ONU atacă biserica catolică

În toamna am discutat despre guvernarea globală. Astăzi dăm că exemplu al modului în care ea se manifestă atacul recent al ONU împotriva Bisericii Catolice. ONU e o organizaţie supra statală care îşi asumă în mod treptat tot mai multe atribuţii pe care statele membre nu i le-a acordat cînd a fondat-o la sfârşitul anilor 40. ONU a fost fondată pentru a asigura pacea în lume. Nimic mai mult şi nimic mai puţin. De-a lungul anilor însă ONU şi-a asumat atribuţii adiţionale care erodează suveranitatea naţională şi valorile naţionale. În cazul despre care vorbim astăzi a făcut-o prin intermediul Convenţiei internaţionale a drepturilor copiilor.

Convenţia are un Comitet permanent al drepturilor copilului care e autorizat să supravegheze modul în care ţările care au aderat la Convenţie implementează prevederile convenţiei. Face asta în cadrul întrunirilor periodice pe care le are cu statele membre în care revizuieşte politică internă privind drepturile copiilor. În ianuarie a venit rîndul Vaticanului să fie chestionat asupra subiectului. Comitetul a elaborat un Raport în care se critică Vaticanul pentru că se pronunţă împotriva homosexualităţii şi astfel, afirmă Raportul, stigmatizează comunitatea de “minorităţi sexuale”. „ONU, spune Raportul ONU este îngrijorat cu privire la declaraţiile şi afirmaţiile trecute ale Sfântului Scaun despre homosexualitate, ce contribuie la stigmatizarea socială şi violenţă împotriva adolescenţilor şi copiilor lesbieni, homosexuali, bisexuali şi transexuali crescuţi în familii cu părinţi de acelaşi sex”. ONU deasemenea a cerut Vaticanului să-şi folosească autoritatea morală pentru a respinge discriminarea împotriva copiilor homosexuali cît şi dezincriminalizarea sodomiei în ţările unde ea încă e împotriva legii. (Paragraful 26) Curioasă această afirmaţie, ea presupunînd că minorii pot fi homosexuali.

ONU a atacat Vaticanul pentru că afirmă diferenţa între sexe în loc să le trateze dintr-o prespectiva unisex. Vaticanul e deasemenea criticat pentru că în textele şcolare promovează diferenţele între sexe în loc să elimine “stereotipurile de gen”. În consecinţă, ONU cere Vaticanului să cenzureze manualele şcolare să elimine “stereotipurile de gen”.

Raportul ONU privind Vaticanul e simptoma unei probleme mai mari, radicale şi îngrijorătoare: ONU a dezlănţuit un veritabil raboi împotriva religiei la nivel global. Perspectiva religioasă (ori creştină) a societăţii e diferită de cea seculară promovată de ONU. Perspectiva seculară şi viziunea socială pe care ea o promovează cere exluderea influenţei religiei din societate. Relaţiile între sexe e un exemplu tipic. Religia şi creştinismul recunosc diferenţele între persoane pe baza de sex şi le văd că fiind complementare, pe cînd ONU cere că diferenţele să fie eliminate în întregime.

Alte lucruri condamnate de ONU în Raportul împotriva Vaticanului este învăţătură Bisericii Catolice privind avortul, sexualitatea la adolescenţi, educaţia sexuală, căsătoriile homosexuale, pedeapsa copiilor, drepturile parentale. Şi nu e de mirare. Deoarece pentru Biserica Catolică şi toate celelalte denominaţii creştine avortul e uciderea unor fiinţe inocente, sexul e acceptabil doar în căsătorie, homosexualitatea e un păcat, pedeapsa moderată a copiilor e un drept parental, şi părinţii au dreptul şi autoritatea ultima de a dispune de educaţia copiilor lor.

Cine a acordat lui ONU autoritatea de a se amestecă în treburile statelor membre? ONU cere Vaticanului să-şi altereze doctrinele fundamentale pentru a se conformă ideologiilor seculare ale veacului. Dacă România crede că e izolată de aceste atacuri se înşală. Toţi creştinii trebuie să privească cu multă îngrijorare atacul ONU împotriva Vaticanului. Este un atac pregătit încă din 1995. Dacă ONU îndrăzneşte să ceară Bisericii Catolice să-şi modifice doctrinele religioase pentru a se conformă viziunii seculare promovate de ONU, îndrăzneala asta e periculoasă şi scandaloasă. Ea reflectă o lipsa de respect faţă de religie în creştere la elită intelectuală a lumii, atît la nivel de ONU cît şi în ţările occidentale. Asta trebuie să ne îngrijoreze. Elită seculară, ajunsă în vârful piramidei mondiale, îşi atribuie autoritatea de a modifică doctrinele religioase a miliarde de cetăţeni ai societăţii globale. Pe cele cu care e de acord le promovează, iar pe cele cu care nu agreează le marginalizează. Le considerea în afară normelor civilizate a societăţii contemporane. În adevăr, şi fără îndoială, am ajuns la un punct îngrijorător şi radical în relaţia dintre ONU că organizaţie supra statală şi statele membre: ONU şi discipolii ei promovează intoleranţă nu toleranţă faţă de religie.

Din nefericire, ce se întîmplă la nivel de ONU se întîmplă şi la nivel de Uniune Europeană şi afectează pe toţi creştinii, evreii şi musulmanii. În februarie Danemarca a şocat Europa interzicînd sacrificarea animalelor după ritualul şi în coformitate cu tradiţia iudaică ori musulmană. Iar anul trecut Consiliul Europei a lansat o rezoluţie de condamnare a practicii de circumcizie a copiilor nou născuţi pe baza de motive religioase. În ritmul acesta vom ajunge curînd să ni se interzică să botezăm copiii nou născuţi ori adolescenţii pe motivul că botezul creştin încalcă Convenţia internaţională a drepturilor copilului. Asta de fapt e viziunea ateului britanic Richard Dawkins după care educaţia religioasă e o formă de abuz al copilului. Este asta Europa în care dorim să trăim? Sperăm că fiecare cititor al acestor randurti să aibe curajul să spună nu.

ALIANŢA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

16 răspunsuri la “ONU atacă biserica catolică”

 1. BOZESAN GHEORGHE spune:

  DA INTRADEVAR, CATE SE INTAMPLA SUB OCHII NOSTRII. CATE S-AU IMPLINIT NUMAI DE 6 ANI CU PRIVIRE LA RELIGIE, BIBLIA PREZICE UN FINAL DEZASTRUOS AL RELIGIEI CE NU-I ADUCE ONOARE SUVERANULUI TATA CERESC, YAHVEH, vezi APOCALIPSA 17: 14-18, dar si cap. 18: 3-4.

 2. V S spune:

  ONU, stimate redactor, are ca menire sa asigure pacea in lumea asta. Din pacate nu prea reuseste sa isi implineasca menirea, si iar unii oficiali realizeaza probabil ca majoritatea confictelor armate, daca nu chiar toate, au o latura religioasa sau cunosc implicarea activa a organizatiilor religioase care isi urmaresc interesele, pentru ca, sa nu uitam, religia e o afacere banoasa. O fi asta, sau poate si altele, dar ONU va continua, cred, sa isi ia rolul din ce in ce mai in serios, iar autoriatea acestei organizatii va capata proportii gigantice, monstruoase chiar. O furtuna incepe intotdeauna cu o adiere. Cert e ca traim timpuri istorice.

 3. Iacoboaie Radu spune:

  Părerea mea este că ONU și Vaticanul merg mână în mână. Atacul acesta este mai mult formal. Schimbările solicitate de ONU vor fi împlinite de Biserica Catolică, deși sunt poate destui catolici care nu sunt de acord. Dar, Papa va hotărî și cum învățăturile lui sunt considerate infailibile (Papa nu poate greși!), inovațiile vor merge înainte.
  Observați în ultima vreme, toate luările de poziție ale Papei, că nu există iad și celelalte…
  Și să nu uităm că puternicul Ordin Iezuit (care veghează asupra influenței în lume a catolicismului și este poliția secretă a Papei) este parțial sau în întregime masonic. L-a inspirat și pe Himmler (conducătorul SS). Gestapoul iarăși l-a copiat (ca organizare, etc.).

  • Sa ADI spune:

   Nu e neaparat un atac formal.Biblia profeteste ca va exista in istorie un moment in care puterea politica se va ridica impotriva religiei si asta la nivel mondial. E FOARTE POSIBIL, CA ACESTA SA FIE INCEPUTUL,PROFETIEI DIVINE…CELELALTE PROFETII CARE AU FOST FACUTE IN BIBLIE, CU PRIVIRE LA BABILON DE EXEMPLU… S-AU IMPLINIT CU LUX DE AMANUNTE. MAI SUNT CATEVA SA FIE DUSE LA IMPLINIRE!

   • Alexandru Paun spune:

    IN SFINTELE SCRIPTURI GASIM RASPUNSUL SI TIMPUL IN CARE NE AFLAM! REVELATIA ( APOCALIPSA) 17:13-18. SUCCES!

    • margareta maga spune:

     foarte corect.asteptam evenimente impresionante .un strigat de „pace si securitate”1 tesaloniceni 5:3
     si declansarea atacului ONU impotriva intregii religii.dusmanul nr 1 al lui dumnezeu.revelatia 17:12-18

  • tirca valentin spune:

   VIZITATI SITE-UL LUPTATORII ORDINULUI DRAGONULUI. VETI VEDEA CI NE SUNT TOTI ACESTIA ,ORDINE CAVALERESTI,MASONI,SERVICII ETC

 4. Mucanu Aurel spune:

  Foarte bine ca-i pune pe catolici la pamant. Avem sansa ca acestia(catolicii) sa se indrepte spre ortodoxie care poate astfel deveni planetara. Si sa vedem daca se mai pune cineva cu noi.

  • Iacoboaie Radu spune:

   Atitudinea creștină (ortodoxă) nu este mândria. Dimpotrivă, smerenia. Doar religia nouă ecumenică va ajunge să fie planetară, prigonind ortodoxia și pe cei care își vor păstra credința.
   ONU nu are puterea și responsabilitatea de a schimba religia catolică. Cel mult, o pot influența.

   • Mucanu Aurel spune:

    Scuze daca obiectez. Cata vreme va exista a treia Roma, ortodoxia nu va fi prigonita de pe acest pamant. Inclussiv in Romania. Exceptiile vor confirma regulile.
    Aveti dreptate, smerenia trebuie sa primeze.

    • GMAICAN. spune:

     Toate religiile vor fi atacate si distruse pentru ca asa este profetit in Biblie.Religia de-a lungul timpului a facut numai rau denaturand adevarul din cuvantul lui Dumnezeu,,Biblia”.Imperiul mondial al religiei false este numit in Biblie,,Marea Prostituata sau Babilonul cel mare.Dumnezeu i-a vazut faptele si acum i-a venit randul sa fie judecata si distrusa definitiv. Va ramane numai acea religie pe care Dumnezeu o aproba si care urmeaza exact invataturile crestine lasate de isus,fara adaugarea de tot felul de traditii si obiceiuri pagane.Ca vrem sau nu Dumnezeu isi va duce scopul la indeplinire pentru ca EL este drept.Sfarsitul acestei societati rele conduse de Satan Diavolul se apropie cu pasi repezi spre distrugere. Va veni Imparatia lui Dumnezeu pecare o cerem de 2mii de ani in rugaciunea lasata de Fiul lui Dumnezeu,,Tatal nostru”

     • Mucanu Aurel spune:

      Da, se pare ca aveti dreptate, toate religiile crestine bazate pe martiriul unui singur evreu vor disparea si vor fi inlocuite cu RELIGIA holocaustului pentru martirajulk a 6(sase) milioane de evrei care si-au dat viata ca noua sa ne fie bine astazi.
      Asa cum Imparatul Constantin a impus, cu pedeapsa aspra pentru nesupunere, a crestinismului ca religie a imperiului Roman, asa s-a impus si dupa 2000 de ani credinta in cei 6 milioane de evrei. Cine contesta acum 2000 de ani si pana in zilele noastre fecioria Maicii Domnului si dogma Fiului lui Dumnezeu, era aspru pedepsit, inclusiv cu moarte sau ardere pe rug./ Tot asa, cei ce contesta sau neaga sacrificiul celor 6 milioane de evrei, arsi de vii, gazati si/sau facuti sapun,, risca prin legile adoptate aceleasi persecutii ca si acum 2000 de ani.
      Nimic nou sub Soare.

   • tirca valentin spune:

    CE SA ITI SPUN TAICA IACOBOAIE, CE SMERITI SUNT PREAFERICITII ASTIA DE POPI DE N-AM CUVINTE. NUMI MASINI SCUMPE ,STRAIE SI MAI SI. GLOATE DE PROSTI IN JURUL LOR,SA LE DEA BANI ,SI SA PUPE OASE,ALE UNORA TOT CA SI EI. VIZIONATI VA ROG FILMULETUL DE 2 MINUTE STRAMOSII MEI TREZITI-VA . SA VEZI ACOLO SMERENIE PARINTE IACOBOAIE. PAPA FRANCISC DEMONTEAZA VATICANUL PE BUCATI .

  • ovis spune:

   Ortodoxie gasim doar in tarile din fostul bloc comunist. Sa ne fereasca Domnul de ortodoxie „planetara” …..

  • V S spune:

   Ce are ortodoxia fata de catolicism? Alta Marie cu aceiasi palarie si cu aceeasi ipocrizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*