Se impune un front comun împotriva șantajului UDMR!

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), în numele celor 400.000 de români pe care îi reprezintă,   adresează  tuturor asociaţiilor, ligilor, fundaţiilor culturale, civice, de studenţi, sindicatelor şi celorlalte  segmente ale societăţii civile româneşti care militează pentru promovarea valorilor româneşti şi a  interesului naţional, pentru demnitatea României, solicitarea de a face un front comun cu noi în a interveni cu fermitate pe lângă prim-ministrul, Victor Ponta, pentru ca sǎ nu cedeze şantajului UDMR prin acceptarea condiţiilor puse de această formaţiune etnică, în vederea participării ei la guvernarea ţării,  mai ales a acelor condiţii care ştirbesc suveranitatea statului român, caracterul constituţional de stat unitar, naţional şî indivizibil, ştiindu-se clar cǎ aceastǎ formaţiune militeazǎ în mod deschis pentru autonomie teritorialǎ a judeţelor Harghita, Covasna şi parţial Mureş cu scopul de a purifica, de astǎ datǎ în mod legal, zona de români.

UDMR nu este decât o organizaţie etnocentristă, care, în ultimele două decenii, nu a făcut altceva decât să lucreze cu spor la subminarea României şi la diluarea permanentă a autorităţii statului român în judeţele Covasna şi Harghita. Astfel, noi, românii din  Arcul Intracarpatic am avut şi mai avem permanent sentimentul că trăim într-o ţară străină, nu în România.

FCRCHM face apel la solidaritatea românilor din întreg spaţiul românesc  îndemnându-i să – şi exprime totalul dezacord faţă de aceast tip de politicianism fǎcut numai cu scopul salvǎrii funcţiilor şi intereselor unui partid de a se menţine cu orice preţ la guvernare, prin trǎdarea interesului naţional, cu consecinţe dezastruoase pe termen lung, prin încǎlcarea  şi lezarea demnitǎţii naţionale.

Noi, cei care locuim în aceste zone direct vizate de o eventualǎ înţelegere şantajistǎ, loviţi zilnic de rǎutatea şi şovinismul propagat de UDMR şi celelalte  formaţiuni politice şi civice maghiare contra românilor, intuim perfect unde doresc politicienii acestei formaţiuni sǎ ajungǎ, printr-un discurs duplicitar,  şi se mândresc adesea de modul cum i-au şantajat pe politicienii  noştri, de la Bucureşti.

O eventualǎ acceptare a condiţiilor de acest fel puse de UDMR înseamnǎ de facto crerea premiselor pentru realizarea proiectelor separatiste şi a celor care urmăresc federalizarea României, ceea ce ar însemna un vot de blam adresat nu numai clasei politice româneşti, care este nevoită să negocieze în condiţii umilitoare, ci şi un vot de blam adresat întregii societǎţi civile româneşti pentru neimplicare în momente cheie ale crizei politice actuale, create, spre ruşinea actorilor politici implicaţi, numai din interese de grup pentru acapararea de funcţii, în desconsiderarea crasǎ a interesului naţional.

Considerǎm cǎ toate formaţiunile societǎţii civile româneşti au prilejul sǎ-şi exprime acum ferm pozitia împotriva şantajului politic UDMR-ist care se întrevede deja prin vocea unor membri ai guvernului care sunt de acord cu afişarea aşa-zisului steag secuiesc pe instituii de stat, în special în judeţele Covasna, Harghita şî Mureş, ca simbol al co-statalitǎţii. Apelǎm inclusiv la asociaţii româneşti patriotice din SUA, din Europa şi de oriunde sǎ-şi exprime atitudinea vizavi de demersurile UDMR de desființare a statului de drept, de creare a unor zone purificate de români în chiar inima României.

Participanţii la Adunarea Generală a Despărţămţntului ASTRA Covasna – Harghita, desfăşurată în ziua de 1 martie 2014 la Sfântu Gheorghe, îşi însuşesc conţinutul apelului FCRCHM  şi solicită tuturor despărţămintelor ASTRA din ţară şi străinătate solidarizarea cu românii din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, pentru evitarea formării unei enclave etnice în inima României.

4 răspunsuri la “Se impune un front comun împotriva șantajului UDMR!”

  1. miksunel spune:

    „trebuie”, „trebuie!” De 24 de ani si 3 luni aud acest cuvant cand vine vorba de actiunile duse de ungurii din Romania si de Ungaria pentru dezmembrarea, enclavizarea, purificarea de romani a Transilvaniei. „Trebuie!” şi nimeni nu misca in fapt, nimeni nu faptuieste, comenteaza. ca si mine. Istoria se faptuieste. Avram Iancu a spus doua vorbe si a plecat la lupta imediat cu oamenii lui. daca ar fi scris articole si comentarii ca noi, azi se vorbea limba ungara si in Prahova, Dambovita, Arges, Valcea etc. A murit vana. „Societatea civila” nici nu va scoate pas. asa cum nu scot academicieni, scriitorii, analistii lu peste, gazetarii. sunt cativa izolati, nu e front, pe cand ei actioneaza organizat, coordonati, cu scopuri clare, ca la armata. Cei 5 mil de romani din Ardeal n-au lideri, n-au partid local organizat, ONG-urile lor patriotice sunt inexistente, lasitatea se intinde ca pecinginea. Curaj nu mai exista. cine sa-i opreasca pe unguri din marsul lor spre recucerirea a jumatate din Romnia? Bok, Rus, Gusa, Blaga, Ponta, Dragnea, alti de astia… Ei ii ajuta sa-si atiga scopul. De ce i-a varat in Parlament Ponta, ca nu trecusera pragul?

  2. Istvan Nagy spune:

    In locul UDMR-ului nici nu a-si intra la guvernare si din contra a-si face demersuri ca USL sa dea socoteala pentru dezastrul creat in Romania.

  3. Iacoboaie Radu spune:

    Adepți ai regionalizării României sunt și cei din UDMR. Avem destui și în cadrul Guvernului și USL-ului. Când se vor crea definitiv aceste regiuni, una din ele va aparține cu siguranță etniei maghiare. Asta se urmărește în subsidiar, autonomia așa-numitului ,,ținut secuiesc” (deși secuii aproape că nici nu mai există!).
    Mai apoi, guvernatorul regiunii va negocia direct cu Bruxell-ul, știrbind grav suveranitatea statului național român.
    Societatea civilă, intelectualii români trebuie să protesteze și să arate de ce este nocivă regionalizarea, dar și epurarea etnică a românilor din România, în județele Harghita, Covasna și parțial, Mureș.
    Doamne ajută fraților români!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*