Căcărău de fasole roșie…

Deși e lăudăros și orgolios de nu se încape, așa, un fel de căcărău ajuns la guvernare, siamez politic al căcărului de drept (cel liberal, „de Isaccea”), nu a avut totuși curaj să dea ochii cu doamna venită special să vadă ce-i cu statul de drept din România. Iar trei zile minunate ne-a scutit de exercițiile lui de ortorie seacă. Trei zile nu s-au mai auzit înjurături la adresa șefului statului, trei zile nu ni s-au mai umplut televizoarele cu realizările nerealizate ale USL-ului, trei zile nu am mai fost prostiți în față.

Și așa de bine a fost că parcă ar fi de trebuință să mai vină doamna cu pricina pe aici! Și nu e neapărat nevoie să stea pe lângă noi pentru a nu-l mai vedea pe surfăraș de laude prin preajmă. E suficient, la cât e de fricos în păstaia lui, ca oficialul american doar să anunțe că ar vrea să-l invite pe prim-plagiatorul, fugar politic, la un exercițiu de dicție pe marginea statului de drept. Să vezi atunci cum nu mai dă de el nici soața lui!

Bineînțeles, după ce a plecat trimisa unchiului Sam, a ieșit și căcărău de fasole roșie din păstaia lașității. Curajos, vrej-de-fasole și-a organizat o conferință de presă la vrăjeală. Iar pentru a da greutate grețoasei sale prezențe a dus-o și pe „primadona” veșnic nominalizată la balconul Cotrocenilor.

Evident, doamna președintă-surogat de președenți suspendați, care, deși mai acana era supărată până la ruptură de planta-vrej a PSD-ului, și-a schimbat brusc sentimentele și l-a girat cu prezența sa pe lăudărosul guvernului.  Și că a făcut-o, e treaba „dânsei”… Dar parcă și damele de la „Crucea de piatră” își dădeau nurii pe ceva mai substanțial. Nu pe o biată carte de vizită strecurată în angajamentul în copy-paste al renominalizării la funcția de candidat la Preșidenție. Dar așa de fericită a fost să-și vadă numele pe un colț de hârtie că nici nu și-a mai pus o minimă întrebare: dacă vrej de fasole i-a refuzat solicitarea de a fi trecut și el în plombagina USL ca nominalizat la funcția de premier, motivând că oricum el e premier (dar dacă îți cade temelia de la Palatul Victoria, Victorașe?!) nu înseamnă oare că „vrej” vrea să-i dea cu vrăjeala pe treptele Cotrocenilor?!

Așadar, Păstaie Viorel nu a venit în fața doamnei bătător de argumente. Nu carecumva să-l facă aceasta, cu întrebări pe marginea încălecării statului de drept, fasole bătută. În schimb, a venit tare de gură în fața a milioanelor de români să-și lăfăie arogantele vorbe. Că românii din fața lui, din anonimatul ecranului TV, nu aveau cum să-l „ardă” cu întrebări. Și nu e vorbă că neghiobul nu e neghiob destul dacă nu se dă și fudul, dar ceea ce a scos pe gură, nici vrejul de fasole nu încolăcește în aroganța-i de plantă. Căci,  trebuie să fii cu adevărat insolent să vorbești tocmai despre ceea ce, doar cu o săptămână înainte, presa a sancționat ca necuviință, nu față de președinte, ci față de țară. Să pui ca prioritate, nu binele țării, ci descălecarea lui Băsescu! Ba, pentru a avea o satisfacție și sponsorul de idei al USL-ului, „Felix”, lentilă spartă de ICA, s-ar vrea o descălecare a matrozului cu o lună înainte de sorocul funcției. Să nu plece președintele la sfârșit de mandat, ci pe sfârșit de mandat într-un soi de autosuspendare. Că așa își închipuie USL că poate da impresia că a luptat pentru îndepărtarea lui Traian Băsescu; adică, și-a respectat angajamentul față de electorat! Un supliment de aroganță în care, la nici o zi de la trasul de urechi, de la distanță, față de încălecările instituționale, vrej-fasole-roșie a venit și a punctat fățiș scenariul de „înlăturare” a președintelui prin mașinăria Parlamentului.

Acum, ce o fi fost în capul celor doi siamezi usliști, e greu de dibuit… Dar cât de neghiob (iarăși) trebuie să fii pentru a-l provoca pe președintele aflat încă pe mandat să-și ia mai repede catrafusele? Păi, dacă se umflă tărâța de navigant în parâma timonierului de la Cotroceni și dă matrozul la iveală cursul prelungit pe firescul timpului pierdut în săptămânile de suspendare? Și dacă mai vine și Curtea Constituțională să întindă „Marele Pavoaj” al dreptului marinarului de a mai sta la geamandura anti-usl?

S-ar putea ca proiectul de alegeri prezidențiale, „anticipate” (sub masca autosuspendării benevole) să se sifoneze înaintea celor două zile ale abuzului de referendum constituțional!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*