.
  Apoi asmutirea contra imperiului tarist si imperiul bolsevic, mare putere a lumii.
  Sa va dau cel mai simplu si onest exemplu. Pe nenumarati i-am citit ca erau revoltati la culme cum ca evreii carciumari vindeau bauturi contra-facute si otraveau poporul. Pai bine bre, evreul era de vina ca vindea sau romanul ca se ducea la bodega in loc sa se duca la biblioteca sau la biserica sau la Caminul cultural, sau sa stea acasa si sa-si vada de familie si copii, sa puna mana sa invete sa citeasca si sa citeasca cu proprii ochi mareata Biblie ? Nimeni nu era si n-a fost revoltat ca taranul roman facea poteca spre carciuma in loc sa faca poteca spre scoala. Carciumarul evreu era de vina ? Ia sa-l fi invatat pe taranul roman fie notarul, fie primarul fie preotul fie invatatorul(adica intelectualii satului) sa nu mai dea banii pe o cinzeaca ci pe o carte, mai ar fi trait carciumarii evrtei ? Ar fi dat faliment. Si s-ar fi facut librari si ar fi fost astfel obligati sa-si castige painea din culturalizarea romanilor.
  Siti ca la recensamantul din 1930, pe „vremea” legionarilor si a lui Zelea, analfabetismul era peste 50% ? Credeti ca in carticica sefului de cuib exista indreptarul ca taranul sa fie indemnat sa-si dea plodul la scoala ? Poate mi-a scapat acest aspect, dar Miscarea legionara nu s-a preocupat de scoala neamului romanesc. Grija legionarilor era sa-i nimiceasca pe evrei. Nici cu maresalul Antonescu nu prea ma laud. In afara de fa[ptul ca in 1907 a tras cu tunul in taranii rasculati, nici el nu avea in vedere instruirea intelectuala a neamului romanesc. Pentru el era important sa-i invete pe tarani sa traga cu pusca in bolsevici si in atei(multi dintre ei fiind romani inrolati in Armata Rosie). Dar ce conta ca sunt romani, fiind in armata ateilor, trebuiau sa fie omorati.
  Si in zilelel noastre este aceeasi problema.
  Nu cred ca evreii, inclusiv cei sionisti, le spun elevilor nostri sa ia note asa mici la invatatura, sa nu invete si sa se faca de rusine ca nici 50% nu reusesc sa ia bacul.
  Raman la convingerea ca mai intai sa vedem barna din ochiul nostru si mai apoi paiul din ochiul altuia.

  • Iacoboaie Radu spune:

   Legionarii nu au fost antisemiți. Asta e varianta oficială comunistă. Asta au înțeles unii. Mișcarea Legionară a mers pe linia gândirii eminesciene. Nici Eminescu nu a fost antisemit. Ei au fost cu toții naționaliști, își apărau doar țara împotriva celor care încercau s-o subjuge și s-o exploateze în interes personal sau de grup. Ei luptau împotriva corupției și trădării neamului, împotriva oligarhiei evreiești, care încerca să obțină întreaga putere în România în detrimentul intereselor românești.
   Dacă doriți să aflați mai multe despre Mișcarea Legionară, concepută ca o împlinire a visului lui Eminescu (o societate secretă care să lupte împotriva francmasoneriei, care să poarte numele de Matei Basarab) și despre confruntarea acesteia cu masoneria, vă recomand lectura volumului ,,JERTFA TINERETULUI NAȚIONALIST DIN PERIOADA INTERBELICĂ”. îl puteți găsi, accesând scribd. com radu iacoboaie
   Doamne ajută!

   • Mucanu Aurel spune:

    Legionarii nu au fost antisemiți. Asta e varianta oficială comunistă.
    Pai si capitalistii, Carol al II-lea, Antonescu si mai ales evreica Lupeasca au contribuit pe rupte la macelarirea evreilor pe considerentul ca erau antisemiti.
    Deci si capitalistii si comunistii au socotit legionarii drept o pacoste.
    S-au format un fel de anticorpi la orice razvratire legionara.
    Parerea mea sincera este ca trebuie schimbata tactica. Evreimea planetara ce tine in robie planeta va reactiona agresiv la orice tentativa de resurscitare legionara si va pedepsi intregul neam romanesc. Pedeapsa va fi crunta, dusa pana la aneantizare. Chiar nu sesizeaza nimeni starea in care a ajuns neamul romanesc mai ales dupa 1989 cu grava acuzatie de holocaust pe pamant ro0manesc contra evreilor si tziganilor ?
    Repet, trebuie schimbata tactica. Legionarsmul si antonescianismu, nu mai sunt o solutie de salvare dar sunt o solutie de auto-distrugere.
    PS. Eminescu era un salariat la „Timpul”. Nu era patron, proprietar sau actionar. Era un slujbas care era obligat sa scrie ce i se spunea. De aceea era plati. Accentele lui antisemite nu porneau din sufletul lui ci erau dictate de proprietari. Daca veti cerceta cine erau actionarii la „Timpul”, cu siguranta ati vedea ca erau evrei. (Plus ca se zicea ca toata presa de atunci, ca si cea de azi, ca era controlata de evrei.Cum o presa controlata de evrei sa permita articole cu certa tenta antisemita ? Explicatia este simpla datorita ideii talmudice : „Fa-l sa te urasca si vei avea putere asupra lui” dupa care se conduc evreii.
    Fratilor, nu-l mai nenorociti pe Eminescu fie bagandu-l in debaraua istoriei fie alaturandu-l la miscarea antisemita legionara. Cum crede cineva ca un om cu simtirea lui Eminescu care a scris „Somnoroase pasarele”, poate avea in suflet dusmania, inclusv cea antisemita? Nu va luati dupa aparente. Publicistica lui era urmare a ordinelor pe care le primea(ca si in situatia ziaristilor de azi, pentru ca nimic nu-i nou sub soare). A scris pentru ca asa i s-a spus, pentru ca trebuia sa-si castige banul care sa-i asigure existenta. Eminescu n-a fost un boier precum Alecsandri, era sarac. N-a avut casa lui, locuia mutandu-se din loc in loc unde gasea chiria mai mica si era mai aproape de redactie.
    Sincer, nu cred ca legionarismul va salva neamul romanesc. Ba mai mult, il va duce la pierzanie.

    • Iacoboaie Radu spune:

     Sunt prea multe inexactități în ultimul mesaj al d-voastră ca să vă pot răspunde.
     Doamne ajută.

     • Mucanu Aurel spune:

      Am citit de cateva ori „Cuvantul Legionar” al lui Nicador Codreanu. Toate relele din Romania erau vazute in acest ziar(care se pare ca a falimentat) ca fiind de sorginte evreiasca.
      Dupa 1990, la multe standuri au aparut carti si publicatii legionare(inclusv Carticica sefului de cuib) si pe care le-am rasfoit din curiozitate si in care nu citeam decat ca tot raul din aceasta tara era din cauza evreilor. Chiar si site-urile care propovaduiesc miscarea legionara, tot pe evreu il vad raul din lume si din neamul romanesc.
      Eu zic ca aceasta este o viziune antisemita. Cand mitraliezi din toate pozitiile ca evrei au facut si fac, ca sionistii, ca si kazarii au facut si fac, eu o consider o manifestare antisemita. Asta-i opinia mea. Poate este gresita.
      Aceasta opinie anti-semita a fost cultivata de secole si milenii de crestinism, care se opune iudaismului prin faptul ca in Biblie apare ca „adevarata” condamnarea la moarte a lui Cristos de catre sanhedrinul evreiesc, si la incercarea lui Pilat de a-l salva pe Cristos prin referendum, poporul evreu l-a votat ca sa scape pe Baraba si dandu-l mortii pe Cristos. Crestinismul te duce fara sa vrei la ura contra evreilor, pentru ca acestia au cauzat moartea idolului crestinilor, Cristos, si a umplut de suferinta pe mama acestuia, Maica Domnului.
      Daca ati studiat cu atentie miscarea legionara, ati fi vazut ca aceasta este indisolubil legata de credinta crestina ortodoxa. Legionarii au fost in primul rand crestini ortodocsi si apoi romani.
      Miscarlie politice ale secolului XIX si apoi XX cum ar fi sionismul si comunismul carora in secolul XX li s-a opus nazismul, fascismul si legionarismul, sunt toate rezultatul unor forte straine si oculte de tarile in care s-au mosit. Bolsevismul(varianta comunista) nu a fost al rusilor, nazismul nu a fost al germanilor, fascismul nu a fost al italienilor si legionarismul nu a fost al romanilor. Au fost miscari anti-nationale care s-au mascat in miscari nationale.
      Ma refer numai la tara noastra pentru ca strainii nu ma intereseaza. Miscarea legionara a avut o puternica tenta mistica si religioasa crestin-ortodoxa si ea a fost indreptata contra iudeilor si contra ateilor bolsevici care erau de fapt tot iudei. Miscarea legionara n-a fost nascuta din neamul romanesc ci a fost implementata neamului romanesc cu ajutorul si prin biserica crestina ortodoxa.
      Si comunismul de la noi n-a fost o emanatie romaneasca desi multi romani au aderat la ea crezand in viitorul ei. Multi romani prosti, zic eu, printre care am fost si eu.
      Dar romanii comunisti au fost si sunt mai cinstiti si mai corecti decat legionarii romani. Comunistii romani si-au dat seama ca au gresit in fata neamului romanesc si s-au lepadat de comunism. Si asta pentru ca acei comunisti romani au fost inteligenti si si-au recunoscut greselile(de aceeia au si desfiintat comunismul in tarile Europei Rasaritene) si si-au dat seama de mersul istoriei si au inteles ca gandirea comunista nu mai are sorti de izbanda in zilelel noastre.
      In schimb miscarea legionara incearca din rasputeri sa se resusciteze. Din fericire poporul roman a invatat din lectiile istoriei si acum sufla si in iaurt. De fapt eu cred sincer ca miscarea legionara nici nu este resuscitata de romani ci de forte oculte anti-romanesti care pozeaza in nationalism romanesc. Din pacate inca multi romani fac jocul acestor forte oculte.
      De ce cred acest lucru ? Pentru ca cercurile rom-iste si evreiesti sioniste internationale, care au puterea absoluta in aceasta lume, au ca pretext acuzarea romanilor de holocaust din cauza maresalului Antonescu si din cauza Miscarii Legionare. Si cu cat miscarea pro maresal Antonescu si miscarea pro legionara este mai activa in tara noastra, cu atat se ridica mai dihai mingea la fileu tziganilor si evreilor ca avem in sange gena anti-semita, fascista si sovina mostenita de la Antonescu si legionarii care au facut holocaust in Romania in WW2.
      Acuzatia planeaza peste capetele noastre, este oficializata national si international, figuram in Muzeele lumi ale holocaustului ca am fi participat la el si nicio forta politica internationala nu se dezice de aceasta.
      Unele voci cum ar fi cea a lui Paul Goma care ne justifica actiunile datorita atrocitatilor evreilor la ocuparea Basarabiei de catre URSS, ne baga si mai mult in rahat.
      Nu pot intelege cum oameni culti(asa imi par) cum ar fi prof. Ion Coja, mai incearca sa reabiliteze miscarea legionara, cand aceasta este socotita de evreimea mondiala, ce conduce destinele acestei planete, ca o miscare antisemita.
      Nu inteleg cum niste oameni intelepti si culti, asa imi apar, nu inteleg ei ca a te lua de evrei in zilele noastre este ca si cum te-ai lua de cele sfinte.
      Nu inteleg cum niste oameni inteligenti si culti nu au inteles ca ceea ce ni s-a intamplat noua in 1989 si dupa 1989(ceea ce altor state ex-comuniste nu li s-a intamplat) este urmarea acuzatiei de holocaust ce ni se aduce.
      Si nu inteleg cum ei nu inteleg ca cu cat ii ridica mai mult in slavi pe Antonescu si Miscarea Legionara, cu atat acuzatia de holocaust ce apasa pe romani va fi mai mare si opresiunea va fi in consecinta si ea mai mare.
      Noi care am fost comunisti am inteles pacaleala comunismului si ne-am lepadat de el.
      Nu pot intelege de ce unii romani nu se pot lepada de miscarea legionara care aduce atat rau neamului romanesc. Nu cred ca sunt de rea credinta, dar nu exclud nici aceasta varianta.
      Imi aduc aminte de povestea lui Solomon cu cele doua mame. Mama neadevarata n-a cedaat cu niciun pret la opinia ei, preferand sa fie taiat copilul in doua ca sa primeasca cate o jumatate fiecare mama. Mama adevarata a preferat sa renunte la propriul copil dar sa nu fie omorat.
      Asa si cu Miscarea Legionara si sustinatorii ei. Daca iti iubesti neamul romanesc, renunti la ideea ta legionara si lasi neamul romanesc sa scape cu viata, pentru ca cu evreii nimeni nu ar trebui sa se puna. Cine s-a opus lor a disparut din istorie. Si Biblia nu minte, sau asa pare. Asa au disparut fenicienii, moabitii, edomitii, asirienii, tracii, dacii, etc.
      Si eu nu doressc sa dispar din istorie si sa ajung sa fiu obligat sa nu mai vorbesc romaneste si sa vorbesc doar ruseste sau bulgareste sau sarbeste sau ungureste sau tziganeste.
      Gresesc ?
      PS. Mesaj cam lung(scuze) la prima vedere, dar prea scurt pentru a cuprinde toate aspectele

     • Iacoboaie Radu spune:

      MUCANU AUREL

      M-ați provocat îndeajuns, așa că vă voi răspunde. Nu știu de ce faceți această confuzie între evrei și evreii sioniști (oligarhia evreiască masonică) și de ce vă temeți atât de tare că ne-ar elimina din istorie. Nu sunteți ortodox? Un adevărat ortodox cunoaște faptul că teama vine de la diavol. Sper măcar că n-o să spuneți că nu credeți în existența demonilor și că nu vedeți rostul unor asemenea afirmații.
      Cum spunea nu demult un monah îmbunătățit, poporul evreu este străbătut de un fir roșu, care îi împarte în evrei obișnuiți (unii fiind chiar ortodocși) și evreii sioniști (care îl așteaptă încă pe Mesia, de fapt pe antihrist).
      Teza precum că Mișcarea Legionară a fost antisemită este profund falsă, din două motive. Și Eminescu și legionarii s-au opus exploatării poporului român de oligarhia evreiască și pe bună dreptate. În al doilea rând, antisemitismul de fapt nici nu există, pentru că s-a dovedit că evreii de origine khazară (evreii sioniști) nu sunt semiți, nu au ascendența în iudeii Vechiului Testament. Ei își au originea în fostul regat khazar, unde au ajuns după anul 70 d,H. iudeii exilați de romani și care prin rabinii lor au reușit să răspândească cultul mozaic în regatul khazar, pe care l-au cucerit rușii după anul 1100. Așa au ajuns în Rusia, apoi Polonia, România, Germania, țările europene, apoi SUA ș.a.m.d. Există cărți bine documentate în acest sens. Eu am fost foarte scurt.
      Este greșit a spune: ,,Crestinismul te duce fara sa vrei la ura contra evreilor, pentru ca acestia au cauzat moartea idolului crestinilor, Cristos, si a umplut de suferinta pe mama acestuia, Maica Domnului.” Dar unde sunt evreii (iudeii mai corect spus) care au crezut în Hristos, Fiul lui Dumnezeu și s-au încreștinat? Îi luăm de-a valma așa pe toți evreii? Apoi, creștinii nu urăsc pe nimeni.
      Cât despre Mișcarea Legionară, vă recomand să citiți antologia ,,JERTFA TINERETULUI NAȚIONALIST DIN PERIOADA INTERBELICĂ” (accesând pe Google Romania, scribd.com radu iacoboaie)
      Nu sunt legionar. Sunt apolitic. Dar, ca istoric și gânditor creștin (publicist), afirm că Mișcarea Legionară a fost o adevărată resurecție națională, unică în istoria lumii, blamată de mulți și infiltrată de agenți masoni și sovietici, mai ales după moartea lui Corneliu Zelea Codreanu, care a întemeiat-o. Nu Biserica Ortodoxă a creat-o. Unii preoți ortodocși au simpatizat-o. De aceea, a fost o mișcare pur românească, antibolșevică și antimasonică.
      Nu știu de ce vă este așa de frică de evrei în general. Nu mai sunt poporul ales, din primii ani ai creștinismului. Presupun că, numai romano-catolicii și greco-catolicii scriu Cristos în loc de Hristos.
      Doamne ajută! Toate cele bune!

     • Mucanu Aurel spune:

      Draga si stimate Radu Iacoboaie,
      Va citez :
      afirm că Mișcarea Legionară a fost o adevărată resurecție națională, unică în istoria lumii, blamată de mulți și infiltrată de agenți masoni și sovietici, mai ales după moartea lui Corneliu Zelea Codreanu, care a întemeiat-o. Nu Biserica Ortodoxă a creat-o. Unii preoți ortodocși au simpatizat-o. De aceea, a fost o mișcare pur românească, antibolșevică și antimasonică.

      Ce pot sa spun ? Si nazismul in Germania a fost miscare unica in lume. Si bolsevismul a fost in Rusia fost o miscare unica in lume. Mai au fost si fascismul si legionarismul. Ce sa mai zic de unicitatea sionismului.
      De ce sa-mi fie frica daca am o opinie. Eu raman la credinta si convingerea ca sionismul, comunismul, nazismul, fascismul si legionarismul sunt rezultatul actiunii unor forte oculte, poate masonice, poate iudaice.
      eu sunt roman, roman, nu am antecedente pe ultimele mele 5 generatii de a avea gene ale popoarelor migratoare ce (ne-)au invadat tara. Eu asa simt romaneste. Miscarea legionara n-a fost creatia BOR, n-a fost o miscare creata de bastinasi pe acest pamant romanesc(care astazi nu mai este romanesc). A fost o miscare implementata cum a fost si bolsevismul in Rusia, nazismul in Germania si fascismul in Italia. Sau inca mai credeti in propaganda bolsevica si care ne explica faptul ca poporul rus, impilat de oligarhia tarista si burghezia si mosierimea rusa, s-a rasculat si a preluat puterea. Poporul amarat si urgisit de saracie si razboi s-a rasculat pentru ca a fost manipulat in contra oranduirii capitaliste tariste. Ca sa pornesti revolutia, iti trebuie bani, si Lenin a primit acesti bani. Nu mai intru in amanunte pe aceasta tema pt ca probabil le cunoasteti.
      Si pe mine m-au pacalit atunci comunistii cu Marea Rev. din Octombrie.
      M-au pacalit comunistii cand au mentinat si ca Ghitler a putut sa-i mobilizeze pe germani in razboi pentru ca a desfiintat somajul dand de lucru germanilor in Germania prabusita dupa WW1, prin construirea de sosele, poduri, industrie de armament. La vremea respectiva ma gandeam ce capabil trebuie sa fi fost Ghitler. Ulterior am aflat ca de fapt bestia de Ghitler primise uriase fonduri din bancile straine anglo-americane, franceze si elvetiene si asa s-a ridicat. Intr-o tara saracita de razboi, de unde bani sa construiesti autostrazi si industriue de armament la nivel mondial ? Uitati-va la noi, tara nu a fost distrus de un razboi mondial si totusi nu avem bani sa construim o autostrada de la in capat la altul. Tot asteptam bani de la FMI. Asa a fost si cu Germania nazista.
      In Romania interbelica am tot citit ca toata puterea era in mainile evreilor, adica bancile, comertul, administratia, profesiile liberare, si ca poporul roman era asa sarac din cauza evreilor. Sa sustineau si legionarii de atunci si de acum. Daca romanii erau asa saraci, cine-i finanta pe legionari ? De unde bani sa faca tabere de munca, sa ajute pe saraci, sa deschida cantine, sa construiasca case, biserici, sa procure uniforme, armament, sa-si faca propaganda electorala, sa aiba ziare si publicatii periodice, etc, etc ? De unde bani ? Cercetatorii care au scris despre miscarea legionara, s-au gandit vreodata sa caute la registrul comertului cine erau actionarii la societatile legionarilor sau la societatile care-i serveau pe legionari ? Au verificat ei actele contabile sa vada de unde veneau banii ? Va garantez ca nu au facut acest lucru si chiar daca ar fi incercat sa faca nu ar fi reusit pentru ca cu siguranta actele sunt la „secret” pentru 500 de ani de acum inainte. Nu veti sti niciodata. Veti afla numai de bietii romani care au murit pentru ca au crezut ca Miscarea Legionara ii reprezinta. Nu, miscarea legionara a fost o capcana pentru neamul romanesc, o capcana pregatita cu minutiozitate cu multi ani in urma, cu zeci de ani, poate chiar de pe vremea lui Eminescu. Si este in continuare o capcana. Era sa zic „treziti-va pana nu este prea tarziu”. Nu este cazul, deja este prea tarziu. santem bagati intr-un mare cacat cu acuzatia de holocaust, probele principale ale acuzarii fiind maresalul Antonescu si Miscarea Legionara.
      Miscarea legionara a fost creata intentionat cu fisuri, prin ea insasi este construita cu fisuri prin care sa se poata strecura dusnmanii neamuluio romanesc. Prin aceste fisuri au patruns cei ce l-au ucis pe Iorga in numele legionarilor. Au patruns tradatori care au subminat Miscarea Legionara, pentru ca ea asa era conceputa, sa poata fi subminata, dar sa si mobilizeze pe romanii naivi prin demonizarea evreilor si comunistilor atei, sa fie penetrata de tradatori si apoi sa fie distrusa si imputata neamului romanesc ca neamul romanesc este antisemit si de aceea a facut holocaust cu evreii si tziganii. Daca nu intelegeti aceasta politica marsava de culpabilizare a neamului romanesc, nici nu are rost sa mai explic.

      Nu stiu pe unde am citit, dar si dihotomia cu evreii prin care unii sunt considerati khazari si ceilalti urmasii adevaratilor evrei biblici, este tot o diversiune. Evreii sunt evrei, sunt toti botezati prin circumcizie(barbatii) si orice alta interpretare este fara relevanta sau de mai mica importanta. Si sefarzii si aschenazii si evreii ortodocsi si evreii atei si evreii liberali si khazarii, tot evrei sunt. Ce treaba avem noi sa-i identificam care sunt sionisti si care khazari ? Este ca la romani. Ca-i moldovean, ca-i muntean sau ardelean sau banatean, tot roman este, nu este turc.

      Acum ca problema evreiasca am lamurit-o, sa trec la problema romaneasca.
      Eu ca roman get-beget, imi este greu sa pronunt Hristos, suna mai degraba greceste decat romaneste. Romaneste asa se pronunta, Cristos. Ca la fel pronunta si catolicii si greco-catolicii, pentru mine n-are relevanta si nici nu ma intereseaza catolicii si nici nu-mi plac(pentru ca preotii lor se considera deasupra oamenilor si nu se casatoresc; nu pot intelege o asemenea abstinenta). Toate popoarele isi adapteaza numele la vorbirea lor. Noi spunem Isus sau Iisus, altii spun Jesus sau Joshua.
      Noi romanii pronuntam de sute si poate de mii de ani Dumitru si Paraschiva si Paraschiva. N-am sa pot pronunta niciodata Parascheva pentru ca nu suna romaneste. Si nici Dimitrie nu suna romaneste. Chiar daca am avut un Dimitrie Cantemir, un Dimitrie Sturza. Pentru grecofoni si grecofili ca si pentru slavofoni si slavofili, le va veni usor pronuntarea Sft Parascheva.
      Tarile nationaliste si patriotice precum SUA, Anglia, Franta, Germania si altele isi adapteaza numele biblice sau numele de sfinti la limba lor. De ce trebuie sa zic eu Hristos precum grecii sau Parascheva precum bulgarii ?

      Pentru credinciosi este bine sa reamintim povestea Regelui Solomon si cele doua mame care-si disputau un copil. Ca sa-l salveze, ADEVARATA mama a inteles ca mai bine sa renunte la el decat sa fie sfartet in doua. Adevarata dragoste de mama.
      Poate ar lua exemplu si propovaduitorii legionarismului sa renunte la pruncul lor Miscarea Legionara romaneasca si astfel sa salveze neamul romanesc de la sfartecare si aneantizare. Dar cred ca cer prea mult si fara de folos.

      PS. Cele expuse sunt doar opinii personale, poate gresite, nimeni nu este obligat sa le citeasca sau sa le insuseasca. Daca voi gasi argumente care sa ma faca sa dau inapoi, cu siguranta ca sa voi proceda. Dar va pot spune cu siguranta ca in zecile de site-uri pe care mai navighez, ideile mele nu le-am regasit inca pe nicaieri. Chiar si asa, greu sa ma dezic de ele, fara a avea vreo fixatie in acest sens.

     • Iacoboaie Radu spune:

      DOUĂ CITATE PENTRU ,,CHESTIUNEA EVREIASCĂ” (SIONISTĂ):

      ,,Neîncetate cercetări au stabilit ca adevărat că aşa-zişii sau auto-proclamaţii «evrei» din Răsăritul Europei în nici o echipă din istoria lor nu pot fi consideraţi ca descendenţi lineari direcţi ai legendarelor «zece triburi» după «indicaţiile» Bibliei. […] Cum şi mai ales de ce a fost ţinută ascunsă cu atâta grijă de-a lungul atâtor secole originea Khazarilor şi a regatului lor? […] Acesta a fost unul dintre cele mai bine păzite secrete până recent, când s-a dat o largă publicitate cercetărilor mele în acest domeniu.’’(Benjamin Freedman)
        Înainte de secolul al X-lea, Regatul Khazar a fost deja redus de cuceriri ruseşti la o suprafaţă de aproximativ 800 000 mile pătrate. […] Khazarii nu au fost semiţi. Ei erau o naţiune asiatică mongoloidă. De către antropologii moderni sunt clasificaţi drept rasă fino-turcă. […] Khazarii când au invadat Europa erau o naţiune păgână. Cultul lor religios a fost un amestec de cult falic şi alte culturi idolatrice practicate în Asia de către păgâni. […]
        Forma josnică a exceselor sexuale la care s-au dedat khazarii ca formă a cultului lor religios a produs o degenerare morală pe care regele lor n-a mai putut-o suporta. […] După o sesiune istorică cu reprezentanţi ai celor trei religii monoteistice (din lumea civilizată), s-a decis împotriva Creştinismului şi împotriva Islamului şi a adoptat ceea ce pe acele timpuri se numea Talmudism (explicaţia logică a alegerii făcute rezidă în afinitatea sau înrudirea dintre religia lor politeistă dinainte şi religia talmudică – n.a.), (talmudism) care astăzi este cunoscut şi practicat sub numele de «Iudaism». Acest eveniment este bine documentat în istorie. Regele Bulan şi cei 4000 de nobili feudali ai săi au fost repede convertiţi de rabini importaţi din Babilonia pentru acest eveniment. […] După convertirea regelui Bulan numai un aşa-zis sau auto-proclamat «evreu» mai putea ocupa tronul Regatului Khazar, care a devenit astfel virtual o «teocraţie». Conducătorii religioşi erau şi administratori civili. Conducătorii religioşi au impus populaţiei să înveţe Talmudul, care a devenit normă de viaţă pentru ei. […] Talmudul a furnizat legile religioase şi civile. […]
        De la cucerirea khazarilor de către ruşi şi a dispariţiei Regatului khazar, limba khazarilor este cunoscută sub numele de «Yiddish». Timp de şase secole aşa-zişii sau auto-proclamaţii «evrei» din Europa Răsăriteană s-au referit la ei înşişi în timp ce încă mai locuiau în ţinuturile lor de obârşie, ca naţionalitate «Yiddish». […] Există azi în New York, după cum bine ştiţi, iubite Dr. Goldstein, multe ziare în limba «Yiddish», teatre «Yiddish» şi multe alte organizaţii culturale. […] «Yiddish»-ul este numele modern al limbii vorbite de khazari cu multe adaosuri de cuvinte germane, slavone şi baltice adoptate şi adaptate. […] «Yiddish»-ul nu trebuie confundat cu «ebraica» numai pentru că amândouă folosesc acelaşi alfabet. Nu există nici un cuvânt yiddish în vechea ebraică, după cum nu există nici un cuvânt ebraic în yiddish. […] Aproximativ 90% din aşa-zişii sau auto-proclamaţii «evrei» ai lumii, care trăiesc în 48 de ţări diferite din lumea de azi (circa 200 de milioane) sunt sau emigranţi din Europa de răsărit, sau părinţii lor au emigrat de acolo. Yiddishul este limba comună a tuturor. […] Pentru ei este un limbaj «internaţional». […] Talmudismului, sau Iudaismului, cum este cunoscut azi Talmudismul, i-a fost dat cel mai mare stimulent din istoria sa prin convertirea khazarilor la Talmudism. Fără această convertire este îndoielnic că Talmudismul, sau Iudaismul cum este cunoscut azi, ar fi putut supravieţui.

      – Joana Damaschin, Pasiuni şi crime regale, Ed. Junimea Română, Târgovişte, 1998, pp.57-65

      Reverendul Oesterreicher nu lasă nici o piatră neîntoarsă pentru a-i convinge pe Catolici că «Iudeo-creştini» e o combinaţie de două cuvinte care teologic sunt sinonime. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. […] Cuvântul «anti-semitism» este un altul care ar trebui eliminat din vocabularul englez. Anti-semitismul serveşte azi unui singur scop, să-l păteze pe cineva. Când aşa-zişii sau auto-proclamaţii «evrei» simt că unul se opune oricăruia din obiectivele lor, ei încearcă să-l descalifice, spunând că este «anti-semit» sau «anti-semitic»…pe toată gama de posibilităţi care le stau la dispoziţie. […]
      Când am fost în total dezacord cu ei pe tema Sionului şi a intenţiilor sale în Palestina, am devenit «anti-semitul Nr.1». […] Răsplata notorie pentru succesul lor, este că au reuşit să creeze numeroase şi efective «prostituate masculine» creştine care să facă «front» cu ei. […] Crima – crimelor din întreaga istorie pe plan internaţional, acea ticăloşie de condamnat în care această naţiune a jucat rolul major, a fost comisă în Palestina, aproape în întregime ca un rezultat al interferenţei Statelor Unite în sprijinul exclusiv al organizaţiei mondiale sioniste care-şi are cartierul general în New York. […]
      Duminică de Duminică, an da an, au repetat din amvon, cu voce înaltă şi insistent, în urechile celor 150 de milioane de creştini care frecventează regulat Biserica, că ,,creştinii trebuie să accepte ca obligaţie a lor să sprijine conspiraţia sionistă ca să cucerească Palestina’’. Bine, ,,am semănat vânt şi acum culegem furtună’’. Cele 150 de milioane de creştini din Statele Unite au fost puternic presate de clerul creştin pentru a-şi da întregul suport programului sionist ca să poată să-i «repatrieze» pe aşa-zişii sau auto-proclamaţii «evrei» din Europa răsăriteană, care erau…descendenţii Khazarilor. […] Fără participarea activă a Statelor Unite sionismul nici nu ar fi încercat măcar să cucerească Palestina prin forţa armelor.

      – Benjamin H. Freedman, Două întrebări tulburătoare (A fost evreu Iisus? Sunt semiţi evreii de azi?) pp.80-87

     • Mucanu Aurel spune:

      Stimate si draga Dle Radu Iacoboaie,
      Trebuie sa recunosc faptul ca sunteti un om dragut si amabil. Va multumesc pentru explicatii. Partial le cunosteam si eu dar nu mi-a stricat sa mi le reamintesc. Pentru mine, ca particica microscopica a acestui neam romanesc urgisit pe scena istoriei, aproape ca n-are relevanta daca pe grumazul meu apasa cizma sionista sau kazara sau sefarda sau aschenaza sau muscala sau maghiara sau tziganeasca. S-ar putea sa fie unele diferente in sensul ca unele cizme sa fie tintate, altele murdare, altele mai grele dar jugulara mea tot o simt in pericol sa clacheze. Mai conteaza cine-ti frange gatul ?
      Gradul suprem al ocultei care conduce lumea nu este la New York ci in Perfidul Albion. De la Perfidul Albion se trage Declaratia Balfour. Citeam mai demult cum sefii sionisti se rugau de primul ministru britanic sa emita vestita Declaratie Balfour care a constituit declaratia ce consfintea lansarea oficiala a proiectului crearii st5atului Israel. Nici nu au ajuns la nivelul Regelui pentru aprobare. Deci nu America conduce si ia decizii pe aceasta planeta.. America asculta de tatal ei, Perfidul Albion. In Perfidul Albion se regasesc cele mai inalte trepte ale masoneriei.
      Cand sionismul a trecut prin foc si para Europa in WW2, si azi este evident ca ei stapanesc lumea, credeti ca neamul romanesc se poate opune acestui tsunami cu pavaza Miscarii Legionare ? Ne fac arsice, ne fac una cu pamantul. Si daca vor acest lucru nimeni, sa ne treaca prin foc si para, nu ne poate ajuta, nici chiar Moscova sau tzarul Putin, adica sefii nostri din lagarul comunist.
      Raman la ideea ca singura noastra forma de salvare pe aceasta Planeta, pe acest pamant al Romaniei, este ridicarea la un inalt nivel de cultura si instruire al populatie, astfel incat toata lumea sa aiba nevoie de noi si sa ne admire cat de invatati si intelepti suntem si sa ne solicite serviciile. Dar cand vad rezultatele la invatatura ale elevilor din gimnazii si licee, ma tem ca suntem tare departe de obiectiv. Poate ar trebui ca sa se reia pentru popor lozinca odiosului bolsevic Lenin : „Invatati, invatati, invatati !”. Romanii i-au daramat statuia intr-o veselie. Cine sa-si mai aduca aminte de Lenin si sfatul lui ?
      Deci pe acest pamant nu prea vom avea sanse de reusita si viata noastra este si va fi si in continuare un iad.
      Din fericire avem promisiunea Raiului Ceresc si astfel ca vom putea indura in aceasta viata iadul pamantesc, dar macar vom profita de Raiul Ceresc al lui Dumnezeu.
      Doamne ajuta !

     • Iacoboaie Radu spune:

      Eu nu am propus reînvierea Mișcării Legionare. Nu sunt legionar, decât în spiritul acesteia. Dar ea nu poate fi acuzată de excesul de zel al câtorva membri care s-au sacrificat totuși în plan personal și apoi s-au predat. Știm cât de sălbatic s-au purtat cu ei, cum i-au torturat, executat și lăsat zile la rând pe străzi fără a fi îngropați creștinește. Pentru vina de a-i pedepsi pe I.G. Duca și Armand Călinescu, care au dat ordinul maltratării și executării în țară a sute sau poate chiar mii de legionari.
      Da. Sionismul (format din evreii sionști) conduce francmasoneria și politica multor state de pe mapamond. Și nu sunt aservite numai politica, ci și mass media, economia, învățământul și așa mai departe. Românii nu se vor putea ridica în planul cultural, pentru că omogenizarea se produce în toate țările.
      Singura nădejde a noastră este la Dumnezeu. Blestemați sunt cei ce se încred în oameni…
      Doamne ajută!

     • Mucanu Aurel spune:

      Stimate si draga Radu Iacoboaie,
      Tara noastra si a fost din cele mai vechi timpuri un izvor de eroi. Eroi ce si-au dat viata pentru acest pamant romanesc. A-i considera numai pe legionari eroi si a te identifica numai cu ei ca eroi ai neamului, cred ca este o greseala. Horia si Closca au fost trasi pe roata, lui Gheorghe Doja i-au pregatit pentru moarte un „jilt” de fier inrosit si coroana de fier inrosit. In ce chinuri au murit. Si nu erau evreii cei ce i-au maltratat si asasinat.
      Dupa umila mea parere, legionarismul a fost facatura a unei oculte masonice(ca si nazismul, fascismul, comunismul) si care cunostea sentimentul patriotic al romanilor si credinta lor in cruce. Sincer cred ca au fost pacaliti. S-au increzut in unii oameni culti, in unii intelectuali care i-au tradat si au plecat peste hotare(precum Mircea Eliade).
      De aceea zic ca trebuie sa-i cinstim pe legionarii care si-au dat viata crezand ca si-o dau pentru patrie dar si-au dat-o pentru sionistii sa aiba pretextul sa ne acuze de holocaust.
      Miscarea legionara prin ea insasi a avut si are niste fisuri prin care se pot strecura provocatorii si dusmanii neamului romanesc. Trebuie alta solutie si alta idee de renastere a neamului nostru. Eu sunt prea marunt sa stiu cum sa arate noua idee. Dar cei culti si instruiti o pot gasi. Daca vor.
      Cat priveste oamenii, aveti dreptate. Acum mai bine de 2500 de ani, Pitagora ii spunea unui „ucenic” : „Nu te teme de zei, teme-te de oameni”. Si in zilele noastre este la fel.
      In ceea ce priveste increderea in Dumnezeu stau si ma intreb daca acel Dumnezeu nu este britanic sau evreu sau rus. Tind sa cred asta pentru ca de 2000 de ani nu prea a avut grija de noi.
      Mai bine am fi invatati sa avem incredere bin parintii nostri, in mamele si tatii nostri. Chiar daca uneori mai gresesc, ei tot cu noi tin, nu ne-ar vrea moarte si nu ne-ar da mortii sau raului. De-a lungul istoriei au fost si exceptii. Asta intareste regula ca pe acest pamant tatal si mama se ingrijoreaza de noi in primul rand.
      Daca Dumnezeu se ingrijea de oameni, cum de a lasat ca bestia de Hitler sa declanseze un razboi care a facut zeci de miliane de victime ?
      Parafrazand, pana la Dumnezeu ne mananca alti oameni.
      Cu toate cele mentionate mai sus, sunt convins ca trebuie sa ne incredem mai departe in cuvantul lui Dumnezeu, Biblia.

     • Iacoboaie Radu spune:

      Este dreptul d-voastră la o opinie personală de genul acesta și vi-l respect.
      Precizez că nu-i văd ca eroi doar pe ei, ci și pe mulții alții, inclusiv Sfinții Martiri Brâncoveni, omagiați anul acesta.
      Legionarii nu puteau fi rodul unui plan masonic, din moment ce două decenii au luptat împotriva comunismului (PCR interzis, pentru apartenența față de regimul sovietic) și francmasoneriei. Cu doar două săptămâni înainte de așa-zisa rebeliune legionară, aceștia confiscaseră arhivele unor loji masonice. Să nu uităm nici faptul că, Corneliu Zelea Codreanu a cerut ca deputat scoaterea în afara legii a francmasoneriei, o inițiativă foarte curajoasă! Iar Sfântul Sinod al BOR condamnase iarăși francmasoneria pe baza Raportului întocmit de Mitropolitul Nicolae Bălan.
      Adică, demonii pot fi scoși cu ajutorul demonilor? Nu s-ar submina unii pe alții? E o mare făcătură să credem că, așa cum unii antisemiți au fost puși să fie antisemiți (o vreme, chiar Corneliu Vadim Tudor, care apoi și-a schimbat la 180 de grade poziția), că și legionarii au fost de fapt puși de oculta mondială să tulbure apele…
      Să fim serioși!

 3. Iacoboaie Radu spune:

  ERATĂ: în loc de Rosetti, am scris Rosseti

 4. Iacoboaie Radu spune:

  Am spus că a fost asasinat la 33 de ani pentru că Eminescu nu a avut dreptul la o moarte fulgerătoare.
  Eminescu a intrat în ,,moartea civilă” la vârsta de 33 de ani. În timpul agoniei sale, orchestrate în mod atât de sadic de masoni (masoni, adică evrei sioniști), care a durat mai bine de șase ani, marele Eminescu, care era și un apărător al valorilor naționale și a ortodoxiei, nu a mai putut scrie și lucra la ziarul Timpul sau la oricare altul. Maiorescu și Rosseti, dușmani și ei de moarte ai lui Eminescu, fuseseră răsplătiți bineînțeles, între timp, cu mari funcții publice…
  Abia începuse în anul 1889 să scrie din nou câteva articole, și a fost imediat reinternat cu forța în spitalul de nebuni pentru a fi ucis de un ,,pacient”, care i-a zdrobit capul cu un bolovan…

 5. Romeo Tarhon spune:

  Este necesară îndreptarea unei greșeli de redactare neimputabile: Eminescu a fost asasinat la vârsta de 39 de ani și nu de 33..

Lasă un răspuns