Apă de Dakota…

Clar, concis și adeverit prin tragediile ecologice aproape deloc mediatizate de presa aservită grupurilor de interese exogene celui național, extragerea gazelor de șist prin fracturare hidraulică cu utilizarea de substanțe toxice cu o remanență nedeterminată în timp este în fapt un act de genocid asumat. Aceasta mai ales în condițiile în care teritorialitatea, densitatea demografică din România, indicii de sensibilitate seismică și, în sine, diminuarea alarmantă a resurselor de apă potabilă impun securizarea apelor subterane ca sursă de prim ordin în menținerea vieții. Un guvern, un președinte și un parlament suprapopulat, casta politică cu o ciudată diversitate de interes unic nu poate avea girul de a condamna majoritatea viețuitorilor, cei care nu au sinecuri sau valută în băncile din afară, la eutanasiere cancerizând pământul (singurul mijloc de subzistență într-o economie iluzorie), obligând o accelerată dezertificare a acestuia.

În Moldova, mai ales partea sudică, sunt numeroase comunități rurale care rezistă eroic regimului pluviometric redus, surselor singulare de alimentare cu apă din pânza freatică aflată la mari adâncimi. Pariul mincinos ale guvernării de asolament (nu contează compoziția politică, componenții fiind parte din afacere) privind agricultura nu numai că nu a produs un metru liniar dintr-un necesar sistem de irigații ci, dimpotrivă, pare a fi hotărâtă să scoată țara din sistemul de siguranță mondială a producției agricole, prioritar a celei cerealiere și de creștere a animalelor. Cine ar mai cumpăra produse realizate pe un suport bolnav (apa, pământul), cine ar mai cumpăra un kilogram de carne provenind din animale iradiate, marcate cu pecetea pecinginilor infeste? Tăcerea prelungită a specialiștilor în domeniu, a profesioniștilor validați ca membri ai Academiei României sau Academiei de științe, lipsa de reacție sau reacția insuficientă a populației față de impostorii care avizează apocalipsa vieții sunt asumate de demnitarii integrați politicilor corporatiste ca o aprobare sau un fond de opinie liniștitor strategiilor de catenare distructivă a țării. Colonizarea prin vinderea de pământ în afara interesului agricol, în clar –  pentru crearea câmpurilor de forare scutite de intervenția publică (situația de la Pungești) apasă și impun tot mai decis imaginea unei politici de bandustan, totalitarismul democrației globaliștilor de ceapa ciorii aisgurând, dincolo de profiturile castei, o pauperizare crâncenă a acestui popor. Joaca de-a stațiile de epurare (mulți primari au dat și probe de apă în fals, epurarea fiind direct legată de canalizare, de stațiile de pompare a apei și, în sine, de finanțarea europeană pe acestă direcție de modernizare a servicilor) pare a deveni o glumă sinistră când nitriții și nitrații sunt îmbogățiți cu subtanțe de o toxicitate multiplicată. După ce aceiași politicieni au distrus inventarul agricol, atâta cât era, proprietate a țărănimii, aceiași eroi ai supraviețuirii (și nu doar a lor) sunt condamnați irevocabil la dispariție, exploatarea gazelor de șist obligând luarea în atenție a unui exod tragic al populației din zonele contaminate. (Vom asista la o punere în fapt a teoriilor privind spațiile depopulate, aflate în așteptarea ocupării dorite de varii alte etnii). Or disperarea fără margini va produce o seismicitate a violenței greu controlabile de indivizii ăștia care se joacă de-a alegerile din patru în patru ani sau care mângâie pe creștet jandarmii asalturilor în forță asupra babelor și moșnegilor din marginea lor de viață și de pământ. Dacă dispar și ultimii truditori agricoli politicienii ce vor crede că vor mai pune în strachină?

În zona Vrancei, „seismele controlate” pentru forări ar putea induce răspunsuri catastrofale ale plăcilor tectonice (acționarea asupra plăcilor fiind și una din strategiile de coșmar avute în vedere de forțele armate ale unor mari puteri). De ce tac geologii? Nu au familii? Copii? Sau au dispărut ca profesiune?

Cineva propunea să se facă o chetă publică pentru achiziționarea câtorva vagoane-cisternă de apă din Dakota, din zona unde se face exploatarea gazelor de șist. Dacă Băsescu, Ponta, Antonescu & Co, ăștia de împart și reîmpart țara ca pe moșia personală crezându-se nemuritori, dacă ăștia (singura adresare de reverență cuvenită) vor bea liniștiți și surâzători apă contaminată la vedere, pe principalele canale de televiziune de ce n-ar bea la fel de surâzători și cei 500 de parlamentari ascunși sub blana bălțată a milosteniei publice sau indivizii care se îmbățoșează să urce treptele puterii argumentând în răspăr că exploatarea gazelor de șist ne-ar duce (i-ar duce) pe noi culmi de progres? Cât despre civilizație, asta nu mai contează acum și nici în vecii vecilor.

Nu știu care maidanez politic declara că la Pungești este un popă nebun care îi incită de-aiurea pe localnici (tribalii) împotriva reprezentanților tehnologiei moderne, a edenului energetic. Semidoctul habar nu avea că acel ”popă” citise și recitise despre ”semnul fiarei” în Biblie, în apă și în pământ!

Și se sparie gândul că în curând „strada” va deveni neîncăpătoare pentru oamenii treziți din coșmarul scenarizat de politicienii fără viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*