Săli de sport, la toată lumea!

Liviu Dragnea se dovedeşte un vicepremier de toată nădejdea, care, chiar şi atunci când pare îngenuncheat, se ridică şi îşi mână în luptă idealurile puse în slujba baronilor. Dragnea este tipul politicianului care nu se dă în lături de la nimic, încercând să ne convingă că tot ce face este spre binele ţărişoarei de grija căreia nu are odihnă nici măcar noaptea.

Când spun aşa ceva, mă gândesc că Dragnea pare să fi ratat două dintre proiectele îndrăzneţe pentru care a dorit să ajungă în guvern: descentralizarea şi regionalizarea. La primul dintre ele, Curtea Constituţională a spus, deocamdată, pas, invocând multe inadvertenţe în privinţa competenţelor ce ar urma transferate de la Bucureşti la nivelul judeţelor şi viitoarelor regiuni, în timp ce al doilea proiect de lege este legat de primul.

Sunt convins că viceprim-ministrul României nu se simte deloc confortabil în situaţia în care marile proiecte politice lansate sau susţinute de el cad unul câte unul, ca muştele lovite de palma croitoraşului cel viteaz din basmul cu acelaşi nume. E o chestie de orgoliu, dar şi de imagine, pentru cel care, asemenea marilor bărbaţi ai neamului, împărţise cu creionul harta României.

Tocmai de aceea, vine acum cu un alt proiect îndrăzneţ, cu care va încerca să rupă gura târgului, aşa cum au făcut-o şi alţii în trecut. Pe ascuns, în decembrie 2013, Guvernul a aprobat proiectul „Complexuri sportive“, în valoare de 53 de milioane de euro, menit să contribuie la amenajarea unor noi baze sportive, la reabilitarea sau finalizarea celor începute. Tot la fel au procedat Adrian Năstase, cu cele 400 de săli de sport în mandatul 2000-2004, dar şi Elena Udrea, adepta patinoarelor şi nu a sălilor de sport.

Ceea ce îi uneşte pe cei trei politicieni nu este neaparat interesul lor special pentru sănătatea românilor, ci faptul că pot satisface clientela politică, prin încredinţare directă a lucrărilor, fiecare în valoare de sute de mii de euro.

Sincer, nu aş vrea să fiu în pielea lui Liviu Dragnea la terminarea mandatului şi în situaţia în care PSD sau USL nu se va mai afla la Putere. Nu de alta, dar şi alte proiecte de acest gen s-au finalizat, în instanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*