Amprentatorul de români!

C.N.A. a promis că în 2014 va interzice reclamele unor medicamente. Bine ar fi dacă… Nu poţi urmări un film sau o emisiune de la un capăt la altul fără „farmacia inimii”, fără păcălelile raftului de slăbit, fără colon help, artrostop, urinal, espuminsan şi alte şîpuri cu chimicale periculoase, pe care dacă eşti credul şi le consumi, ai şansa să treci rapid de la „popamin” la „gropamin” şi apoi, „amin-amin”. Cu sau fără reclamele împricinate, vieţile românilor vor rămîne tot nişte roţi care se învîrt în gol, pe la urechea poporului român vor trece alte ghiulele anul acesta. Cum să ne aşteptăm la schimbări în bine, cînd Puterea de la Bucureşti pare un grup de neoameni veseli la minte, care bîntuie holurile spitalelor de „glumeţi”! Taxele şi scumpirile se vor îndrepta către popor cu toate pînzele sus, iar viaţa în România va deveni şi mai imposibilă! Intrarea în noul an ne costă foarte mult. După bucuria sărbătorilor, vine dramatismul scumpirilor. Guvernul îşi păstrează năravul din  ultimii 24 de ani: gaze şi energie mai scumpe, amenzi mai mari, taxă pe stîlp, impozit forfetar şi primarii, fără restricţii la majorarea impozitelor locale. Şi rovinieta s-ar putea scumpi cu peste 60 la sută. Fiind an electoral, cred că îşi dau singuri în cap cu coada de la hîrleţ, dacă vor pune în mişcare majorări semnificative de taxe şi impozite.

Statisticile demonstrează că în România, din 2005 şi pînă în prezent, alimentele s-au scumpit cu 54 la sută, România fiind campioana scumpirilor în U.E., raportate la cele mai mici salarii şi cele mai mari şi mai numeroase  taxe şi impozite. În „electoralele” din 2014, scandalurile, înjurăturile şi reproşurile, politice vor fi mai golăneşti decît cele din anii precedenţi, în condiţiile în care, P.N.L. şi P.S.D. vor rivaliza pentru funcţia supremă în stat, dar şi pentru a acapara un număr cît mai mare de mandate la  Bruxelles. D.N.A., S.R.I. şi S.I.E. au mai mult de lucru în toată fojgăială operaţiunilor. Nu-şi permit să ţină mîinile în buzunar. Îşi vor oferi disponibilităţile, dacă luăm în considerare numărul mare de politicieni cu dosare penale, cărora D.N.A. le-ar putea da adunarea. Sau poate, nu. Vor păstra dosarele sub cheie pînă după prezidenţiale, cînd, precum se obişnuieşte pe la noi, serviciile secrete şi justiţia vor lustrui bocancii chiriaşului de la Cotroceni. Cum legea prevede plafoane de cheltuieli pentru fiecare „catindat” în funcţie de postul vizat, iar cheltuielile la negru sînt depăşite în mod constant, spectacolul va debuta cu acuzaţii din partea ambelor tabere. Se vor jura că n-au dat niciun sfanţ în plus faţă de cît prevede legea. La final, rămîne ca-n tren, pentru că năravul mitei electorale a fost acceptat pe tăcute. Legea spune că oferirea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la șase luni la cinci ani. Practic, în campania electorală există corupţie, dar nu şi corupţi. Aşa că, atenţie, tot pe ăştia să-i votaţi! Vă sînt tare dragi, deşi v-au îndatorat pînă la moarte şi după. Potrivit ziarului Capital, Statul s-a împrumutat anul trecut pe spinarea românului cu 14 miliarde de euro, însă nivelul de trai şi puterea de cumpărare au scăzut dramatic. Şi n-au de gînd să se oprească nici în 2014. România va mai împrumuta aproximativ 1,2 miliarde de euro în ianuarie. Probabil vor cumpăra porci fosforescenţi, creaţi de cercetătorii de la Universitatea de Agricultură din China de Sud, care au reuşit această performanţă insolită prin injectarea unei proteine fluorescente, extrasă din ADN-ul unor meduze, în embrionii de porc, obţinînd în laborator purceluşi care strălucesc în nuanţe de verde. Speculaţiile financiare şi corupţia înaltă au dus la creşterea numărului de miliardari în lume, de la 810 la 2.170 în 2013. Averea lor s-a dublat în perioada crizei financiare, aceasta fiind mai mare decît cea a oricărei ţări, excepţie făcînd S.U.A. şi China, raportează C.N.B.C.

Pe final, să facem cunoştinţă cu neamţul care a propus amprentarea românilor imigranţi în Germania! O fi lupul moralist creştin-democrat, dar nu-i deloc uşă de biserică. Europarlamentar din 1980, membru al Partidului Popular European, Elmar Brok s-a scăldat în cîteva valuri de scandal care i-au mototolit imaginea. Fost ziarist în presa scrisă şi radio, Brok a sărit în funcţia de vicepreşedinte al Grupului media Bertelsman, de unde a făcut lobby pentru acesta, afirmînd că este doar un hobby. De aici i-a rămas porecla de hobbyst, fiind anchetat în Parlamentul European pentru că a cenzurat unele investigaţii jurnalistice în Germania. O fostă lideră a organizaţiei feministe „FEMEN” l-a acuzat pe Brok,  anul trecut la Strasbourg, de recurgerea la serviciile unor prostituate din Ukraina. Amprentatorul de români este în acelaşi grup parlamentar cu Monica Macovei. Vedeţi pe unde îşi vîră Sarsailă coada în treburile românilor?

Un răspuns la “Amprentatorul de români!”

  1. Mucanu Aurel spune:

    Este o situatie „normala” cu ceea ce se intampla in Romania. Bugetul, care asigura existenta neproductivilor, conform teoriei si practicii marxiste, la noi in tara nu se poate sprijini decat pe taxe si impozite preluate tot de la cei bugetari : pensionari, profesori, militari, politisti, jandarmi, functionari din administratie, personal medical, etc. Plus imprumuturile statului care au ajuns la circa 20 miliarde euro in interior si in exterior la peste 100 miliarde euro. Fara a mai pune la socoteala avutia subterana si terana a patriei noastre precum petrolul, gazele, aluminiu, aur, cupru, paduri… Si lista poate continua. De ce s-a ajuns aici? Pentru ca inginerii care conduc tara(sunt majoritari in parlament, in consilii judetene, ca primari si presedinti de Consilii judetene, etc) au decretat ca economistul Ceasusescu este un prost si tot ceea ce a facut si gandit de el merita sa ajunga la fier vechi. Astfel ca sute si mii de fabrici si uzine au ajuns la fier vechi iar unitati, agricole, piscicole, etc fiind facute una cu pamantul. Milioane de oameni au ramas pe drumuri. Ca sa nu fie evident genocidul, au asigurat un minim fe ajutoare sociale si pensii si salarii minime pentru angajati cat cuprinde.
    O tara ca sa fie bogata trebuie sa produca, pentru a crea plus-valoare din care sa se faca investitii, sa se asigure bani la buget, etc. Nici comert nu mai facem, il fac altii : Carrefour, Billa, Auchan, Cora, Kaufland, Moll, Lukoil, si multe altele.
    Doamne, astia ne duc direct spre iad, daca nu chiar am intrat in el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*