Ianugurarea frumosului…

Ideea este generoasă… Aidoma marilor librării, aici găsești loc de tihnă în răsfoirea a numeroase volume. Iar când ochii îți obosesc de lectură, îți poți odihni privirea în spațiul peisagistic și portretistic dechis de și prin lucrările galeriei. Pentru că asta ne oferă Centrul cultural al sectorului 6, Drumului Taberei nr. 2, deschis în sediul Fundaţiei Naţionale „Henri Coandă“ pentru sprijinirea copiilor superdotaţi. Sute de tiluri de la zeci de edituri, printre acestea cititorul putând găsi și lucrările Editurii Națiunea.

Cărțile va așteaptă pe rafturi, iar periodic lucrările de artă sunt rotite ca într-o aleasă galerie, centrul găz­du­ind  expoziţiile de pictură, sculp­tură și grafică născute sub penelul și de sub dalta artiştilor plastici, membri ai UAP.

Pentru expoziția inaugurală a noului sediu, președintele fundației, dl Iulian Crețu, a ales lucrările a peste 30 de artiști ai Asociatiei Artistilor Plastici din București, tablourile, sculpturile, toate îmbinându-se în arta frumosului cu litera scrisă a cărilor.

De remarcat că Fundaţia Naţională „Henri Coandă“ pentru sprijinirea copiilor superdotaţi organizează periodic acțiuni de susținere materială și morală a tinerilor supradotați, tineri care s-au afirmat în diferite discipline de învățământ. Și activează sub motto-ul  „copiii noștri sunt viitorul nostru și ei sunt cei care ne vor realiza gândurile și bucuriile pentru mai târziu”. Fundația a împlinit chiar două decenii de activitate fiind, în mod cert, singura fundație din România care are această vârstă și care, la aniversarea a 21 de ani  de existență, numără peste 1600 de tineri membri, din care peste 900 bursieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*