Standul aşa-zisului Ţinut Secuiesc a reapărut la Târgul de Turism al României

Noi,  Asociaţia ROMâNIA VIE, fondată de un grup de protestatari din Bucureşti, Piaţa Universităţii 2012/2013- zona Arhitectură, care are drept scop apărarea drepturilor omului, protejarea patrimoniului natural, cultural, istoric, arheologic şi paleontologic, promovarea cauzelor şi obiectivelor civice, culturale şi ecologice, refomarea societătii româneşti, propunerea de politici publice având ca obiect toate materiile enumerate anterior, ne exprimăm solidaritatea faţă de voinţa poporului ucrainean de a se integra în Uniunea Europeană, am constatat că şi în acest an, aşa cum s-a întâmplat din anul 2010 încoace, la Târgul de Turism al României de la Romexpo, care se ţine în luna martie, a existat un stand al unei unităţi administrativ-teritoriale inexistente, Ţinutul Secuiesc- Szekelyfold.

În urma investigaţiilor efectuate acum un an am constatat că, de fapt, aceste stand este finanţat şi organizat de Consiliul Judeţean Harghita, dar în loc să fie prezentat drept stand al judeţului Harghita, el funcţionează sub identitatea fictivului Ţinut Secuiesc, fiind singurul judeţ care procedează în acest mod. La momentul respectiv, ne-am adresat cu cereri de explicaţii către S.C. ROMEXPO S.A., care nu ne-a răspuns nici până în ziua de azi, şi către Ministrul delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri, pe atunci doamna Maria Grapini, care prin Adresa nr. 21225/14.03.2013 ne-a făcut următoarele precizări: „Am luat act de sesizarea dumneavoastră privind participarea Consiliului Judeţean Harghita la Târgul de Turism al României în mai mulţi ani sub numele de „Ţinutul  Secuiesc”. Apreciem preocuparea dumneavoastră faţă de respectarea Constituţiei şi a statului naţional unitar român. Vă informăm că am transmis sesizarea organizatorului „ROMEXPO S.A.” pentru a verifica modul în care participanţii la târg îşi definesc standurile, aceasta fiind obligaţia organizatorului. Cât priveşte modul de cheltuire a banilor publici de către Consiliul Judeţean, vă informăm că responsabilitatea este a Preşedintelui Consiliului Judeţean şi a Consiliului Judeţean. Dupa cum ştiţi, Guvernul şi-a declarat clar politica privind regionalizarea doar pe principii economice şi administrative, şi nu pe principii etnice. Guvernul României urmăreşte permanent respectarea drepturilor cetăţenilor indiferent de naţionalitate fără discriminare. Vă asigurăm domnule Preşedinte de toată disponibilitatea de a colabora, pentru a asigura o convieţuire paşnică a tuturor cetăţenilor, indiferent de zona geografică în care locuiesc”. Ataşăm la prezentul comunicat copia scanată a Adresei 21225/14.03.2013 a Ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri.

Constatăm însă astăzi, la un an de la primirea acestor asigurări, că standul aşa-zisului Ţinut Secuiesc a reapărut la Târgul de Turism al României, exact aşa cum a funcţionat el şi în anii 2010, 2011, 2012 şi 2013. Standul respectiv mai poate fi vizitat până duminică, 16 martie a.c. Poate unora li se va părea măruntă şi neesenţială această prezenţă, dar astfel de detalii, de mici „scăpări”, dau măsura încrederii pe care putem să o avem în Guvernul României că acesta într-adevăr urmăreşte cu rigoare interesele ţării şi respectarea legislaţiei în vigoare.

Alexandru Surcel   

Un răspuns la “Standul aşa-zisului Ţinut Secuiesc a reapărut la Târgul de Turism al României”

  1. George Petrovai spune:

    Va asteptati ca acest guvern de invartiti si mincinosi sa faca ceva in folosul cetatenilor? Pai, se stie ca pestele de la cap se impute. Ori Pontaurul este un plagiator (hot intelectual) si un mitoman intr-atat de nesimtit, incat eu n-am izbutit sa-i gasesc perechea intre politrucii Romaniei moderne, inclusiv perioada bolsevica. Ceea ce insemna ca si-a depasit dascalii (Ion Ilici Iliescu si Adrian Nastase), chiar daca – printr-un firesc act de dreptate – vor fi toti trei la mititica…
    Iar acum, dupa ce Pontaurul a batut laba cu Kelemen Hunor (o alta uriasa sfidare la adresa alegatorilor increzatori in minciunile/promisiunile pesediste din campania electorala), actualul guvern supradimensionat si in totalitate nociv nu este decat zdreanta cu care husarii UDMR-ului isi sterg cizmele, pentru ca in ele sa se oglindeasca aberatia cu Tinutul Secuiesc si autonomia teritoriala, parte integranta a neintreruptului vis budapestan cu Ungaria Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*