Viorel și „agenturile”…

Deși este prea tânăr pentru a avea habar ce sunt ălea „agenturi”, prim-plagiatorul dă cu bombeul lui gigant în libertățile noastre, sugerând, la limita etichetării, că, în 2013, românii nu au ieșit în stradă pentru a protesta pentru drepturile lor, ci protestele au fost rezultatul unor „experimente”. Pe principul, „nu spui cine” (a experimentat!), „Dorelul” politicii românești minimalizează voința românilor care și-au asumat exercițiul democrației, trasând linia generală a uniformizării de turmă. Adică, în 2013, cetățenii au căzut de fazani, fiind manipulați de anumite interese în contextul anumitor „experimente”! La Pungești, la Roșia Montana, dar și prin alte locuri unde taberele de demnitate națională au înfruntat bastoanele și bocancii Jandarmeriei slugarnice puterii. Căci, după mintea lui cea prea din urmă, toate protestele românilor din 2013 au fost parte a unor experimente pentru identificarea acelor manifestații care ar putea „zgudui societatea democratică”. În fapt, liniștea unei puteri pusă pe căpătuială…

Evident, Viorel(a) nu suflă nimic despre anul precedent (2012). Când a ajuns la putere pe seama manifestațiilor românilor; că doar nu o spună că și atunci a fost un „experiment”, iar „turma”, pe care o vede azi, nu a ieșit de bună voie împotriva pecinginei portocalii. Pentru că ar fi jenanat să dea la iveală „amuleta” care a adus actuala putere la guvernare: capătul de sfoară al păpușarilor!

„Dorel” nu s-a limitat doar la o jignire generală a țării! Și chiar dacă abia ce ne sugerase că suntem cobaii unor „experimente” („dobitocii” de rezervă ai unui alt regim, nu?!), aruncându-ne într-un staul comun, încurajat pesemne și de recentele „concluzii” ale americanilor care au constatat ei „că românii au mentalitate de turmă și pot fi ușor de controlat”, Ponta mai presară niște sare peste rana socială. Și laudă Jandarmeria pentru felul în care a făcut față protestelor din 2013. Mulțumindu-le  probabil jandarmilor care au dat cu bătrânii de coasta pământului la Pungești, celor care au trântit și târât femeile pe asfaltul Bucureștilor, dar și celor care au sfărâmat oasele nevinovaților privitori…

Pentru că, față de 2012, când a acționat echilibrat (chiar dacă a fost în defavoarea puterii de atunci, pecinginea portocalie), în 2013, Jandarmeria a fost doar o hidoasă copie a miliției de acum 24 de ani. O structură în cadrul căreia „inteligența de acțiune” pe care o admiră Victor Ponta nu a fost decât reflexia subversivă a „logisticii” noii generații de diversioniști „secu”.

Oricum, manifestațiile pe care Ponta le-a etichetat atât de ușor ca fiind, nu urmarea voinței maselor, ci parte a unor „experimente”, puterea-ciumă le-a răspuns practic cu propriile „experimente”! Cu diversiunile „legionarilor anti-sist” și „eco-anarhiștii” anti-RMGC și anti-Chevron.

Revenind însă la recentele „revelații” ale premierului, dacă acesta chiar are habar de utilizarea maselor în cazul unor „experimente” (pentru a se vedea, cităm: „dacă noi tipuri de manifestări publice, noi tipuri de proteste, pot într-adevăr să zdruncine societăţi”), atunci se impune ca șeful statului să întrunească CSAT-ul pentru a evalua gradul de risc al acestor noi vulnerabilități. Mai ales că Ponta vede aceste experimente ale „agenturilor străine” ca o extensie a celor derulate în țările din jurul nostru. În Ucraina unde, dacă ne-am lua după mintea lui puțină, jumătate din țară nu a ieşit în stradă pentru aderarea la Uniunea Europeană, ci pentru că a fost manipulată în cadrul unui „experiment”.

Or, prim-plagiatorul trebui să dea niște explicații. Căci, dacă își permite să vorbească atât de lejer despre „experimente” într-o țară membră UE, el nu o face dând cu fasolea în vrejul logicii, ci ducându-se spre o anumită „direcție”; cea pe care i-au arătat-o „păpușarii”.

P.S.:

Să fie oare o întâmplare faptul că printre țările în care s-ar fi derulat astfel de „experimente”, Victor Ponta amintește și Turcia? Stat în care autoritățile au impus recent legea care permite cenzura internetului! Poate guvernanții noștri caută un model și, mai ales, o justificare pentru a pune botniță anumitor libertăți. Un calapod jinduit de un guvern care este tot mai deranjat de vorbele țării. Vorbe încă prea slobode chiar și după ce USL a reușit să încadreze, prin noul Cod penal proinfractori și anti-cetățenesc, libertățile de exprimare ca delicte de opinii!

Un răspuns la “Viorel și „agenturile”…”

  1. Iacoboaie Radu spune:

    Alianţa Familiilor din România – Ceva nu e în regulă în Belgia!
    by Cezar Adonis Mihalache

    Săptămînă trecută Parlamentul Belgiei a votat, cu un vot de 86 la 44, legea eutanasierii copiilor. Vestea a fost primită cu oroare în întreagă lume şi comentariile de condamnare au fost multe. Noi însă, atacăm problema dintr-un unghi diferit, întrebînd: este eutanasierea copiilor o valoare europeană? Întrebarea este legitimă. Suntem în toiul pregătirilor pentru alegerile […]

    MAI DEPARTE NU SE POATE CITI. PAGINA NU ESTE DE GĂSIT. DE CE? SUBIECTUL ESTE IMPORTANT.

Lasă un răspuns