Ruperea USL înseamnă și trădarea românilor din Ardeal!

Cele două formațiuni ar fi putut capta un important bazin electoral: Ardealul. Dar, acum, amândouă partide vor pierde masiv din voturi. Și PSD care, în schimbul sprijinului oferit de UDMR, va intra în dizgrația electoratului prin readucerea acelui status de cvasimaghiarizare în Covasna, Harghita și Mureș, dar și PNL care poate fi privit, pe bună dreptate, ca principalul trădător al intereselor românilor. Și nu are sens să mai amintim trădările liberarilor în Istorie. Pentru că nu i-a interesat niciodată apărarea drepturilor românilor fiind, de fapt, închinați nu „motto”-ului pe care îl folosesc blasfemitor „Prin noi înșine!”, ci lozincii interesului familiei politice liberale „Pentru noi înșine!”.

Este adevărat, prin ruptura de acum, Crin Antonescu și-a salvat nu doar „unitatea” partidului, ci însăși formațiunea! Dar poate ar fi trebuit să accepte trădarea unor miniștri liberali; să riște piardă o frântură din partid, dar să țină cât mai mult de structura USL pentru a nu permite maghiarimii politice să ajungă la putere. Nu asta l-a interesat, însă! Nu apărarea românilor față de reîntoarcerea la butoane a pecinginii reprezentată de maghiarimea politică.

Din acest motiv, românii ardeleni nu mai trebuie să-și piardă timpul pentru a pune în balanță, în încercarea de a găsi un răspuns întrebării „Noi cu cine votăm?”, care dintre formațiuni a trădat mai puțin. PNL care ar fi trebuit să rămână în USL și guvern, să primească și bocanci în plexul politic până i s-ar fi înroșit mădularele, dar să nu plece, lăsând locul liber UDMR-ului?! Sau PSD care, prin concesiile pe care le va face maghiarimii politice, de la implantarea de prefecții la rearborarea cârpelor secuiști, vor repune pe cai mari grofii politici. Iar toate acestea se vor petrece acum, când abia ce începuse să se facă simțit un val de dreptate prin deciziile de eliminare a cârpelor secuiești de pe feluritele primării, abia începuseră românii să vadă o rază de speranță de sub ciuma urmașilor de grofi care le-au confiscat satele și pământurile… Iar proiectele lui Dra(c)gnea se vor scurge ca picurii de otravă peste pământurilor noastre, reîncepând sarabanda descentralizării culturale ca pârghie de dezmembrare a simbolurilor naționale.

Și trăim iarăși vremuri de restriște. Istoria ne este împachetată și dusă cât mai departe de ochii copiilor noștri. Patrimoniul ne este sigilat, chipurile pentru a-l proteja (dar de cine, de cunoașterea tinerelor generații?), încuiat în „arhive”. Un destin tragic, aidoma aceluia pe care l-a avut Tezaurul României este pe cale a se repeta. Arhive întregi dispar pentru că nu mai au loc în clădirile restituite…

Și nu trebuie să ne surprindă faptul că, în Ardeal, cele două formațiuni vor începe de acum campanii electorale prin felurite șiretlicuri „subliminale”. De altfel, PSD a început procesul de recuperare a procentelor datorate trădărilor sale, afisând panouri care poate se potrivesc la București. Panouri cu sumele pe care Guvernul României le alocă pentru felurite proiecte („Guvernul susţine Autostrada Transilvania prin alocarea, în 2014, a 55 de milioane de euro pentru acest obiectiv”). Și, în curând, probabil, și PNL își va începe ofensiva pentru electoratul transilvănean.

Ardelenii nu mai trebuie însă să se lase păcăliți! De aceea, trebuie să identifice rapid o alternativă. Care poate veni dinspre mișcările naționaliste care pot gira candidații potriviți, ca independenți, pentru europarlamentare. Pentru că timpul este prea scurt pentru a mai structura un partid al naționaliștilor. Dar acesta se poate configura după europarlamentare.

Și trebuie făcut acest pas nu doar pentru ziua de mâine, ci pentru viitor. Căci asistăm la o destructurare a eșichierului politic. Partidele mici au fost îndepărtate prin fel și fel de tertipuri (liste neactualizate ori nedepuse la timp, dar și scandaluri de dezbinare), iar în eșalonul partidelor „mari” se pregătește, de fapt, o configuarare bilaterală. Un pol pe stânga și un pol de dreapta.

Aici „joacă” acum și PNL… Dacă i se va oferi o pozitie centrală va migra spre „polul” din jurul mișcării populare de pe dreapta eșichierului, dacă nu, după europarlamentare, va face o noua uniune de tip USL, dar cu USD. Totul depinde de cât de „franjurit” va ieși după europarlamentare. Iar de cât de „zdrobite” vor ieși PSD și PNL din europarlamentare depinde doar de români!

Oricum, prin trădarea de acum, cele două formațiuni mai ratează un bazin electoral. Diaspora. E drept, din această perspectivă, PNL are cel mai mult de pierdut. Pentru că PSD a dus oricum o politică prin care s-a îndepărtat de Diaspora (prin politicile duse de Departamentul pentru români, care a alocat banii, dar nu au ajuns acolo unde trebuie, cât și prin promovarea unor șiretlicuri electorale, de dublă înregistrare a votanților, pentru a le îngreuna accesul la vot). PNL, însă, ar fi putut plusa… Ba, poate se gândește că încă are un „as” în mânecă, bazându-se pe faptul că Diaspora reprezintă un bazin electoral rupt de masa votanților din țară, mai ales de cea din Ardeal. Și nu-i poate atinge mâna lungă a disprețului celor ce au fost trădați.

Dar, oare, așa va fi?!

4 răspunsuri la “Ruperea USL înseamnă și trădarea românilor din Ardeal!”

  1. George Petrovai spune:

    Poate ca asteptam prea multe de la acesti liberali, care de fapt nu sunt decat urmasii liberalilor rosii – cei care l-au mazilit pe Cuza, precum si aceia care prin Gheorghe Tatarascu au acceptat sa intre la guvernare impreuna cu bolsevicii alesi pe spranceana de Moscova.
    In mod normal (dar ce-i in Romania de azi normal?) ei n-aveau voie sa bata palma cu urmasii bolsevicilor condusi de un hot dovedit si un mincinos incurabil (l-am numit pe mitomanul si plagiatorul Ponta), dirijat din spate de un grup supersinistru: Iliescu, Sarbu, Adrian Nastase, Hrebenciuc.
    Dar au facut-o nu numai din lacomie (dovada liota liberalilor certati cu legea), ci si din ura fata de Basescu. Iar cand mesajul politic este atat de ingust, basca inerentele derapaje si tradari din interiorul USL, nu poti sa nu clachezi.
    Ce urmeaza acuma? Pai urmeaza aceeasi Marie dar cu alta palarie. Adica un guvern in coma (la propriu si la figurat), care – iata – din nou a ajuns la mana ungurilor. Iar acestia nu vor pierde vremea cu preparative si amabilitati, ci vor recurge chiar si la santaj politic pentru a-si urma drumul spre autonomia culturala si administrativa. Mai ales ca din nou au in mana Ministerul Culturii, adica arma cea mai eficace prin care isi pot sustine pretentiile, lovind fara mila in tot mai fragila identitate nationala a romanilor get-beget.
    Ne mai ramane ajutorul lui Dumnezeu. Da, Doamne, mintea romanului de pe urma!…

  2. Mucanu Aurel spune:

    „Pentru noi înșine!”
    Bine zis.

    Patrimoniul ne este sigilat, chipurile pentru a-l proteja (dar de cine, de cunoașterea tinerelor generații?), încuiat în „arhive”
    Iarasi bine zis.
    Identitatea noastra ca romani care ne-am nascut in aceasta tara o reprezinta actele noastre de nastere si deces, actul de casatorie. Cu ele dovedim noi la copii, nepotii si stranepotii nostri ca suntem ai acestei tari. Acest lucru il putem arata numai noi, individual.
    Temeinicia acestor acte individuale pentru posteritatea neamului nostru sta in registrele de stare civila. Aceste registre de stare civila nu pot fi consultate decat dupa 100 de ani. Ca sa ai acces la ele trebuie sa urmezi un adevarat ritual, si sunt tinute sub obroc mai ceva ca sfintele moaste. Numai ca aceste registre, marturie ale existentei noastre pe aceste pamanturi ale tarii, sunt facute din hartie obisnuita si scrise cu cerneala obisnuita(cerneala care poate a fost diluata de-a lungul anilor din lipsa de fonduri). Ca atare hartia a devenit in multe cazuri sfaramicioasa si scrisul a inceput sa se decoloreze, uneori fiind aproape ilizibil.
    Drept urmare, peste inca 20 ani multe registre vor deveni ilizibile. Astfel de identitatea noastra se va alege praful. Singura solutie ar fi fost ca sa se inceapa scanarea acestor documente si trecerea lor pe suport optic sau magnetic pentru a fi salvate de trecerea anilor, astfel cum s-a realizat in tarile dezvoltate din Vest. La fel trebuie procedat si pentru actele privind recensamintele efectuate inca din sec XIX.
    La noi s-a motivat ca nu sunt fonduri. Dar pentru informatizarea documentelor PCR s-au gasit fonduri.
    Probabil ca cei de la Arhivele Nationale se gandesc ca nu sunt fonduri acum pentru informatizarea tuturor arhivelor din tara. Poate au dreptate. Dar nu-i nevoie sa demareze un proiect mamut pentru toata tara. Pot incepe doar cu un judet sau cu o localitate(mai mica) din fiecare judet. pentru a testa un sistem viabil, a elimina erori de gestionare a operatiei, a norma timpul de munca si costurile operatiei.
    Parerea mea sincera este ca nu se vrea, se doreste ca peste cateva secole sa nu se mai stie nimic de romani cum nu mai stim noi nimic despre traci, daci sau geti, neexistand documente scrise despre traci sau daci pentru ca fie au fost abandonate, fie au fost distruse, fie n-au fost pentru ca neamul romanesc din acele vremuri vechi nu stia sa scrie si sa citeasca.

  3. Istvan Nagy spune:

    Domnule Cezar! Opinia dumneavoastre sovinista,instigatoare,nu corespunde cu opinia publica al romanilor din Ardeal.Nu stiu ce este mai important pentru dumneavoastra,suprimarea ungurilor,instigatia intre natii sau linistea tarii si cresterea economica?Articolul de mai sus din punct de vedere etic si ca valoare productiva pentru Romania,nu face nici doi bani.Cu totii ne-am saturat de aceste articole de invrajbire si vrem sa traim in pace toate nationalitatile din tara ca sintem doar cetateni romani care se chinuie pentru mentinerea existentei zi de zi cu foarte mare dificultate in ultimul stadiu al saraciei al oamenilor de rind,unde numai mafia care conduce tara se balacesc in toate bunatatile existente.

    • Cezar Adonis Mihalache spune:

      Cred ca ați citi un alt articol! Unde vedeți dvs. șovinism, sau instigări vizând suprimarea ungurilor? În articol este vorba de maghiarimea politica și de faptul că PSD si PNL sunt la același nivel de lichelism cu UDMR (sau viceversa!).

      PS: Pentru un „istavan” ma asteptam sa faceți diferența între „ungur” și „maghiar”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*